Κυρ03242019

Last updateΣαβ, 23 Μαρ 2019 7pm

Βιοκαύσιμο δοκιμάζει η Maersk

maersk containerΣτο χορό των δοκιμών βιοκαυσίμων εισήλθε η Maersk η οποία και θα χρησιμοποιήσει σε πλοίο της βιοκαύσιμο «δεύτερης γενιάς» .

Οικολογικό πλοίο για την Ανταρκτική σχεδιάζει η Wärtsilä

0WartsilaΠλοίο πολλαπλών χρήσεων προσαρμοσμένο για τις ρότες της Ανταρκτικής πρόκειται να κατασκευάσει η γνωστή για τις τεχνολογικές της προτάσεις Wärtsilä.

Και νέες απαγορεύσεις για τα open-loop crubbers- Μεγαλώνει σταδιακά ο κατάλογος

0open loop scrubber systemΜεγαλώνει σταδιακά ο κατάλογος των χωρών που απαγορεύουν σε θαλάσσιες ζώνες και λιμάνια τους την χρήση open-loop crubbers ενόψει της εφαρμογής της απόφασης του ΙΜΟ για την εφαρμογή του νέου ορίου 0,5% περιεκτικότητας σε θείο στα ναυτιλιακά καύσιμα από την 1/1/2020.

Νέα μέλη στην GIA Διώρυγα του Παναμά και MAERSK

maersk edinburgh 130810 110Δεκαοκτώ μέλη αριθμεί πλέον η Global Industry Alliance (GIA) μετά την εγγραφή του Panama Canal Authority (PCA) και της A.P. Moller – Maersk .

Ξεκίνησε η Περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA στην Τρίπολη

0ΗΕΛΜΕΠΑΜε επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Αγίου Ανδρέα-Πραστού και Τυροσαπουνάικων ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου, η λειτουργία της ανανεωμένης κινητής Περιβαλλοντικής Έκθεσης της HELMEPA στην Τρίπολη.

MED TUGS: Στην πρώτη γραμμή της ασφαλούς ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

med tugs

Με την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών των ναυαγοσωστικών της κοινοπραξίας Med Tugs, αποκολλήθηκε το μεσημέρι το μικρό δεξαμενόπλοιο «Αγ. Γεώργιος 1», το οποίο ως γνωστόν είχε προσαράξει ανοικτά της Άνδρου, έμφορτο με βενζίνη.

Πέμπτη κατα σειρά ναυαγαιρεσία για την MED TUGS στην Άνδρο

Το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό ναυαγαιρεσίας μέσα σε 3 περίπου μήνες χειρίζεται από τα ξημερώματα η Κοινοπραξία Med Tugs με το ρυμουλκό Apollon, το οποίο έσπευσε από το Λαύριο όπου σταθμεύει στην Άνδρο προκειμένου να αναλάβει την αποκόλληση του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Άγιος Γεώργιος 1» το οποίο έχει προσαράξει στην βραχονησίδα Ρούσα.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Βερνίκος της Med Tugs, «η κοινοπραξία, έλαβε εντολή να σπεύσει στη βραχονησίδα Ρούσα, στην Άνδρο, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αποκόλληση του δεξαμενόπλοιου «Άγιος Γεώργιος 1».

Το γεγονός πως το εν λόγω σκάφος είναι έμφορτο με βενζίνη μας υποχρεώνει να λάβουμε παράλληλα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Άνδρου. Για τον λόγο αυτό η κοινοπραξία είναι έτοιμη να στείλει και άλλα σκάφη της στην περιοχή εφόσον κριθεί αναγκαίο», πρόσθεσε, ενώ όπως έγινε γνωστό άλλο ένα ναυαγοσωστικό – ρυμουλκό σκάφος της Med Tugs ετοιμάζεται να πλεύσει στο συμβάν.

Το δεξαμενόπλοιο «Αγιος Γεώργιος» χωρητικότητας 985 τόνων, ναυπήγησης του 1986, στο οποίο επιβαίνει δεκαμελές πλήρωμα, προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα ανοικτά της Άνδρου, ενώ κοντά του έσπευσαν άμεσα πέντε σκάφη και ομάδα δυτών του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να ελέγξει τα ύφαλα του για τυχόν διαρροή καυσίμου ή φορτίου.

Η κοινοπραξία Med Tugs, έχει ήδη ασφαλίσει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση ενώ είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ασφάλεια του πληρώματος, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του φορτίου και του σκάφους στο πλαίσιο συμφωνίας LOF (Lloyd’s Open Form - salvage contract) που έχει με τους διαχειριστές του «Άγιος Γεώργιος 1».spanopoulos

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ