Πεμ08132020

Last updateΠεμ, 13 Αυγ 2020 6pm

Στην όγδοη θέση στο κόσμο, δυο πιο πάνω από πέρυσι, η Αθήνα ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

listakentron

Το Baltic Exchange, σε συνεργασία με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, δημοσίευσε τον «2020 Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development (ISCD) Index» για έβδομη χρονιά.

Ο δείκτης παρέχει μια ανεξάρτητη κατάταξη της απόδοσης των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου που προσφέρουν λιμενικές και ναυτιλιακές υπηρεσίες.
Με βάση υπολογισμού διάφορους παράγοντες , συμπεριλαμβανομένης της λιμενικής απόδοσης και της υποδομής · το βάθος και το εύρος των επαγγελματικών υπηρεσιών θαλάσσιας υποστήριξης · καθώς και το γενικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η τελευταία έκθεση δείχνει μεταξύ άλλων ότι τα πέντε κορυφαία διεθνή ναυτιλιακά κέντρα παραμένουν τα ίδια σε σύγκριση με το με το 2019, αν και με κάποιες μεταβολές στη σειρά.
Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη θέση για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και ακολουθεί το Λονδίνο, η Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.
Το Λονδίνο και το Ντουμπάι είναι τα μόνα στα πέντε κορυφαία διεθνή ναυτιλιακά κέντρα εκτός Ασίας, με το Λονδίνο να ανεβαίνει μία θέση στη δεύτερη θέση
Συνεχίστηκε η άνοδος στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου με το Ντουμπάι να διατηρεί την πέμπτη θέση, ενώ η Αθήνα από την δέκατη θέση πέρυσι, φέτος βρέθηκε στην όγδοη θέση. στην όγδοη θέση
Η Σιγκαπούρη διατήρησε τη θέση της ως ο σημαντικότερος ναυτιλιακός κόμβος στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, και την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη για επτά συνεχόμενα χρόνια. Το Λονδίνο, με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η παροχή χρηματοοικονομικών, ασφαλιστικών και νομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά την πτώση στην τρίτη θέση το 2018 και το 2019.
Ως το μεγαλύτερο λιμάνι όσον αφορά τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, η Σαγκάη σημείωσε σταθερή βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων και των επιπέδων υπηρεσιών και ανέβηκε στην τρίτη θέση για πρώτη φορά. Το Χονγκ Κονγκ έπεσε στην τέταρτη θέση κυρίως λόγω της μείωσης της διακίνησης φορτίου . Το Ντουμπάι, ως ο κορυφαίος ναυτιλιακός κόμβος στη Μέση Ανατολή, κατέλαβε την πέμπτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το Ρότερνταμ και το Αμβούργο διατήρησαν επίσης τις θέσεις τους από το 2018, και συγκεκριμένα την έκτη και την έβδομη θέση αντίστοιχα. Επωφελούμενη από ένα βελτιωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον, η Αθήνα ανήλθε στην όγδοη θέση. Η Νέα Υόρκη-Νιου Τζέρσεϋ έπεσε κατά μία θέση, ενώ το Τόκιο ανέβηκε μία θέση, επιστρέφοντας στις πρώτες 10 θέσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter