Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η HSH Nordbank, οι ναυτιλιακές και οι μη συμβατικές λύσεις

555

Ο κλάδος της ναυτιλίας θα βρει μια μόνιμη λύση απέναντι στην κρίση μόνον εάν οι πλοιοκτήτες και οι τράπεζες αντιμετωπίσουν τις τεράστιες προκλήσεις μαζί και έχουν το θάρρος να υιοθετήσουν μη συμβατικές λύσεις .Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο Hansa Treuhand Schifffahrts-Symposium ο κ. Wolfgang Topp, επικεφαλής της μονάδας αναδιάρθρωσης της Γερμανικής Τράπεζας HSH Nordbank.


Η εν λόγω τράπεζα πούλησε 10 πλοία που της έμειναν στο χαρτοφυλάκιο της από προβληματικά δάνεια στην Navios Holdins της κ. Αγγελικής Φράγκου, ενώ έχει βγάλει στο σφυρί άλλα δέκα και προτίθεται να βγάλει σύντομα επιπλέον δέκα πλοία.
Οι πλοιοκτήτες απέτυχαν στον να κάνουν σωστές προετοιμασίες κατά την διάρκεια των ετών που γνώριζαν την οικονομική επιτυχία, για να εξασφαλίσουν την μελλοντική βιωσιμότητα των εταιρειών τους, είπε ο κ. Topp και πρόσθεσε ότι πολλές εταιρείες συνεπώς είναι σήμερα αντιμέτωποι με μια κρίση ρευστότητας που τους υποχρεώνει να αναλάβουν αποφασιστική δράση..
Ο γερμανός τραπεζίτης δεν παραλείπει να επισημάνει ότι και οι τράπεζες αγνόησαν τα προηγούμενα χρόνια βασικές αρχές χρηματοδότησης.
Ο Topp μεταξύ των λύσεων που προτείνει στις γερμανικές και όχι μόνο ναυτιλιακές εταιρείες για να αντιμετωπίσουν την κρίση είναι και η ενοποίηση του τομέα, προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος. Σε μακροπρόθεσμη βάση θα πρέπει ο αριθμός των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών να μειωθεί, όπως και ο αριθμός των μικρών εξειδικευμένων ναυτιλιακών εταιρειών, δήλωσε ο Wolfgang Topp .
Επίσης σημείωσε ότι κοινό καθήκον των τραπεζών και ναυτιλιακών εταιρειών είναι να αξιοποιήσουν νέα κανάλια χρηματοδότησης και επιλογές .
HSH Nordbank παραμένει ένας αξιόπιστος εταίρος για τη ναυτιλιακή βιομηχανία συμπλήρωσε το στέλεχος της τράπεζας και κατέληξε λέγοντας ότι η HSH Nordbank όπως και άλλες τράπεζες εργάζεται για νέες λύσεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Την προηγούμενη άνοιξη παρουσίασε ένα μοντέλο χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την ναυτιλιακή εταιρεία Navios, ενώ και άλλες λύσεις αναπτύσσονται.
Επισημαίνεται ότι η HSH Nordbank την προηγούμενη άνοιξη συνεργάστηκε με την Navios Holdings η οποία απέκτησε δέκα πλοία από την τράπεζα, αξίας 300 εκατ. δολ. Η Navios κατέβαλε 130 εκατ. δολ και τα υπόλοιπα θα τα πάρει ως δάνειο από την τράπεζα, για να ολοκληρώσει την αγορά των πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter