Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: «Όπλο» τιμών τα μεγάλα boxships

MSC-Flaminia

Οικονομίες κλίμακας, o χρόνος είναι χρήμα κλπ. Πρόκειται για την εφαρμογή νέου δόγματος στον «πόλεμο» των τιμών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που είναι σε εξέλιξη, καθώς το διεθνές εμπόριο επιτάσσει μείωση τιμών διακίνησης αλλά και χρόνου διακίνησης των δια θαλάσσης διακινούμενων προϊόντων.

Ουσιαστικά «όπλο» για την επίτευξη και των δύο απαιτήσεων του διεθνούς εμπορίου φαίνεται ότι αποτελούν τα μεγάλα boxships στα οποία ήδη ως γνωστόν έχουν επενδύσει εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων όπως η Maersk ,η CMA CGM και η MSC.

Αναφορικά με το θέμα της μείωσης των χρόνων στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης, η υπόθεση της ανάπτυξης των εμπορικών λιμανιών του άξονα της Ν. Ευρώπης με μέτωπο στη Μεσόγειο φαίνεται πως δεν έχει «τελεσιδικήσει» καθώς τα επιτελεία των εταιριών εξετάζουν τις δυνατότητες στο άμεσο μέλλον να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας για τη διασπορά προϊόντων στις αγορές της ΕΕ αφού με τελευταίο τον Πειραιά τα εν λόγω λιμάνια έχουν ικανές σιδηροδρομικές υποδομές για να αποτελέσουν το «αντίπαλον δέος» στα λιμάνια της Β. Θάλασσας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter