Τρι11202018

Last updateΔευ, 19 Νοε 2018 5pm

SeaNation790X90

HELMEPA :Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του προγράμματος «Καθαρά Νησιά»

0KeaΜε τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου στον Πόρο το πρόγραμμα «Καθαρά Νησιά», με κοινές δράσεις καθαρισμού ακτών και βυθού από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Aegean Rebreath.

Συνάντηση HELMEPA με US Coast Guard Eighth District-Λουϊζιάνα

0ΛουιζιάναΣε συνέχεια της σύσκεψης εκπροσώπων Εταιρειών Μελών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή στο αρχηγείο τους στην Washington, DC, οι σχέσεις της ένωσης προεκτείνονται στο USCG Eighth District με βάση τη Νέα Ορλεάνη στη Λουϊζιάνα.

Τα πλοία μπαίνουν στην… πρίζα

0Ampere2 NCE Maritime CleanTechΣτο προσεχές μέλλον τα δρομολόγια των πορθμειακών γραμμών, όπως Πέραμα – Σαλαμίνα και Ρίο – Αντίρριο, θα γίνονται με ηλεκτρικά επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Ρότα για scrubbers έβαλε η MSC

MSC 600 450Με δεδομένο ότι ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων έχει «αποφασίσει» να μετακυλήσει το κόστος του sulphur cap με μορφή επίναυλου στην αγορά τα στοιχεία που έρχονται από ανάλυση του Alphaliner παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

6η Ετήσια συνάντηση HELMEPA – USCG στην Washington, DC

0ΟυάσινκτονΓια 6ο κατά σειρά χρόνο, η Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG) υποδέχθηκε τους εκπροσώπους Εταιρειών Μελών της HELMEPA στο αρχηγείο της στην Washington, DC για την καθιερωμένη πλέον ετήσια σύσκεψη που συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοση συνεργασίας των δύο οργανισμών.

Κάλεσμα INTERCARGO στον IMO να «σκεφτεί» της προκλήσεις του 2020

rupoi ploion6Νa εξετάσει τις προκλήσεις του 2020 αναφορικά με τον Sulphur Cap κανονισμό κάλεσε η INTERCARGO τον IMO.

Σεμινάριο HELMEPA - AMSA για τις απαιτήσεις για πλοία που επιχειρούν στην Αυστραλία

0ΑΜΣΑ ΧΕΛΜΕΠΑΤην Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, το ιστορικό πλοίο “HELLAS LIBERTY” στον Πειραιά φιλοξένησε Σεμινάριο που οργάνωσε η HELMEPA σε συνεργασία με την AMSA (Australian Maritime Safety Authority), την Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ