Τρι07232019

Last updateΚυρ, 28 Ιουλ 2019 6pm

Νιγηρία: Δέκα Τούρκοι ναυτικοί απήχθησαν από πειρατές

0PAKSOY1Δέκα μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου που έφερε τουρκική σημαία απήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας από ενόπλους στα ανοιχτά της Νιγηρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Πειρατική επίθεση με απαγωγές ναυτεργατών

somali pirate 1Τέσσερα μέλη του πληρώματος έχουν απαχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες κατά την πειρατική επίθεση που δέχθηκε στις 30 Μαρτίου το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Contship Oak ανοικτά του Καμερούν στον Κόλπο της Γουινέα.

Μάλτα: Πέντε μετανάστες συνελήφθησαν ως πρωταίτιοι της πειρατείας στο δεξαμενόπλοιο Elhiblu 1- Ανησυχεί το ICS

0ΜάλταΜερικά 24ωρα προ της επίσημης λήξης της «επιχείρησης Σοφία» για τις διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο η τροπή που έλαβε η διάσωση μεταναστών από το μικρό δεξαμενόπλοιο Elhiblu 1 το οποίο και είχαν καταλάβει οι διασωθέντες δημιουργεί νέα δεδομένα.

Πειρατεία: Μειώθηκε η ζώνη κινδύνου στον Ινδικό αλλά η απειλή παραμένει

piratis 45678Μπορεί να μειώθηκε η ζώνη κινδύνου μέσα στην οποία είχαν καταγραφεί πειρατικές επιθέσεις λόγω της πτώσης του αριθμού τους στον Ινδικό Ωκεανό αλλά η απειλή παραμένει.

ΟΗΕ: Το «βλέμμα» του Συμβουλίου Ασφαλείας στρέφει στην πειρατεία

0pirates in skiffΣτην απειλή της πειρατείας αλλά και γενικότερα των έκνομων πράξεων που συμβαίνουν στις θάλασσες έστρεψε το ενδιαφέρον του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

BIMCO :Ένταση προσπαθειών και συνεργασίας απαιτεί η πάταξη της πειρατείας

pirates nigiriaΜόνο με αυξημένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση της πειρατείας θα καταστεί δυνατή η περιστολή του φαινομένου που δείχνει να αναζωπυρώνεται.

Πειρατικές επιθέσεις: Συνιστάται επαγρύπνηση

piracy 4rfΕπαγρύπνηση συνιστά ο εκτελεστικός διευθυντής του ReCAAP Masafumi Kuroki για την αντιμετώπιση των πειρατικών επιθέσεων με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις πειρατικές επιθέσεις στις θαλάσσιες ζώνες της Ασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ