Σαβ04172021

Last updateΣαβ, 17 Απρ 2021 1pm

Η Μόσχα επιβάλλει περιορισμούς στην ναυσιπλοΐα σε τρεις ζώνες γύρω από την Κριμαία

0πολεμικοΗ Ρωσία θα απαγορεύσει την ναυσιπλοΐα για τα ξένα πολεμικά και κρατικά πλοία σε τρεις θαλάσσιες ζώνες της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που έχει προσαρτήσει η Μόσχα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Στα σκάφη αναψυχής «στοχεύει» το Κυπριακό Νηολόγιο

0lluxury yacht 1200Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης, μεταξύ άλλων, σύγχρονων και ποιοτικών σκαφών αναψυχής στο Κυπριακό Νηολόγιο (Θαλαμηγούς – Yachts και Mega Yachts) ανακοίνωσε την αναθεώρηση της Κυβερνητικής Πολιτικής Νηολόγησης πλοίων, με τη συμπερίληψη σε αυτήν Τεχνικών Προτύπων, για τέσσερις κατηγορίες σκαφών, με τα οποία θα πρέπει να συμμορφώνονται για τη νηολόγηση τους.

Σημαντικές συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη για τον ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

0PLa1Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί την Τρίτη 20/4/2021 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου θα έχει σειρά σημαντικών επαφών.

IACS: Νέος πρόεδρος o Nick Brown του Lloyds’s Register

iacs nick brownΟ διευθύνων σύμβουλος του Lloyds’s Register κ. Nick Brown αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου πρόεδρος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων (International Association of Classification Societies-IACS) στη θέση του αποχωρήσαντος Koichi Fujiwara του ClassNK.

Ανακατανομή θέσεων στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

0limenikoΤροποποιείται το Προεδρικό Διάταγμα 13/2018 που αφορά τον οργανισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς επέρχονται τροποποιήσεις στο άρθρο 78 που αφορά το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Γ. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα τιμά δύο γενναία στελέχη του Λιμενικού

0σκαφη«Η Ελλάδα τιμά δύο γενναία στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την προστασία των συνόρων μας» δήλωσε το απόγευμα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια τελετής ονοματοδοσίας δύο πλωτών περιπολικών σκαφών από τέσσερα συνολικά, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαιρετίζουν ICS, ASA και ECSA την αναστολή αυξήσεων στην Διώρυγα του Παναμά

0panama canalΧαιρετίζουν ICS, ASA και ECSA την απόφαση αναστολής αυξήσεων τελών στην Διώρυγα του Παναμά η οποία ανακοινώθηκε σχεδόν ένα 24ωρο προ της ημερομηνίας εφαρμογής που είχε ανακοινωθεί για σήμερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ