Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ελληνική ναυτιλία στα Greek Shipping Awards 2013 - UPD

stolos

Η Ιαπωνία ποτέ δεν θα ξεχάσει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές ήταν οι πρώτοι οι οποίοι έδωσαν παραγγελίες για πλοία τους, στα σχεδόν κατεστραμμένα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ιαπωνικά ναυπηγεία. Ήταν οι πρώτοι που εμπιστεύτηκαν την ναυπηγική δύναμη της Ιαπωνίας και αυτό η Ιαπωνία δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ, αφοί οι Έλληνες εφοπλιστές απέδειξαν ότι στην δύσκολη συγκυρία ήταν οι μόνοι φίλοι που επένδυσαν χτίζοντας πλοία στα ναυπηγεία, χάρις στα οποία πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της χώρας ανέκαμψε ταχέως.

Που ειπώθηκε αυτό;

Μα στην εκδήλωση της βράβευσης των Lloyds που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή το βράδυ, σε μεγάλο ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου και παρέστησαν εκπρόσωποι από το ναυτιλιακό στερέωμα αλλά και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, από χώρες με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακές σχέσεις, όπως π.χ. η Ιαπωνία.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πολύ κόσμο από τη ναυτιλιακή κοινότητα, επώνυμα στελέχη της οποίας έδωσαν το παρόν στην εν λόγω εκδήλωση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε για μια ακόμη φορά, τη σημασία και το ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας ενώ μεταξύ των άλλων πρότεινε να δοθεί και ένα βραβείο ίσως την προσεχή χρονιά στο Λ.Σ., για την προσφορά του στην στήριξη της ναυτιλίας της χώρας αλλά και τα διαρκή αστυνόμευση των θαλασσίων συνόρων της χώρας και κατ' επέκταση της ΕΕ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι συζητήσεις περιστράφηκαν στα της οικονομίας, στο επενδυτικό κλίμα, ενώ βέβαια δεν έλειψαν και οι συζητήσεις για τις προκλήσεις που έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει η ναυτιλία, ιδιαίτερα δε κατά το α' εξάμηνο του έτους που ως γνωστόν την Προεδρία θα την ασκεί η Ελλάδα.

Όπως το TheSeaNation έγραψε η τρέχουσα εβδομάδα για την ηγεσία του ΥΝΑ έχει χαρακτηριστεί «διαβολοβδομάδα», καθώς ο υπουργός θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες και τη Πέμπτη θα παρουσιάσει στους ομόλογους υπουργούς βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ασκήσει η ελληνική προεδρία στο τομέα της ναυτιλίας.

Ακολουθούν ο βραβευθέντες:

DRY CARGO - Costamare Inc.

TANKER - StealthGas Inc.

PASSENGER LINE - Small Cyclades Lines

SHIPBROKER - John C. Pachoulis

SHIPPING FINANCIER - ABN Amro Bank

PIRAEUS INTERNATIONAL CENTRE - University of the Aegean

TECHNICAL ACHIEVEMENT - Erma First S.A.

SHIP OF THE YEAR - m/v "Ardennes"

INTERNATIONAL PERSONALITY - Robert D. Somerville

EDUCATION OR TRAINING - Helmepa

SEAFARER - Capt. Dimitrios Manolas & Capt. Pavlos Kountouris

ENVIRONMENTAL - Aegean Marine Petroleum Network Inc.

DEAL OF THE DECADE - Angeliki Frangou

LIFETIME ACHIEVEMENT - Alexandros Tourkolias

GREEK SHIPPING NEWSMAKER - Petros Pappas

GREEK SHIPPING PERSONALITY - George Prokopiou

Στο Ηall Of Fame εισήχθησαν οι Περικλής Καλιμμανόπουλος και Αλέξανδρος Τσαβλίρης.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter