Τρι11192019

Last updateΤρι, 19 Νοε 2019 11am

Απαγόρευσε η Μαλαισία τα open loop scrubbers

0open loop scrubber systemΚαι η Μαλαισία εντάχθηκε στην ομάδα των χωρών ανά τον κόσμο που απαγορεύουν στα χωρικά της ύδατα τα open loop scrubbers.

Πολικές ρότες: Νέες κατευθυντήριες γραμμές από ICS και OCIMF

0αρκτικήΝέες κατευθυντήριες γραμμές από ICS και OCIMF για τη συμπλήρωση του PWOM έχουν δοθεί οι οποίες και αφορούν στις ναυτιλιακές εταιρίες πλοία των οποίων διαπλέουν αρκτικές ρότες.

Greener Shipping Summit 2019: Τα επιθυμητά πρέπει και να είναι εφικτά για τη μείωση των αέριων ρύπων

0Summit1Δεδομένου ότι η ναυτιλία στέκεται στο κατώφλι του 2020 και κινείται γρήγορα προς το 2023, το 2030 και μέχρι το 2050, είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση μετά την 1η Ιανουαρίου όταν τα όρια του ΙΜΟ τίθενται σε ισχύ.

HELMEPA:«Ενίσχυση του Πνεύματος Ασφάλειας στη Θάλασσα»

0HELPhoto3Η πρώτη από τις 10 Ενημερωτικές Εσπερίδες του 3ετούς Προγράμματος «Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» του Δημαρχείου της Σαλαμίνας, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

Τέλος στο HFO βάζει η AECO

0hfofreearcticΤην απόφαση με την οποία τα μέλη της Association of Arctic Expedition Cruise (AECO)δεσμεύονται να μην χρησιμοποιούν τα πλοία τους heavy fuel oil (HFO)στις Αρκτικές ρότες δημοσιοποίησε η εν λόγω Ένωση.

Ο Γ. Πλακιωτάκης στην παγκόσμια ναυτιλιακή διάσκεψη κορυφής στη Σαγκάη

plakiotakis sangai 1Σε λιγότερο από δύο μήνες έως την εφαρμογή αυστηρότερων ορίων για το θείο στα καύσιμα πλοίων, ο Υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, επανέλαβε τις ανησυχίες του κλάδου σχετικά με την ασφάλεια, την ποιότητα των καυσίμων και τα θέματα συμμόρφωσης.

Ι. Πλακιωτάκης: Πρέπει να βρεθούν πρακτικές λύσεις ενόψει του 2020

0Πλακιωτάκης «Πρέπει να εξασφαλίσουμε παγκόσμια διαθεσιμότητα αποθειωμένων καυσίμων και να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη συμμόρφωση, τις απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας για να μετριαστούν οι ανησυχίες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης από του βήματος του Cosco World Shipping Summit που έγινε την Τετάρτη στη Σαγκάη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ