Σαβ05072016

Last update06:01:50 PM

Γραφείο σταδιοδρομίας στο Υ.Ν.Α. για υποψηφίους ναυτικούς

naftiki ekpaidefsi 88Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας η σύσταση και λειτουργία γραφείου σταδιοδρομίας, σκοπός το οποίου είναι η ενημέρωση και παροχή κατευθύνσεων στους σπουδαστές των Α.Ε.Ν., προκειμένου να διευκολυνθούν στην εξεύρεση πλοίων για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών τους αλλά και των ναυτιλιακών εταιρειών να διευκολυνθούν στην πρόσληψη σπουδαστών αντίστοιχα.

ΥΝΑ: Πρόταση για χρηματοδότηση έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα INTERREG V-A

dee18ec57aaad0059bd78a6e637ad837 LΤο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο ανάληψης δράσεων για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού της και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες υπέβαλε σήμερα την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020, πρόταση για χρηματοδότηση έργου με τίτλο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ - MARIS (MArine caReer Information System)».

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού kesen.hcg.gr

naftiki ekpaidefsi 88Ανακοινώνεται ότι μετά από πρωτοβουλία Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. Πλοιάρχων, με τη συνεργασία Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. Μηχανικών και Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. Ραδιοηλεκτρονικών – Ραδιοεπικοινωνιών και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικοινωνιών του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σχεδιάσθηκε αδαπάνως, με γνώμονα τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων στην αναζήτηση πληροφοριών που τους ενδιαφέρουν, ιστοσελίδα για τα τρία Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων, Μηχανικών και ΡΗ-ΡΕ).

Προσομοιωτής, παρόμοιος με αυτόν της HELMEPA, στο Μουσείο Independence Seaport, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

helmepaΣημειώσαμε με ενδιαφέρον ότι Προσομοιωτής Γέφυρας, παρόμοιος με αυτόν που το DNV GL ευγενικά δώρισε στη HELMEPA για την ανανεούμενη επιμόρφωση αξιωματικών ΕΝ, θα χρησιμοποιηθεί τώρα για ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σκοπό. Συγκεκριμένα, το Μουσείο Independence Seaport στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, προμηθεύτηκε δύο Προσομοιωτές NAUTIS από τη VSTEP, Εταιρικό Μέλος της HELMEPA, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βιώσουν ιστορικά γεγονότα στον ποταμό Delaware.

«Προετοιμάζοντας το εκπαιδευτικό ταξίδι», εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

ekdilosi idryma taxidiΤην Παρασκευή 12/02/2016, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, εκδήλωση με θέμα «Προετοιμάζοντας το εκπαιδευτικό ταξίδι», παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή ΔΡΙΤΣΑ, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη ΘΕΟΤΟΚΑ, και της Ιεραρχίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαστές των ΑΕΝ, στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, καθώς και Αξιωματικοί Ε.Ν. επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας.

Προετοιμάζοντας το εκπαιδευτικό ταξίδι

marine academyΤο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Προετοιμάζοντας το εκπαιδευτικό ταξίδι» την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ΠΕΠΕΝ: Αν στηριχτεί η δημόσια και δωρεάν παρεχόμενη ναυτική εκπαίδευση, θα γίνει απόλυτα ανταγωνιστική απέναντι στην Ιδιωτική

marine academyΕπικεντρωμένη στη ναυτική εκπαίδευση αλλά και στα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν τους πλοιάρχους και γενικότερα το ναυτεργατικό δυναμικό ήταν η ομιλία του νεοεκλεγέντος προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Μανώλη Τσικαλάκη νωρίτερα σήμερα στην τελετή της πίτας της Ένωσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter