Τρι07232019

Last updateΚυρ, 28 Ιουλ 2019 6pm

Εφαρμογή του παγκοσμίου Sulphur Limit το 2020: Η INTERCARGO εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την ασφάλεια

Intercargo logo 11Με την 1.1.2010 να απέχει μόλις 5,5 μήνες η INTERCARGO εκφράζει τις αυξανόμενες επιφυλάξεις τις ως προς το μέγεθος της πρόκλησης που έρχεται για την ναυτιλία και την ανάγκη για μία ομαλή μετάβαση.

Στην «Green Deal for Europe» και οι ρύποι της ναυτιλίας;

0ursula von der leyenΣτο «στόχαστρο» της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι αέριοι ρύποι της ναυτιλίας.

Διαρροή 12.000 λίτρων πετρελαίου στον βόρειο Ατλαντικό

Περίπου 12.000 λίτρα μίγματος νερού και πετρελαίου διέρρευσαν στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό την Τετάρτη, εξαιτίας ατυχήματος σε εξέδρα στα ανοικτά της καναδικής νήσου Νιουφάουντλαντ (Νέα Γη), ανακοίνωσε χθες η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ExxonMobil.

Με συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών της HELMEPA έκλεισε η Εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη»

0Photo1Η Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών, την οποία συντόνισε στην Ελλάδα η HELMEPA μεταξύ 3 Μαΐου και τέλη Ιουνίου 2019, σημείωσε για άλλη μια χρονιά επιτυχία.

Άλλη μια πετυχημένη επιχείρηση της MedTugs για το «Cathrine» στην Σίφνο

medtugs4

Με απόλυτη ασφάλεια ανελκύσθηκε και απομακρύνθηκε, από την κοινοπραξία Med Tugs, από το σημείο στο οποίο ημιβυθίσθηκε στην Σίφνο, η θαλαμηγός Cathrine, η οποία ως γνωστόν κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες προσέκρουσε στην βραχονησίδα Κατριανή, την περασμένη Πέμπτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας από τους οκτώ επιβαίνοντες σε αυτήν.

Η κοινοπραξία Med Tugs από την πρώτη κιόλας στιγμή βρέθηκε δίπλα στο ημιβυθισμένο σκάφος με δύο ναυαγοσωστικά σκάφη της, τα Vernicos Sifnos και Karapiperis 18, ενώ στην συνέχεια οργάνωσε και όλη την επιχείρηση ανέλκυσης, μεταφοράς, αλλά και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής με ειδικά απορρυπαντικά φράγματα, τα οποία αναπτύχθηκαν γύρο από το Cathrine.

Χθες, σε λιγότερο από μια εβδομάδα δηλαδή μετά το συμβάν, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη ασφάλεια από την Med Tugs όλες οι αναγκαίες εργασίες που απαιτούνταν ώστε το σκάφος να ανελκυσθεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια και με ταχύτητα από την βραχονησίδα της Σίφνου Κατριανή, χωρίς να σημειωθεί καμιά ρύπανση στην περιοχή δεδομένου πως είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από την κοινοπραξία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις αναφορές του Λιμενικού Σώματος «στο σκάφος έχει αναφερθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων».

Η αξία του πολυτελούς σκάφους Cathrine εκτιμάται στα 4 εκατ. δολάρια. Ναυπηγήθηκε το 2010, ενώ κατά την διάρκεια του 2015 έγιναν εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού του σε επίπεδο υποδομών, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ επιβάτες. Έχει μήκος 25,91 μέτρων, πλάτος 6,27 μέτρων και βύθισμα 2,40 μέτρων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 8 επιβάτες, διαθέτει δε πλήρωμα 4 ατόμων.

Ανιχνευτές θείου προμηθεύτηκαν MPA και AMSA

rupoi ploion6Έξι μήνες προ της εφαρμογής της απόφασης του ΙΜO για τα επίπεδα θείου στα καυσαέρια πλοίων το Maritime and Port Authority of Singapore και το Australian Maritime Safety Authority προμηθεύτηκαν ειδικούς ανιχνευτές από την Hitachi.

Θέμα αξιοπιστίας με τα emissions data;

rypoi naftilia 057288Θέμα βελτίωσης της αξιοπιστίας των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Monitoring, Reporting and Verification (MRV )συστήματος που αναφέρεται στις εκπομπές αέριων ρύπων των πλοίων προέκυψε εξ αιτίας ενός ... «τυπογραφικού λάθους» για τα ro-paxes.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ