Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Wallenius Wilhlmsen Logistics: Ενισχύει την παρουσία της στη Μεσόγειο με την Ελλάδα στη πρώτη γραμμή μέσω του Σκανδιναυικού Πρακτορείου Εγγύς Ανατολής

skandinaviko

Οι αγορές της Μεσογείου και η περαιτέρω ανάπτυξη της Wallenius Wilhelmsen Logistics, η οποία ως γνωστόν διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο σε διεθνές επίπεδο στις τακτικές δια θαλάσσης μεταφορές, αλλά και στον τομέα των logistics, εξετάσθηκε στην διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στη συνάντηση αυτή, την οποία οργάνωσε το Σκανδιναυικό Πρακτορείο Εγγύς Ανατολής, το οποίο εκπροσωπεί την Wallenius στην Ελλάδα, συμμετείχαν στελέχη της εταιρίας από τους τομείς Ocean Operations, Trade, Pricing, Customer Care και Commercial, εκπρόσωποι των υποκαταστημάτων της στην Ισπανία, αλλά και εκπρόσωποι ναυτιλιακών πρακτορείων από την Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Σλοβενία, Τουρκία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Μαρόκο, Λίβανο και Αλγερία.

H WWL είναι γνωστότερη για το παγκόσμιο ναυτιλιακό roll-on/roll-off δίκτυο της, εξυπηρετώντας σημαντικά λιμάνια και αγορές σε όλο τον κόσμο.
Οι τομείς που η WWL εξυπηρετεί περιλαμβάνουν, την μεταφορά ως επί το πλείστον, οχημάτων και φορτηγών γνωστών κατασκευαστικών εταιρειών, βαρύ εξοπλισμό (για κατασκευές, γεωργία και εξόρυξη), χύδην φορτίο (δηλαδή βαγόνια, αεροπλάνα, σκάφη αναψυχής, βιομηχανικά μηχανήματα και εξαρτήματα) και εξειδικευμένα φορτία (project cargo) (για ενέργεια, πετρέλαιο και έργα εξόρυξης).

Όπως υπογράμμισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του εμπορικού τομέα Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής κ. Φλάβιο Μπατίστα: «H WWL διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους και τους πιο σύγχρονους στόλους στον κόσμο με σχεδόν 60 πλοία τα οποία δραστηριοποιούνται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο. Μεταξύ των πλοίων αυτών περιλαμβάνονται και μερικά από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως πλοία Ro-Ro (πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων)».

«Η WWL», συνέχισε, «διαχειρίζεται επίσης 13 σταθμούς σημαντικών λιμένων στους οποίους διακινούνται 4 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Η WWL όμως», τόνισε, «προσφέρει πολλά περισσότερα από ναυτιλιακές υπηρεσίες. Με 6.000 υπαλλήλους σε περισσότερα από 100 μέρη, ξεπέρασε τα όρια της ναυτιλιακής γραμμής και αναδείχθηκε σε ηγέτη υπηρεσιων logistics προς τρίτους.

Η εταιρεία μας διαχειρίζεται σήμερα περισσότερες από 60 τεχνικές υπηρεσίες, συντήρησης, ενώ διαθέτει σύγχρονες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για αυτοκίνητα και βαρύ εξοπλισμό. Επίσης προσφέρει εξελιγμένο σχεδιασμό διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας που μπορεί να υποστηρίξει κάθε φάση της μεταφοράς και των υπηρεσιών στην αλυσίδα εφοδιασμού από το εργοστάσιο ή το σημείο προέλευσης μέχρι τον τελικό καταναλωτή».

Σύμφωνα με τον κ. Μπατίστα, πλέον του παγκοσμίου δικτύου και την παρουσία της σε μεγάλες αγορές, η WWL είναι γνωστή για την προσήλωση της στην ποιότητα, στην προσεκτική μεταχείριση και βραβευμένη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Σημειώνει επίσης ότι, «η εστίαση στην ποιότητα, την εξυπηρέτηση και την ιδιαίτερη προσοχή που επιδεικνύουμε στις απαιτητικές ή τις εξειδικευμένες μεταφορές είναι στοιχεία που οι φορτωτές απολαμβάνουν ως κύριο παράγοντα διαφοροποίησης μεταξύ της WWL και των άλλων παρόχων".

Τι συζητήθηκε στην Αθήνα

Η διατήρηση και η προσήλωση σε αυτές τις συγκεκριμένες ανάγκες, τόσο τις ναυτιλιακές, όσο και αυτές των logistics ήταν το κύριο θέμα αυτών των συζητήσεων στη συνάντηση των Αθηνών.
Στην συνάντηση αυτή, συγκεντρώθηκαν μέλη από την WWL Ocean Operations, Trade, Pricing, Customer Care και Commercial.

Επίσης βασικοί συμμετέχοντες στις συζητήσεις ήταν από τα υποκαταστήματα της WWL στην Ισπανία και εκπρόσωποι ναυτιλιακών πρακτορείων από την Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Σλοβενία, Τουρκία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Μαρόκο, Λίβανο και Αλγερία. Σε αυτές τις χώρες οι εκπρόσωποι/πράκτορες της WWL διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στην διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες.

"Οι εκπρόσωποι μας στη Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή είναι το πρόσωπο της WWL σε αυτές τις σημαντικές αγορές", υπογράμμισε ο κ. Μπατίστα, προσθέτοντας ότι "παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία και ανάπτυξη των σχέσεων με τους φορτωτές εντάσσοντας αυτές τις αναπτυσσόμενες αγορές στο δίκτυο και το ευρύ πεδίο των δραστηριοτήτων της WWL".

Το Σκανδιναυικό Πρακτορείο Εγγύς Ανατολής

Το Σκανδιναυικό Πρακτορείο Εγγύς Ανατολής, όπως προαναφέρθηκε εκπροσωπεί την WWL στην Ελλάδα, από τότε που ιδρύθηκε η εν λόγω εταιρία, παρέχοντας της επί σειρά δεκαετιών υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τις οποίες η WWL αναγνωρίζει, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις στενές σχέσεις που διατηρούν οι δύο οργανισμοί μεταξύ τους.

Σχολιάζοντας την σχέση αυτή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Σκανδιναυικού Πρακτορείου Εγγύς Ανατολής κ. Γιώργος Ξυδέας, υπογράμμισε μιλώντας στο TheSeaNation, ότι «η επιλογή της χώρας μας για την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής συνάντησης, ειδικά την παρούσα στιγμή, θα πρέπει να θεωρηθεί και είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι η WWL (και) με την κίνηση αυτή δηλώνει σαφέστατα την περαιτέρω στήριξή στο λιμάνι του Πειραιά για το εγγύς μέλλον».

«Εξάλλου», συνεχίζει ο κ. Ξυδέας, «η WWL χρησιμοποιεί ανελλιπώς τον Πειραιά όχι μόνο για το εγχώριο φορτίο, αλλά και για την διαμετακόμιση (transit) φορτίου σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας».

Ας σημειωθεί ότι το Σκανδιναυικό Πρακτορείο Εγγύς Ανατολής, έχει μία αδιάλειπτη παρουσία στα δρώμενα του λιμένος του Πειραιά πλέον των 100 ετών με ιδιαίτερη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, στη διακίνηση τροχοφόρων για την εγχώρια αγορά αλλά και transit οχημάτων για όλες τις όμορες χώρες της Μεσογείου και όχι μόνο.

Οι από κοινού προσπάθειες με τις εκάστοτε διοικήσεις της ΟΛΠ Α.Ε., έχουν καταστήσει το Car Terminal του Πειραιά σε Hub Port για σημαντικές ναυτιλιακές εταιρείες μεταξύ αυτών και της WWL.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter