Δευ01212019

Last updateΔευ, 21 Ιαν 2019 10pm

Όλα είναι θέμα συμβατότητας

0BunkeringΟ λόγος στους τεχνικούς και τους χημικούς. Οι πρώτες δοκιμές αποθειωμένων καυσίμων για τη ναυτιλία έδειξαν ότι το θέμα της ποιότητας μπορεί να διασφαλιστεί αλλά το θέμα της συμβατότητας των μειγμάτων εξακολουθεί να απασχολεί.

Το 2018 υπήρξε το θερμότερο έτος για τους ωκεανούς της Γης

0oceanΤο 2018 ήταν το θερμότερο έτος που έχει ποτέ καταγραφεί στους ωκεανούς του πλανήτη μας, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί το 2017, το 2016, και το 2015 - με άλλα λόγια κάθε χρόνο που περνάει, οι ωκεανοί γίνονται πιο ζεστοί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της θερμότητας της ατμόσφαιρας που απορροφούν.

Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2018: πλαστικά μιας χρήσης στις ελληνικές ακτές

0Αγ.Μαρίνα ΚορωπίουΤη συμμετοχή 4.082 εθελοντών σε 124 παράκτιους και 12 υποβρύχιους καθαρισμούς, συντόνισε η HELMEPA στη διάρκεια του Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον στη χώρα μας, από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Οκτωβρίου 2018.

«Πράσινα» καύσιμα για πλοία και όχι μόνο χωρίς… μετατροπές

rupoi ploion6«Πράσινα» καύσιμα για πλοία και όχι μόνο χωρίς... μετατροπές στις μηχανές τους υπόσχεται η συνεργασία Chevron και Occidental μέσα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης βελτιωμένων συνθετικών καυσίμων «απαλλαγμένων» από εκπομπές αερίων ρύπων θείου και διοξειδίου του άνθρακα.

Επιλέγει MGO η Hapag-Lloyd Cruises

0HanseaticΚαύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο επέλεξε να χρησιμοποιεί για τον expedition στόλο της (Hanseatic) από το 2020 η Hapag-Lloyd Cruises.

Και η μεθανόλη στο «παιχνίδι» των «πράσινων» καυσίμων για πλοία

0BunkeringΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα πορίσματα από την δοκιμή που θα επιχειρηθεί εντός του τρέχοντος έτους για χρήση της μεθανόλη για την πρόωση πλοίων.

Κινεζικό «όχι» στα open-loop crubbers

0open loop scrubber systemΝέο κύκλο συζητήσεων για τα open-loop crubbers και τη συνεισφορά τους για «μετάθεση» της ρύπανσης από τον αέρα στη θάλασσα, για την προστασία της οποίας υφίσταται δέσμευση της ναυτιλιακής κοινότητας πυροδότησε απόφαση της Κίνας να τα απαγορεύσει στα λιμάνια της, τις ποτάμιες πλεύσεις και τις περιοχές ECAs.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ