Δευ09162019

Last updateΔευ, 16 Σεπ 2019 8am

Κοντύτερα το… 2050

rypansi 987Τρεισήμισι μήνες προ της εφαρμογής της απόφασης του ΙΜΟ για τα αποθειωμένα καύσιμα η εικόνα από τις συζητήσεις στην ναυτιλιακή εβδομάδα του Λονδίνου το μόνο που επιβεβαίωσαν ήταν της «συγκεχυμένη εικόνα» που έχει η ναυτιλιακή κοινότητα γύρω από το κεφάλαιο της περιβαλλοντικής προστασίας.

Ένας «Τυφώνας» έρχεται να βάλει τέλος… στη θαλάσσια ρύπανση

50typhoonΈνα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα για τους ωκεανούς αποτελούν τα θαλάσσια απορρίμματα.

Χάλασαν scrubbers έξι μήνες… από την εγκατάστασή τους !

0scrubberΚάτι περισσότερο από δικαιωμένοι φαίνεται να «βγαίνουν» εκείνοι που είχαν αμφισβητήσει σε τεχνολογικό πεδίο τα scrubbers κάνοντας λόγο για πιθανά προβλήματα που θα «άφηναν καραβοφάναρο» τα πλοία μεσοπέλαγα.

Δημοσιοποιήθηκε από τον DNV GL τρίτη έκδοση Maritime Forecast to 2050

rypoi naftilia 057288Ο DNV GL δημοσίευσε την τρίτη έκδοση Maritime Forecast to 2050 στη διεθνή εβδομάδα ναυτιλίας 2019 του Λονδίνου (LISW).

«Βελούδινη» μετάβαση…

0BunkeringΜια «βελούδινη» μετάβαση στο μέγα ζήτημα των καυσίμων ελέω του 2020 Global Sulphur Limit επιδιώκει η ναυτιλία σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο στρογγυλό τραπέζι γύρω από το οποίο «κάθισαν» στελέχη από BIMCO, ICS, INTERCARGO και INTERTANKO.

Ρότα για «πράσινη» ναυτιλία έθεσε το Λονδίνο

0ecoΚάτι περισσότερο από 2,30 εκατομμύρια λίρες πρόκειται να δαπανηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του Clean Maritime plan που έχει σχηματοποιήσει η Βρετανική κυβέρνηση για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα καταστήσουν τη ναυτιλία φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Αποθειωμένα καύσιμα από διυλιστήρια της Ινδίας

0BunkeringΜετά τη Σιγκαπούρη που «τρέχει» το θέμα της διάθεσης ικανών ποσοτήτων αποθειωμένων καυσίμων ενόψει της 1-1-2020 τα διυλιστήρια της Ινδίας θα ξεκινήσουν τη διάθεση των συμβατών με τις απαιτήσεις του ΙΜΟ καυσίμων από τον προσεχή μήνα σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της APPEC 2019 στη Σιγκαπούρη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ