Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο ΤheSeaNation

«H ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ»

Η online ναυτιλιακή εφημερίδα «TheSeaNation», στις 14 Μαρτίου του 2018, διοργανώνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, Ναυτιλιακό Συνέδριο υπό τον τίτλο: «Η Παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας – The Global Impact of Shipping», με στόχο να διερευνήσει τη σημασία της ναυτιλίας, τόσο στην διεθνή, όσο και στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Όπως είναι γνωστό, το 90% του παγκόσμιου εμπορίου και το 70% των εισαγωγών και εξαγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξυπηρετούνται από τη διεθνή ναυτιλία, ηγετικό ρόλο στην οποία κατέχει ο ελληνόκτητος στόλος, καλύπτοντας ταυτόχρονα και το 40% του εμπορικού στόλου της Ευρώπης των 28.

Η παγκόσμια ναυτιλία διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ομαλή διακίνηση αγαθών και προϊόντων από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη και παράλληλα παραμένει ο πιο φθηνός, ο πιο αποτελεσματικός και λιγότερο επιβαρυντικός τρόπος μεταφοράς αγαθών για το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα ο ναυτιλιακός κλάδος αποτελεί σταθερά και διαχρονικά το πιο ισχυρό παράδειγμα υγιούς ανταγωνισμού και επίτευξης οικονομιών κλίμακος.

Ωστόσο αυτός ο αναμφισβήτητα θετικός ρόλος της ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία, υπονομεύεται ορισμένες φορές από άστοχες πολιτικές και περιφερειακές παρεμβάσεις που εκ πρώτης όψεως δείχνουν ικανές να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη, σε έναν κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας που μόνο επιτεύγματα έχει να επιδείξει.

Τα εμπόδια που τίθενται στην αναπτυξιακή ρότα της ναυτιλίας, οι προκλήσεις που προβάλουν για τον κλάδο και οι προοπτικές του, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν διεξοδικά στοΔιεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο TheSeaNation, με τίτλο: «H ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ».

 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

 

THV EEE

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 • Jørn Gjelstad

  Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα

 • AHN Youngjip

  Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας

 • Geoffrey R. Pyatt
  Geoffrey R. Pyatt

  Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής στην Ελλάδα

 • Kate Smith CMG

  Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα

 • Ευκλείδης Τσακαλώτος
  Ευκλείδης Τσακαλώτος

  Υπουργός Οικονομικών

 • Κωστής Χατζηδάκης
  Κωστής Χατζηδάκης

  Αντιπρόεδρος της ΝΔ

 • Παναγιώτης Κουρουμπλής
  Παναγιώτης Κουρουμπλής

  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 • Γιάννης Πλακιωτάκης
  Γιάννης Πλακιωτάκης

  Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ