Πεμ06042020

Last updateΠεμ, 04 Ιουν 2020 2pm

American Hellenic Hull: Η πρώτη Διεθνής Συμφωνία με το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση στη ναυτασφάλιση!

americanhull

Την πρώτη διεθνή συμφωνία συνεργασίας για την εκπαίδευση στη ναυτασφάλιση υπέγραψε η American Hellenic Hull Insurance Company Ltd (AHHIC) με το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University-WMU).


Μέσω της πρότυπης διεθνούς συνεργασίας, το WMU εντάσσει στο πεδίο ενδιαφέροντός του τον κλάδο της ναυτασφάλισης και ειδικότερα της ασφάλισης σκάφους και μηχανής.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AHHIC, κ. Ηλία Τσακίρη και την Πρόεδρο του WMU, Dr. Cleopatra Doumbia - Henry πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ναυτιλιακής Έκθεσης, Maritime Cyprus 2019, που οργανώθηκε μεταξύ 06 και 09 Οκτωβρίου 2019 από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και την Κυβέρνηση της Κύπρου.
Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος στον κλάδο της ναυτασφάλισης, την ανάπτυξη σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης και τη διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων.
Η Dr. Cleopatra Doumbia-Henry εξήρε τη σημασία της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας και σημείωσε ότι μέσω αυτού, η AHHIC στηρίζει τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (IMO) τόσο στην αποτελεσματική εφαρμογή των οδηγιών που εκδίδει, όσο στην κανονιστική συμμόρφωση σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.
Από πλευράς της η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Νατάσα Πηλείδου σημείωσε ότι η American Hellenic Hull είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εταιρεία στο Κυπριακό ναυτιλιακό πλέγμα (cluster), στηρίζοντας, παράλληλα, το Maritime Cyprus, στο οποίο συμμετείχε ως εκθέτης και χρυσός χορηγός. Επεσήμανε δε ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και επιθυμεί να διαμορφώσει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο τα νέα στελέχη θα μπορούν να αναπτυχθούν επαγγελματικά μέσα στο ναυτιλιακό πλέγμα (cluster).
Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Φίλιππος Φίλης, Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, δίνοντας έμφαση στο θέμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων στελεχών που ηγούνται και αποτελούν το μέλλον της ναυτιλίας.
Ο κ. Ηλίας Τσακίρης, δήλωσε ότι η American Hellenic Hull δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση της Κύπρου ως παγκόσμιου κέντρου, όχι μόνο για τη ναυτιλία, αλλά και για την εκπαίδευση και την εξειδίκευση. Σε συνεργασία με το American P&I Club, η AHHIC επιθυμεί μέσω της συνεργασίας της με το WMU να παράσχει στα νέα στελέχη της ναυτιλίας τα απαραίτητα εφόδια που θα τα καταστήσουν τους μελλοντικούς φορείς λήψης αποφάσεων στη ναυτασφαλιστική βιομηχανία. «Η Υπουργός και η Κυβέρνηση επιχειρούν να αναβαθμίσουν την εκπαίδευση μέσα στο ναυτιλιακό πλέγμα (cluster). Σε αυτό το πλαίσιο, προσβλέπουμε στην ενίσχυση από το WMU της προσπάθειάς τους για τη συνολικότερη αναβάθμιση της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας».
Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα έχει διάρκεια πέντε ετών.
* Το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (WMU) ιδρύθηκε το 1983 από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (IMO), ενώ Καγκελάριος του Πανεπιστημίου είναι ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας. Το WMU είναι το ίδρυμα εκείνο που είναι επιφορτισμένο με την εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη της εξειδίκευσης για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter