Πεμ08132020

Last updateΠεμ, 13 Αυγ 2020 6pm

COVID-19:Παρέμβαση ΙΜΟ

0maritime

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) ενέκρινε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ναυτικούς όταν αποβιβάζονται και στην παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19.

Οι συστάσεις , τις οποίες ο ΙΜΟ προέτρεψε τις λιμενικές αρχές και τις εθνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν, έρχονται μετά από μήνες ναυτικών που δεν μπορούν να αποβιβαστούν στο λιμάνι καθώς τα έθνη προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωση του coronavirus. Ορισμένοι ναυτικοί έχουν περάσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερους από 18 μήνες στη θάλασσα και έχουν στερηθεί κρίσιμης υγειονομικής περίθαλψης όταν βρίσκονται στο λιμάνι, ακόμη και όταν παρουσιάζουν απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα. Σύμφωνα με τη σύμβαση ναυτικής εργασίας (MLC) της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, τα κράτη λιμένα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι ναυτικοί που επιβαίνουν σε πλοία στο έδαφός τους και χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης έχουν πρόσβαση σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην ξηρά. Η υποχρέωση παροχής βοήθειας σε ναυτικούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής βοήθειας, κατοχυρώνεται επίσης στις συμβάσεις του ΔΝΟ για την ασφάλεια της θαλάσσιας ζωής στη θάλασσα (SOLAS), στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση (SAR), στη διάσωση και τη διευκόλυνση, καθώς και στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS).
Σφυρίζουν στις 12 το μεσημέρι
Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι στις 12 τοπική ώρα όλα τα ελλιμενισμένα πλοία θα σφυρίξουν ύστερα από προτροπή του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου σε μία προσπάθεια να αφυπνιστούν- ευαισθητοποιηθούν τα κράτη σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δώσουν λύση στο θέμα της αλλαγής των πληρωμάτων που εξακολουθούν «παγιδευμένα» λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης της πανδημίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter