Τετ09262018

Last updateΤετ, 26 Σεπ 2018 10pm

SeaNation790X90

Ξεκίνησε η συνεργασία HELMEPA – Axion Hellas

0Αποκομιδή ΒακελώναςHELMEPA και Axion Hellas εγκαινίασαν με τον καλύτερο τρόπο τη μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της αποστολής στα Ψαρά και τη Βολισσό Χίου από 19 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στα γραφεία της HELMEPA.

Η Telegraph προειδοποιεί: Μην πάτε στη Σαντορίνη -Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα φουγάρα των πλοίων

rupoi ploion6Σε άρθρο με τίτλο: «Δεν θα πήγαινα στη Σαντορίνη – είναι απειλή για την υγεία σας», η βρετανική εφημερίδα επικαλείται το πόρισμα αναλύσεων που πραγματοποίησαν εντός της εβδομάδας ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι διεπίστωσαν ότι τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα στο νησί του ήταν 17 φορές υψηλότερα από ό,τι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Καύσιμα πλοίων 2020: Και η μεθανόλη στις συζητήσεις- «sotto voce» η πυρηνική ενέργεια

rypoi ploiwn 1Και η μεθανόλη στον κύκλο των συζητήσεων για τα «καθαρά» καύσιμα των πλοίων με βάσει τις προβλέψεις του ΙΜΟ για το 2020.

Αρκτικές πλεύσεις: Απαγόρευση HFO από την Γροιλανδία

0Maersk ship arcticΣυντάχθηκε η κυβέρνηση της Γροιλανδίας με τα μέτρα του ΙΜΟ για τη μη χρήση heavy fuel oil από πλοία κάθε τύπου που θα διαπλέουν αρκτικές ρότες.

Σεμινάριο της HELMEPA για τις Αυστραλιανές απαιτήσεις για πλοία ξένης σημαίας

0HellasLibertyΤην Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, μεταξύ 09:30 και 13:30, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο της HELMEPA αφιερωμένο στις απαιτήσεις της Αυστραλίας για πλοία ξένης σημαίας.

Η HELMEPA συγχαίρει την ερευνητική ομάδα Oceanos του ΕΜΠ

0HELMEPA1Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή των φοιτητών του προγράμματος Oceanos του ΕΜΠ στον παγκόσμιο διαγωνισμό "Hydrocontest", που πραγματοποιήθηκε την 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο Σαιν Τροπέ της Γαλλίας.

Alert από την USCG για τα νοθευμένα καύσιμα

rypansi 987Marine Safety Alert εξέδωσε η Αμερικανική Ακτοφυλακή σχετικά με τη διάθεση και χρήση επιμολυσμένων καυσίμων από πλοία που καταπλέουν στην περιοχή του US Gulf Coast.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ