Δευ09162019

Last updateΔευ, 16 Σεπ 2019 8am

Οι λύσεις βρίσκονται εκτός του πεδίου της ναυτιλίας…

rupoi ploion6Θα μπορούσε να θεωρηθεί «ανατρεπτικό» το συμπέρασμα των συζητήσεων της ναυτιλιακής εβδομάδας του Λονδίνου όπου εξετάστηκαν όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλία αν δεν το είχε προ πολλού καταδείξει ο Πειραιάς...

Brexit: «Απειλή» για το Σίτι «καταγράφει» έκθεση του PwC

0brexit13Η αποχώρηση από τις δραστηριότητες ναυτιλιακής χρηματοδότησης από πολλές κορυφαίες τράπεζες, όπως οι βρετανικές Royal Bank of Scotland και Lloyds, έχει επηρεάσει τη θέση του Λονδίνου ως κεφαλαιακού προορισμού για τις διεθνείς ναυτιλιακές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρίας συμβούλων PwC, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ένωσης Maritime London.

Ανησυχούν οι Γερμανοί; -Πειραιάς το νέο Αμβούργο;

pireas 6455Δύο βασικούς σοβαρούς λόγους έχουν οι Γερμανοί να ανησυχούν για... τον Πειραιά.

Ακριβά ναυτιλιακά καύσιμα από το 2020

0BunkeringΑκριβότερα κατά περίπου 20% με 25% θα είναι τα ναυτιλιακά καύσιμα από 01/01/2020, λόγω εφαρμογής νέου τύπου καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, από το 3,5% στο 0,5% που έχει θέσει ο διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός ΙΜΟ.

«Ταμπού» η συζήτηση για κυβερνοεπιθέσεις στη ναυτιλία;

0cyber dangerΗ «απροθυμία» δημοσιοποίησης  στοιχείων κυβερνο-επιθέσεων σε ναυτιλιακές δραστηριότητες αποτελεί «ταμπού»;

Ένα «σφικτό» ΥΝΝΠ- Τα «στοιχήματα»

0ΝαυτιλίαςΣτο δομικό σχηματισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής φαίνεται να εστιάζεται το ενδιαφέρον φορέων της ναυτιλίας και του επιχειρείν αλλά και διπλωματικών παραγόντων που αναμένουν το νέο στίγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο επενδυτικό πεδίο.

Φουρτούνες στα «κουτιά» βλέπει ο Drewry

00 1075885 κουτίΑναθεωρεί αλλά προς τα κάτω ο γνωστός για τις αναλύσεις του οίκος Drewry τις προβλέψεις για τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ