Σαβ06062020

Last updateΣαβ, 06 Ιουν 2020 3pm

Προχωρά το “e-ναυλοσύμφωνο”

0hristos lampridis 0

Ευρεία σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων αλλά και εκπροσώπων των επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου του yachting πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).
Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η λειτουργία του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου (e- ναυλοσύμφωνο).
Ειδικότερα παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει μέχρι σήμερα συντελεστεί για τη δημιουργία της εφαρμογής ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της, προκειμένου να καταγραφούν οι παρατηρήσεις τόσο των στελεχών των υπουργείων όσο και των εκπροσώπων των φορέων προκειμένου να ληφθούν υπόψη στα επόμενα στάδια κατασκευής. Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή δημιουργείται από στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Πληροφορικής της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του ΥΝΑΝΠ σε συνεργασία μετη Διεύθυνση Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.
Όπως και η εφαρμογή του «e- Μητρώο», έτσι και αυτή του “e-ναυλοσύμφωνο” γίνεται από στελέχη της δημόσιας διοίκησης επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τον προϋπολογισμό.
Με τη θέση σε πλήρη λειτουργία των εφαρμογών αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες ελέγχου, μειώνονται σημαντικά ή και εξαλείφονται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ενώ ταυτόχρονα διευκολύνονται οι έλεγχοι και αυξάνεται η προστασία των συνεπών επαγγελματιών του κλάδου του yachting από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter