Τρι01282020

Last updateΔευ, 27 Ιαν 2020 11pm

Βαρβιτσιώτης: Να κάνουμε την Ελλάδα Παγκόσμιο Κέντρο της Ναυτικής Τεχνογνωσίας

0varvitsiotisΣτην αξιοποίηση της ισχυρής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας, ώστε η χώρα να επανέλθει στον διεθνή διάλογο με αξιοπιστία, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στη διάρκεια του 5ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», με τίτλο «Η ναυτιλία στη δεκαετία των μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων».

Άδωνης Γεωργιάδης: «Το κράτος βρίσκει πάντα τρόπο να ταλαιπωρεί…»

0COVERΜια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για την εμφανή αλλά και αφανή συνεισφορά της ναυτιλίας στην οικονομία και γενικότερα οικονομική ανάπτυξη της χώρας πυροδότησε η παρουσίαση της έρευνας της Deloitte που παρουσιάστηκε απόψε στο πλαίσιο του 5ου ναυτιλιακού συνεδρίου της «Ν».

Θ. Βενιάμης: «Όραμά μου η αναβίωση της ναυτοσύνης του λαού μας»

0ΘΒΣτις προκλήσεις της διεθνούς και ελληνικής ναυτιλίας με αφορμή τους στόχους που έχει θέσει ο ΙΜΟ για την προστασία του περιβάλλοντος αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης στην εναρκτήρια ομιλία του 5ου ναυτιλιακού συνεδρίου της «Ν».

Ανιχνεύσιμα τα «μαύρα πλοία»

0Dark Vessel DetectionΑνιχνεύσιμα θα είναι λίαν συντόμως τα «μαύρα πλοία» που απενεργοποιούν τους αναμεταδότες σήματος AIS.

Αύξηση εμπορικού στόλου

elliniki nautilia1Αύξηση 1,1% σημείωσε με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Νοέμβριο πέρυσι σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Νοεμβρίου 2018, έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 προς το 2017, και πλέον αριθμεί 1.878 πλοία.

«Στα σκαριά» πολυεθνική ναυτική δύναμη επιτήρησης στα στενά Ορμούζ

0polemiko nautikoΟκτώ κράτη μέλη της φαίνεται να υποστηρίζουν σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών την υπό τον έλεγχο της ΕΕ ανάπτυξης ναυτικών δυνάμεων στα στενά Ορμούζ για την αποτροπή πιθανών προβλημάτων στη ναυσιπλοΐα.

Τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες από το Propeler Club

0ΦραγκούληςΤιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες σε πρόσωπα που διακρίθηκαν στις σπουδές τους αλλά και τον αθλητικό στίβο επιδόθηκαν νωρίτερα απόψε στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Propeler Club που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ