Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ισπανία: Θα εφεσιβληθεί η απόφαση για το Prestige

prestige shipwreck

Έτοιμη να εφεσιβάλει την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Λα Κορούνια είναι, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η ισπανική κυβέρνηση μη αποδεχόμενη την μη απόδοση ποινικών ευθυνών για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Prestige.

Στόχος είναι να ζητηθεί αποζημίωση για την χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της Ισπανίας, όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρδόν σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης αυτής διότι αυτή δεν καθιστά κανέναν υπεύθυνο για την κάλυψη των οικονομικών ζημιών, οι οποίες έχει υπολογιστεί ότι υπερέβησαν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση πρόκειται επίσης να αναλάβει άλλα μέτρα νομικού χαρακτήρα για να λάβει αποζημίωση από τη ναυτιλιακή και την ασφαλιστική ευκαιρία και προσφεύγοντας κατά παντός υπευθύνου βάσει του αστικού δικαίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της αυτόνομης περιφέρειας της Γαλικίας Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, η κυβέρνησή του επιδιώκει να λάβει αποζημίωση μέχρι του ποσού που κατέβαλε για την διαδικασία απορρύπανσης των ακτών μετά το ναυάγιο του Πρεστίζ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter