Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέες φοροαπαλλαγές για τους γερμανούς εφοπλιστές ανακοίνωσε η καγκελάριος Mέρκελ!

MERKEL MARITIME

Στο 9th National Maritime Conference στο Bremerhaven μίλησε στις 19 Οκτωβρίου η καγκελάριος Μέρκελ ενώπιον των Γερμανών εφοπλιστών.

Τι ζήτησε η Καγκελάριος από τους γερμανούς πλοιοκτήτες; Πάντως όχι περισσότερους φόρους! Τι έδωσε; Περισσότερες φοροαπαλλαγές! Γιατί το έκανε; Aκριβώς γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η ναυτιλία είναι μία διεθνής δραστηριότητα και για να είναι ισχυρή μία σημαία θα πρέπει να είναι το ίδιο ανταγωνιστική με οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη, ή τουλάχιστον να έχει και αυτή ορισμένα πλεονεκτήματα. Την ώρα λοιπόν η Γερμανική κυβέρνηση μέσω κυρίως του κ. Σόιμπλε εγκαλεί την ελληνική ότι δεν είναι τόσο αριστερή γιατί δεν επιβάλλει επιπλέον φόρους στους έλληνες εφοπλιστές (γιατί άραγε τον πιάνει ο πόνος;) η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος η οποία θέλει «το όφελος του ναυτιλιακού τομέας θα διαχυθεί σε όλη τη Γερμανία» όπως είπε μιλώντας στο 9th National Maritime Conference, ανακοίνωσε, νέα φορoλογικά κίνητρα για την προσέλκυση πλοίων στη Γερμανική σημαία, γιατί θέλει να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής ναυτιλίας σε βάθος χρόνου.

Μεταξύ της ομοσπονδιακής και των τοπικών κυβερνήσεων υπήρξε μία συμφωνία ότι χρειαζόμαστε μία πιο δυνατή ναυτιλία κάτω από τη Γερμανική Σημαία είπε η κα. Μέρκελ. Έτσι ανακοίνωσε μία νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ο εφοπλιστής παρακρατά το σύνολο των φόρων που αντιστοιχούν στους εργαζόμενους στο πλοίο εάν αυτό πλέει υπό γερμανική σημαία. Μέχρι τώρα ίσχυε μία ρύθμιση του 1999 που προέβλεπε ότι ο πλοιοκτήτης παρακρατά το 40% των φόρων.

Επιπλέον οι εφοπλιστές απαλλάσσονται από τις εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση, εάν επενδύσουν περισσότερο στους νέους γερμανούς ναυτικούς. Η Γερμανική ΄Ένωση Εφοπλιστών καλωσόρισε τις ανακοινώσεις Μέρκελ. Με τα μέτρα αυτά που είναι κοινά με των ευρωπαίων γειτόνων μας θα σταματήσουμε την μείωση της απασχόλσηης γερμναών ναυτικών, είπε σε ανακοίνωση της. Επίσης η Μέρκελ υποσχέθηκε αύξηση των κονδυλίων για την καινοτομία στην ναυτιλία στα 25 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter