Σαβ04042020

Last updateΠαρ, 03 Απρ 2020 8pm

Νέα παρέμβαση των εννέα Ενώσεων μελών της ΠΝΟ για τους άνεργους ναυτικούς

aktoploia 000Νέα παρέμβαση των εννέα Ενώσεων μελών της ΠΝΟ για τους άνεργους ναυτικούς αλλά και για τη στήριξη των νοσοκομείων μέσω του Λογαριασμού της Δωρεάς Λάτση. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Επίδομα 800 ευρώ σε ναυτικούς απο τον Ο.Ν.

aktoploia 7676Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενεργοποιούνται τα μέτρα στήριξης για τους ναυτεργάτες.

Κρούσμα κορωνοϊού στον Οίκο Ναύτου

0Οίκος ΝαύτηΑνακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται το κλείσιμο της κεντρικής υπηρεσίας Οίκου Ναύτου Πειραιά λόγω κορωνοϊού δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Παρέμβαση ΙΜΟ

Capesize bulkerΠαρέμβαση με εγκύκλιο-επιστολή του έκανε ο ΙΜΟ με την οποία συνιστά στις κυβερνήσεις «να επιτρέπουν στους επαγγελματίες ναυτικούς και το θαλάσσιο προσωπικό να αποβιβάζονται πλοία σε λιμενικά και να διέρχονται από το έδαφός τους με σκοπό τις αλλαγές του πληρώματος και τον επαναπατρισμό τους».

Αρωγή της ναυτιλίας στη μάχη εναντίον της πανδημίας

veniamis 770Η ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, μέσω του συλλογικού της φορέα κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», και με τη συγκινητική ανταπόκριση των μελών της ναυτιλιακής οικογένειας έχει προχωρήσει σε στενή συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό, που εγγυάται την αναγκαιότητα και καταλληλόλητα, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων, των ιατρών και των νοσηλευτών που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής συγκυρίας.

Παρέμβαση ΥΝΝΠ ζητά η ΕΕΝΜΑ για ένταξη στα μέτρα στήριξης

bulk ships 000Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) με έγγραφο της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη καθώς και τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ενημέρωσε ότι ο κορωνοϊός έπληξε σημαντικά και τα πλοία της ΝΜΑ, που δραστηριοποιούνται στις εσωτερικές μεταφορές βασικών προϊόντων και καυσίμων στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά.

Κύπρος: Παράταση καταβολής φόρου χωρητικότητας και ετήσιου τέλους διαχείρισης νηολογίου

bulk ships 000Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας Κύπρου (ΥΦΥΝ) στηρίζοντας τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους πλοιοκτήτες Κυπριακών πλοίων, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19) ανακοινώνει την παράταση στην πληρωμή του φόρου χωρητικότητας και του οφειλόμενου ετήσιου τέλους διαχείρισης νηολογίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ