Δευ03302020

Last updateΔευ, 30 Μαρ 2020 7am

Θ. Βενιάμης: «Οι πολίτες θα αισθανθούν ότι ο κόσμος της ναυτιλίας είναι δίπλα τους και θα είναι περήφανοι για αυτό»

veniamis 770

Οι πολίτες θα αισθανθούν ότι ο κόσμος της ναυτιλίας είναι δίπλα τους και θα είναι περήφανοι για αυτό, τόνισε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και την εκπομπή «Επιλογές» ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης.
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ σχολίασε την πρωτοβουλία της ναυτιλιακής κοινότητας να ξεκινήσει εκστρατεία ειδικού σκοπού συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα, μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».
«Αμέσως βρήκαμε παρά τις δυσκολίες 105 αναπνευστήρες. Όμως είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο του Υπουργείου Υγείας για να δούμε πού υπάρχουν ανάγκες σε αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα», πρόσθεσε ο κ. Βενιάμης.
«Η προσφορά των συναδέλφων είναι πολύ σημαντική σε πολύ λίγες ώρες η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε. Θα δείτε τα επόμενες μέρες κι άλλες πρωτοβουλίες. Οι πολίτες θα αισθανθούν ότι ο κόσμος της ναυτιλίας είναι δίπλα τους και θα είναι περήφανοι για αυτό» υπογράμμισε ο κ. Βενιάμης.
Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΕΕΕ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την επιδημία η ελληνική και διεθνής ναυτιλία.
«Τα προβλήματα είναι τεράστια. Ίσως δεν μπορεί να το καταλάβει εύκολα κάποιος» σημείωσε ο κ. Βενιάμης και πρόσθεσε ότι «ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, ο ΙΜΟ, προέβη σε σχετικό διάγγελμα. Σε αυτό, θα πρέπει να συνταχθούν, όλες οι σημαίες, είπε όπως το έπραξε ήδη το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης».
«Έχουμε λιμάνια που δε δέχονται να ελευθεροεπικοινωνήσουν . Οι Φιλιππίνες έχουν κλείσει τα αεροδρόμια και δεν μπορεί να φύγουν πολλοί ναυτικοί. Και στα καράβια έχουν προβλήματα με την καθημερινότητα με μια πιθανή ασθένεια όπου θα πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή» επεσήμανε ο κ. Βενιάμης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter