Τρι11122019

Last updateΔευ, 11 Νοε 2019 11pm

«Κτίζει» κέρδη η Fincantieri

0ΦινκαντιέριΈνα καλό εννεάμηνο εμφανίζουν τα οικονομικά στοιχεία της Fincantieri τα οποία είδαν το φώς της δημοσιότητας.

Προσεχώς στα Κινεζικά ναυπηγεία εξοπλισμός από ελληνικές επιχειρήσεις

kina naupigeio 7452«Μια μεγάλη πόρτα» στην αγορά των Κινεζικών ναυπηγείων για τις ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εξοπλισμούς για πλοία «άνοιξαν» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιώς κ. Β. Κορκίδης στους οποίου και «πιστώνεται» η επιτυχία του εγχειρήματος .

Πειρατεία ελληνικού πλοίου: Διεθνή παρέμβαση ζητά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

eeelogoΤην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την αποφυγή και αντιμετώπιση περιστατικών επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στον κόλπο της Γουινέας, ζητά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με αφορμή το τραγικό περιστατικό της απαγωγής από πειρατές τεσσάρων ναυτικών μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας σε υπό ελληνική σημαία πλοίο στα θαλάσσια ύδατα του Τόγκο, που συνέβη πριν λίγες ημέρες.

Βραδύτερη η ανάπτυξη του κλάδου των εμπορευματοκιβωτίων

containershipsΟ ρυθμός ανάπτυξης των εισερχόμενων στις ΗΠΑ εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε από 5,1% το 2018 σε 2,6% τον Αύγουστο του 2019.

Εν τη ενώσει η δύναμις…

0Xu LirongΕν τη ενώσει η δύναμις... Οι πρώτες δεκατέσσερεις ναυτιλιακές εταιρίες, λιμάνια και ο BIMCO σχημάτισαν την «πρώτη αλυσίδα» του ναυτιλιακού επιχειρηματικού γίγνεσθαι με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με το διεθνές εμπόριο και τις διακυμάνσεις της διεθνούς οικονομίας, την κλιματική αλλαγή και την σχετική νομοθεσία για τους αέριους ρύπους, και όχι μόνο.

Ναυάγιο οχηματαγωγού στις Φιλιππίνες

0HILIPPINESACCIDENTΣε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται σήμερα στις Φιλιππίνες μετά την ανατροπή λόγω θαλασσοταραχής ενός οχηματαγωγού πλοίου που μετέφερε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Moore :Δημοσιεύτηκε το Moore Maritime Index

0logo ΜουρΗ Moore δημοσίευσε το Moore Maritime Index, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε πλοιοκτήτες και συμβούλους να αναλύσουν τα λειτουργικά έξοδα και έσοδα των πλοίων με βάση ένα μεγάλο δείγμα πλοίων από τον παγκόσμιο στόλο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ