Τρι07072020

Last updateΔευ, 06 Ιουλ 2020 11pm

5 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

helmepa

Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, γιορτάζουμε την Ημέρα του Εθελοντισμού, την οποία θέσπισε το 1985 ο Ο.Η.Ε. για τις χώρες μέλη του. Αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους όσοι προσπαθούν με δράσεις τους να κάνουν τη διαφορά. Στη χώρα μας το 1982, Έλληνες ναυτικοί και πλοιοκτήτες αναλαμβάνοντας με τη θέληση τους την υποχρέωση να εξαλείψουν τη ρύπανση των θαλασσών που προέρχεται από τα πλοία, ίδρυσαν την HELMEPA, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Από τότε μέχρι σήμερα αυτοί οι εθελοντές άνθρωποι της θάλασσας, όχι μόνο τιμούν τη δέσμευση τους αλλά προωθούν την ίδρυση και άλλων ανάλογων με τη HELMEPΑ ενώσεων. Πρωταγωνιστούν έτσι σε μια διεθνή προσπάθεια συνδυασμού των περιβαλλοντικών νόμων και της εθελοντικής απόφασης να προστατευτεί το περιβάλλον από τον ίδιο τον άνθρωπο. Έξι ακόμη μη κερδοσκοπικές Ενώσεις (ΜΕPΑs) σε αντίστοιχες χώρες αποτελούν τα μέλη της διεθνούς ένωσης INTERMEPA που εδρεύει στην Ελλάδα.

Την εθελοντική αυτή προσφορά συμπληρώνουν τα παιδικά-μαθητικά περιβαλλοντικά προγράμματα που τόσο η HELMEPA όσο και οι άλλες ενώσεις εκτελούν με την εθελοντική συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και εκπαιδευτικών κάθε χρόνο.

Ευχή όλων μας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού είναι όπως το παράδειγμα αυτό της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας ακολουθήσουν και οι βιομηχανίες στην ξηρά και έτσι η σημασία του εθελοντισμού να γίνει σκοπός του καθενός μας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter