Πεμ08132020

Last updateΠεμ, 13 Αυγ 2020 6pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

VesselsValue: Καλύτερα τα bulkers το δεύτερο μισό του 2020

BulkCarrier 704

Τα μέτρα περιορισμού και η πιθανότητα επανεμφάνισης του κοροναϊού παραμένουν μεγάλη αβεβαιότητα για το παγκόσμιο εμπόριο, εκτιμά η VesselsValue.

Επίσης υπογραμμίζει ότι η αστάθεια στις τιμές των εμπορευμάτων έχει αυξηθεί δραματικά, περιπλέκοντας τις προοπτικές στις ναυτιλιακές αγορές. Αναφερόμενη στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου η Vesselsvalue σημειώνει ότι με στην αρχή της πανδημίας οι ναύλοι στα Capes μειώθηκαν από 24.000 δολ / ημέρα στο τέλος του περασμένου έτους σε περίπου 2.200 δολ/ ημέρα στις αρχές Μαρτίου, όπως και στα μικρότερου μεγέθους πλοία. Ωστόσο, για το επόμενο διάστημα η Vesselsvalue αναμενει άνοδο των ναύλων καθώς αυξάνονται οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από τη Βραζιλία και η ζήτηση άνθρακα από την Ινδία. 

Για τα δεξαμενόπλοια η VesselsValue.com αναμένει περαιτέρω διόρθωση των ναύλων, λόγω της μείωσης της παραγωγής αργού κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, της απελευθέρωσης πολλών δεξαμενοπλοίων από την πλωτή αποθήκευση και το lockdown λόγω της πανδημίας.
Για τα contaneirships αναμένεται, απο το 2021, ανάκαμψη του όγκου μεταφερόμενου φορτίου λόγω της ανάκαμψης της μεταποίησης και της ιδιωτικής κατανάλωσης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter