Δευ06172019

Last updateΚυρ, 16 Ιουν 2019 9pm

Αρκτικές ρότες : «Φωτιά στα τόπια» από την MAERSK

0VentaMaerskΗ MAERSK "σκέπτεται σοβαρά" να αξιοποιήσει τις μεταβολές του κλίματος για την διέλευση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τις Αρκτικές ρότες οι οποίες ως γνωστόν «συντομεύουν» τους πλόες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Οδηγίες προστασίας προς τα δεξαμενόπλοια λόγω των επιθέσεων στον Περσικό Κόλπο

intertankoΟδηγίες προς τα δεξαμενόπλοια εξέδωσαν Intertnako και OCIMF μετά τις επιθέσεις στα στενά του Ορμούζ.

Αγωνία στις αγορές μετά την επίθεση στα δύο τάνκερ

0MapΟι επιθέσεις την Πέμπτη εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν προκάλεσαν άλμα στις τιμές του πετρελαίου κι εγείρουν νέες ανησυχίες για την ασφάλεια των πλοίων που διαπλέουν το Στενό του Χορμούζ, έναν μήνα αφότου άλλα τέσσερα δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από νάρκες στην ίδια περιοχή.

Βενιάμης προς Θεσσαλονικείς: Αξιοποιήστε τις ποτάμιες μεταφορές

VENIAMISΣημαντικό ρόλο για τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο στις θάλασσες, αλλά και στα.ποτάμια "βλέπει" σε ό,τι αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές και το εξαγωγικό εμπόριο στα Βαλκάνια και την Ευρώπη ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε), Θεόδωρος Βενιάμης, που μίλησε σήμερα στο 7o εξαγωγικό συνέδριο "Export Summit" του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

PwC Ελλάδας - Διοργάνωση συνάντησης ανοιχτού διαλόγου μεταξύ Προέδρων Ελεγκτικών Επιτροπών ναυτιλιακών εταιρειών

aframax1 16 wiki 18887Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο των Ελεγκτικών Επιτροπών στην εδραίωση αποτελεσματικής εταιρικής διακυβέρνησης, η PwC Ελλάδας προσκάλεσε Προέδρους Ελεγκτικών Επιτροπών ναυτιλιακών εταιρειών εισηγμένων στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Η εκδήλωση με τίτλο “Audit Committee Effectiveness: Going from Good to Great” πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις αρχές του Ιουνίου 2019.

Ιράν: Εκρήξεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν

3D99F409CC5E35570C22AE04F4A7783F

Δύο δεξαμενόπλοια τα οποία διαχειρίζονται η Frontline και η Bernhard Schulte έχουν δεχθεί επίθεση με τορπίλη στο Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Διάταγμα που περιορίζει την είσοδο πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας ενέκρινε η κυβέρνηση

0ΙταλίαΗ ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε χθες ένα νέο διάταγμα που περιορίζει την είσοδο σκαφών στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, μια απόφαση που στοχεύει να περιορίσει τη δραστηριότητα των φιλανθρωπικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ