Κυρ11292020

Last updateΚυρ, 29 Νοε 2020 11am

«Ετοιμότητα» δύο ταχυτήτων…

0hackΗ ετοιμότητα του ναυτιλιακού τομέα να αντιμετωπίζει κυβερνο-επιθέσεις είναι σε δύο ταχύτητες όπως αποκαλύφθηκε σε ένα webinar του Bureau Veritas όπου και συζητήθηκε το εν λόγω θέμα ενόψει της ενεργοποίησης κανονισμού του ΙΜΟ την 1/1/2020.

Το «πάντρεμα της πραγματικότητας με την αλήθεια» βασική προϋπόθεση για την αναζωογόνηση του ναυπηγικού τομέα

0ΣκαραμαγκαςΤο «πάντρεμα της πραγματικότητας με την αλήθεια» είναι η βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Νωρίτερα σήμερα σε online συζήτηση που διοργάνωσαν το Forum ΑΓΟΡΑ ΙΔΕΩΝ και το Ideas Lab οι βασικοί ομιλητές περιέγραψαν το τι δέον γενέσθαι για μια παραγωγική αλλά κυρίως βιώσιμη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

PwC: Ψηφιακός μετασχηματισμός στη ναυτιλία

0ψηφιακήΗ PwC Ελλάδας ανέδειξε το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού στη ναυτιλία στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης με τίτλο “Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη ναυτιλία - Η μετάβαση από την προγραμματισμένη στην προληπτική συντήρηση - Ένα ψηφιακό μοντέλο για πλοία” η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020.

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε η δύναμη του στόλου το Σεπτέμβριο

elliniki nautilia1Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020.

Πλεονάζοντα καύσιμα σε πλωτές «αποθήκες»

0Tanker deckΤο lockdown του δεύτερου κύματος της πανδημίας οδηγεί εκ νέου σε κατάσταση πλεονασματικών ποσοτήτων καυσίμων λόγω της πτωτικής ζήτησής τους από τον τομέα των μεταφορών.

Σε… αναζήτηση «πράσινης» ναυτιλίας

ship emissions 12Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μπροστά της δύσκολο έργο καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φλέγον ζήτημα της μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων άνθρακα στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές κατά τη διάρκεια του Greener Shipping Summit 2020, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από τη Newsfront / Naftiliaki κλείνοντας τη σειρά των συνεδρίων Posidonia Web Forums, ‘It’s Time to Talk’.

Σουέζ: Μείωση διέλευσης δεξαμενόπλοιων καταγράφει η BIMCO

tanker nautilia Μείωση του αριθμού διελεύσεων δεξαμενόπλοιων από τη Διώρυγα του Σουέζ της τάξης του 27% για τον Οκτώβριο κατέγραψε η BIMCO λόγω της υποτονικής ανάγκης για μεταφορά πετρελαίου μετά την πτώση του Απριλίου στις τιμές του πετρελαίου που ενίσχυσε τη ζήτηση για δεξαμενόπλοια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ