Τρι01282020

Last updateΤρι, 28 Ιαν 2020 7am

«Μολυσμένος» και ο Πειραιάς

0BunkeringΜεταξύ των έξι λιμένων που αναφέρθηκαν για εκτός προδιαγραφών sulphur fuel oil blends «φιγουράρει» και ο Πειραιάς σύμφωνα με στοιχεία του Veritas Petroleum Services.

Kitack Lim: Θετικά τα πρώτα στοιχεία εφαρμογής του IMO2020

rupoi ploion6Από την 1η Ιανουαρίου 2020, το συνολικό ανώτατο όριο για την περιεκτικότητα σε θείο του πετρελαίου πλοίων μειώθηκε στο 0,5% από 3,5% (βάσει του λεγόμενου κανονισμού «IMO 2020»).

Συνάντηση εταίρων προγράμματος ΗΕLMEPA για την «Ενίσχυση του Πνεύματος Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»

0χελΣυναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της HELMEPA η Steering Committee (SC) του 3ετούς προγράμματος «Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», που υλοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, με την υποστήριξη του Lloyd’s Register Foundation (LRF).

HELMEPA και Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων

0Photo2ΗΕΗ HELMEPA προσκλήθηκε και είχε τη χαρά να συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων (ΣΕΒ), την περασμένη Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, στο Ν.Ο.Ε.

Σε «κόντρα ρότα» ICS και BIMCO με ΜΚΟ για το VLSFO

rupoi ploion6ICS και BIMCO που αποτελούν δύο από τις ισχυρότερες «φωνές» της ναυτιλίας αμφισβητούν την απαγόρευση των μειγμάτων VLSFO, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σαφές ότι η χρήση τους οδηγεί σε υψηλότερες εκπομπές CO2.

Κοντά στα 2 τρις δολάρια για «πράσινη ναυτιλία»

rupoi ploion6Κοντά στα 2 τρις δολάρια θα πρέπει να επενδυθούν με ορίζοντα το 2050 για να καταστεί εφικτή η ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 που έχει θέσει για στόχο η «πράσινη ναυτιλία».

ZEOLOGIC S.A.: Συμφωνία για μονάδα διαχείρισης ναυτιλιακών αποβλήτων

petreleokilida 708Η θυγατρική εταιρεία της MYTILINEOS, ZEOLOGIC S.A. ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρία FAIRDEAL MARINE SERVICES FZE, για την κατασκευή της πρώτης μονάδας επεξεργασίας απόβλητων πετρελαιοειδών ιλύων, καθώς και ιλύων που προκύπτουν από συστήματα επεξεργασίας αέριων ρύπων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ