Δευ05272019

Last updateΔευ, 27 Μαϊ 2019 10am

«Scrubbers 360» από την CSIC

rupoi ploion6

Καθώς η συμμόρφωση με τις αυστηρές νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τις εκπομπές θείου από τα καυσαέρια των πλοίων αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες και τις στρατηγικές σε αυτό τον τομέα είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Απαντώντας σε αυτή την πρόκληση, η κινεζική εταιρεία CSIC διοργανώνει στην Ελλάδα εκδήλωση με σκοπό να παράσχει μια οπτική 360 μοιρών σχετικά με το θέμα των Scrubbers, των συστημάτων καθαρισμού καυσαερίου που αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές για την επίτευξη των νέων ορίων εκπομπών θείου από τα πλοία.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο κινεζικός κολοσσός CSIC - 233ος στο παγκόσμιο top 500 για το 2017, μέσω του εξειδικευμένου του φορέα ναυτικών μηχανών, SMDERI (Shanghai Marine Diesel Engine Research Institute), διοργανώνει την εκδήλωση «Scrubbers 360o», στην οποία έχουν προσκληθεί ομιλητές από όλο το φάσμα της ναυτιλίας, με στόχο κάθε ναυτιλιακός κλάδος να εκπροσωπηθεί από κάποιον ομιλητή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά και ευγνώμονες που καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε και να φιλοξενήσουμε τόσες διαφορετικές οπτικές σχετικά με το θέμα», σχολίασε ο Λεωνίδας Δρίκος, CEO της Glafcos Marine, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης.

Τις απόψεις τους θα καταθέσουν: ο κατασκευαστής (CSIC-SMDERI), το ναυπηγείο (Shanhaiguan), ο Νηογνώμονας (ABS, American Bureau of Shipping), το μελετητικό γραφείο (Glafcos Marine), η ναυτιλιακή εταιρεία για την Επιλογή-Εγκατάσταση-Απόδοση (CHANDRIS (Hellas) Inc.), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ CERTH) για τη διαδικασία αξιολόγησης του συστήματος καθαρισμού καυσαερίων, καθώς και άλλοι οικονομικοί φορείς του ναυτιλιακού τομέα.

Η China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), που ιδρύθηκε τον Ιούλιο 1999, είναι μια κορυφαία κρατική επιχείρηση και ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγοεπισκευαστικούς ομίλους στην Κίνα.

Πρόκειται για τη μοναδική κινεζική ναυπηγοεπισκευαστική εταιρία που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Fortune Global 500.

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου ανέρχεται σε 2,95 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ απασχολεί περίπου 150.000 εργαζόμενους.

Περιλαμβάνει μια σειρά από αναγνωρισμένα ναυπηγεία, κατασκευαστές κινητήρων ντίζελ και ινστιτούτα έρευνας που συνδέονται με την εμβληματική εισηγμένη θυγατρική.

Επιπλέον, η CSIC κατέχει ηγετική θέση στην έρευνα και το σχεδιασμό πολεμικών και εμπορικών πλοίων, με 13 ακαδημαϊκούς και περισσότερους από 40.000 υψηλά ειδικευμένους μηχανικούς που εργάζονται σε έξι κέντρα R&D, εννιά εργαστήρια, δώδεκα κέντρα τεχνολογικής έρευνας – όλα εθνικής κλάσης – καθώς και σε 150 μεγάλης κλίμακας εργαστήρια του ομίλου.

Η γκάμα προϊόντων της CSIC εκτίνεται από το ναυτιλιακό κλάδο μέχρι και τη σφαίρα σχεδιασμού και κατασκευής προηγμένων ετοιμοπαράδοτων μονάδων εξοπλισμού και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Το SMDERI είναι το μοναδικό κρατικό ινστιτούτο έρευνας για θαλάσσιους κινητήρες ντίζελ στην Κίνα, συνδεδεμένο με τη CSIC και αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους ναυπηγοεπισκευαστικούς ομίλους στην Κίνα.

Το SMDERI ιδρύθηκε το 1963 και αποτελεί έναν επιχειρηματικό όμιλο που δραστηριοποιείται σε R&D, κατασκευές, επισκευές και συμβάσεις έργων.

Τα κυριότερα προϊόντα που αναπτύσσονται και παράγονται από το SMDERI, με μια αγορά που εκτείνεται σε περισσότερες από 30 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, χρησιμοποιούνται ευρέως σε περισσότερους από 20 τομείς, όπως μηχανικό εξοπλισμό, πετροχημικά, ενέργεια, μεταφορές, κλπ.

Η Glafcos Marine Ltd. είναι ένας τεχνικός όμιλος Ναυπηγών, Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Επιθεωρητών και Ναυτικών Συμβούλων, που προσφέρει την εμπειρία και τις υπηρεσίες του στο ναυτιλιακό κλάδο διεθνώς, μέσω ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού δικτύου με θυγατρικές σε Ελλάδα και Κίνα.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και με μια κατοχυρωμένη λίστα προμηθευτών, τεχνικών και τοπικών επαγγελματιών, η Glafcos παρέχει αποτελεσματικές υπηρεσίες και εξατομικευμένη προσέγγιση στους ακόλουθους τομείς: σχεδιασμός νέων κτηρίων, μετατροπές και τροποποιήσεις, πλοία εν υπηρεσία, επιθεώρηση, επισκευές, συμβουλευτικές υπηρεσίες, σχεδιασμός και R&D, με προσωπικό σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα και τηλεφωνική γραμμή άμεσης εξυπηρέτησης.

Η SinoGlafcos, η κινεζική θυγατρική της Glafcos, είναι ένας διεθνής ναυτικός όμιλος εταιριών που εξυπηρετεί το εμπορικό ναυτικό κατά μήκος της κινεζικής ακτογραμμής και διεθνώς, παρέχει γενικό ανεφοδιασμό πλοίων, προμήθειες, μαγαζιά και κορυφαίες τεχνικές ναυτικές εμπορικές ονομασίες μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου θυγατρικών.

 

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, είναι απαραίτητη η εγγραφή σας. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 210 6724265. 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter