Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σουέζ: Διαγωνισμός για την ανάπτυξη της Διώρυγας

Suez-Canal-98

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, κάλεσε σύμφωνα με δημοσίευμα της Lloyds List, 14 κοινοπραξίες να εκπονήσουν ρυθμιστικά σχέδια για την ανάπτυξη της διεθνούς ναυσιπλοΐας ως βιομηχανικό και διοικητικό κέντρο, θέτοντας τρίμηνη προθεσμία για την επιλογή του νικητή.

Στη συνέχεια η επιλεγείσα κοινοπραξία θα έχει στη διάθεση της έξι μήνες για να υποβάλει λεπτομερείς προτάσεις για τη ναυσιπλοΐα Ερυθρά Θάλασσα – Μεσόγειος, ακολουθούμενη από μια διεθνή διάσκεψη επενδυτών το Νοέμβριο, στοχεύοντας το έργο υποδομής να ξεκινήσει νωρίτερα από το 2015. Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Hazem el - Beblawi ελπίζει να παρουσιάσει το master plan για το υπουργικό συμβούλιο μέσα σε εννέα μήνες.

Η Διώρυγα του Σουέζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σημαντικότατη πηγή εσόδων για την Αιγυπτιακή κυβέρνηση, καθώς αποφέρει στον κρατικό κορβανά περί τα 5 δις δολάρια ετησίως, σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές αναταραχές στην περιοχή έχουν μειώσει τα κέρδη από τον τουρισμό.
Ωστόσο , τα στατιστικά στοιχεία της SCA για το 2012 δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων που μεταφέρονται in transit ήταν ισοδύναμος με 37.7m teu , έναντι 38,6 εκ. teu το 2011 .

Τα τελευταία στοιχεία της SCA για τους πρώτους εννέα μήνες του 2013 δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των πλοίων , συμπεριλαμβανομένων των tankers, των bulk carriers και των containers , υποχώρησε κατά 5,8 % σε ετήσια βάση, σε 12.236 πλοία.

Ο αριθμός των boxships σε αυτή την περίοδο μειώθηκε κατά 5% στα 4.554 πλοία ενώ η συνολική χωρητικότητα τν boxships ήταν σχεδόν αμετάβλητη .

Ωστόσο , η Διώρυγα του Σουέζ έχει κερδίσει τη γραμμή Ασίας- ΗΠΑ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τη διώρυγα του Παναμά .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter