Σαβ04172021

Last updateΣαβ, 17 Απρ 2021 1pm

EU ETS: Έλληνες και Σουηδοί εφοπλιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους με την περιβαλλοντική ΜΚΟ Transport & Environment και ζητούν ειδικό ταμείο

veniamis 770Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και η Ένωση Σουηδών Εφοπλιστών, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Transport & Environment, απευθύνουν κοινή έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει μια πρόσφορη για τη διεθνή ναυτιλία προσέγγιση στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (European Union Emissions Trading System – EU ETS).

Στο βιομεθάνιο επενδύει η CMA- CGM

0cma cgm freeportΈνα βήμα ακόμη προς την κατεύθυνση της μείωσης των αέριων ρύπων κάνει η CMA- CGM η οποία υποστηρίζει την παραγωγή 12.000 τόνων βιομεθανίου πράσινου αερίου από ανανεώσιμες πηγές.

Πλωτά φράγματα για την προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου

0ΘεσαλΠλωτά φράγματα για την προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου από θαλάσσια ρύπανση πρόκειται να παραχωρήσει εκ νέου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο λιμενικό γραφείο του Θερμαϊκού Κόλπου, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε περίπτωση περιστατικού διαρροής πετρελαιοειδών ή καυσίμων.

Δημοσιοποιήθηκε μελέτη του ΙΜΟ για τα αέρια του θερμοκηπίου το 2020

04TH IMO GHG StudyΗ 4η συνοπτική παρουσίαση της μελέτης του IMO Green House Gasses Study δημοσιοποιήθηκε και είναι η πρώτη μετά την έγκριση της αρχικής στρατηγικής του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου(GHG) from Ships το 2018, στο πλαίσιο της οποίας τα κράτη μέλη του ΙΜΟ δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη διεθνή ναυτιλία και να τις εξαλείψουν σταδιακά το συντομότερο δυνατόν.

Μελέτη για τον εφοδιασμό από πλοίο σε πλοίο αμμωνίας

0αμμωνίαΙδιαίτερου ενδιαφέροντος προσλαμβάνει η μελέτη που θα εκπονηθεί για να διερευνηθούν οι δυνατότητες εφοδιασμού με αμμωνία ως καυσίμου για πλοία και της φόρτωσή της από πλοίο σε πλοίο στα ανά τον κόσμο λιμάνια.

Δημοσιοποιήθηκε ο Ship-Port Interface Guide

0Green shipΔημοσιοποιήθηκε το νέο Ship-Port Interface Guide που εξέδωσε ο ΙΜΟ που επικεντρώνεται σε οκτώ πρακτικά μέτρα που μπορούν να στηρίξουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη «επαφή» πλοίου-λιμένα.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας από την Παιδική HELMEPA

0pedikiΔίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στις ιδιαίτερες συνθήκες μάθησης που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, στελέχη της HELMEPA ξεκίνησαν έναν κύκλο διαδικτυακών «επισκέψεων» σε σχολεία όλης της χώρας, με στόχο να εξακολουθήσουν να μεταφέρουν στα παιδιά το μήνυμα της αξίας της περιβαλλοντικής συνείδησης για ένα καλύτερο και βιώσιμο κόσμο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ