Τρι07232019

Last updateΚυρ, 28 Ιουλ 2019 6pm

Ένα «σφικτό» ΥΝΝΠ- Τα «στοιχήματα»

0ΝαυτιλίαςΣτο δομικό σχηματισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής φαίνεται να εστιάζεται το ενδιαφέρον φορέων της ναυτιλίας και του επιχειρείν αλλά και διπλωματικών παραγόντων που αναμένουν το νέο στίγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο επενδυτικό πεδίο.

Φουρτούνες στα «κουτιά» βλέπει ο Drewry

00 1075885 κουτίΑναθεωρεί αλλά προς τα κάτω ο γνωστός για τις αναλύσεις του οίκος Drewry τις προβλέψεις για τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Αισιόδοξος ο Clarksons για το παγκόσμιο εμπόριο

bulk ships 000Με φόντο τη σύνοδο των G20 στο Greek-British Shipping Forum ο managing director του Clarksons Research κ. St. Gordon εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του παγκόσμιου εμπορίου αλλά και της επίδρασης της σοβούσας κρίσης στις ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Ελληνικών συμφερόντων σχεδόν το 27% του στόλου των δεξαμενόπλοιων και το 15% των στόλου των Bulk

0dexamenoploio1Στοιχεία για τον υπό ελληνικών συμφερόντων στόλο των πλοίων δημοσιοποίησε το Greek Shipping Cooperation Committee στο πλαίσιο παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης του.

Ένα σχέδιο από το… 1979

0ποταμιΜπορεί η σιδηροδρομική παράκαμψη των Δαρδανελίων να έχει προκαλέσει το παγκόσμιο εμπορικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση του σχεδίου στο οποίο επίκεντρο είναι η Ελλάδα και η Βουλγαρία αλλά η ποτάμια «παράκαμψη» μάλλον θα επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο.

«Τρέχει» να προλάβει τα «αυτόνομα» πλοία ο ΙΜΟ

0kongsbergΜε φόντο άλλη μία επιτυχημένη «δοκιμή» τηλεχειριζόμενου «crewless» πλοίου στη Νορβηγία το Maritime Safety Committee του ΙΜΟ ουσιαστικά «τρέχει» προκειμένου να σχηματοποιηθεί το «αναγκαίο» πλαίσιο για την ασφαλή πλεύση και λειτουργία των αυτόνομων πλοίων που φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελέσουν μία νέα πραγματικότητα για την παγκόσμια ναυτιλία.

Ανησυχεί τους liners ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

0koytiΜετά την αναθεώρηση προς τα κάτω του ποσοστού ανάπτυξης των Κινεζικών λιμένων οι liners άρχισαν να ανησυχούν για τις επιπτώσεις μιας παρατεταμένης περιόδου «εχθροπραξιών» με ανταλλαγή «πυρών» με δασμούς μεταξύ των δύο «βασικών αντιπάλων» Κίνας και ΗΠΑ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ