Τρι11192019

Last updateΤρι, 19 Νοε 2019 11am

Μια καλή… πενταετία

cma cgm bougainville Αισιόδοξα μηνύματα εκπέμφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου του ΟΗΕ για το εμπόριο και την ανάπτυξη για τον τομέα της ναυτιλίας.

Είκοσι τρία εκατομμύρια TEU’s

0MSC GulsunΕίκοσι τρία εκατομμύρια TEU’s δυναμικότητας συμπλήρωσε ο παγκόσμιος στόλος πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τους «κατάπλους» των νεότευκτων μονάδων στα τέλη Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον Alphaliner.

Reuters: «Αποπλέουν» από το Λονδίνο ναυτιλιακές λόγω Brexit

0BRITAINΜονακό και Κύπρος είναι τα δύο «ναυτιλιακά κέντρα» τα οποία φαίνεται ότι θα ωφεληθούν από το Brexit καθώς δεν είναι λίγες οι ναυτιλιακές εταιρείες που αναζητούν έδρα σε αυτά σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.

Με μέλλον…

0logismikoΤέσσερεις από τις έντεκα συνολικά ειδικότητες που ο ΣΕΒ κατονομάζει σε έρευνα του, που παρουσιάστηκε σήμερα, και στην οποία επισημαίνεται πως παρότι η ζήτηση για τεχνικά επαγγέλματα είναι σημαντική, θα αφορούν στο άμεσο μέλλον και τη ναυτιλία και την εφοδιαστική.

Δεν «βλέπει» balance στα «κουτιά»

0koytiΔύσκολο τελείωμα του έτους αλλά και ένα δύσκολο 2020 «βλέπει» για τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων ο BIMCO στο ισοζύγιο που διαμορφώνει η επιβράδυνση των αγορών.

Οι λύσεις βρίσκονται εκτός του πεδίου της ναυτιλίας…

rupoi ploion6Θα μπορούσε να θεωρηθεί «ανατρεπτικό» το συμπέρασμα των συζητήσεων της ναυτιλιακής εβδομάδας του Λονδίνου όπου εξετάστηκαν όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλία αν δεν το είχε προ πολλού καταδείξει ο Πειραιάς...

Brexit: «Απειλή» για το Σίτι «καταγράφει» έκθεση του PwC

0brexit13Η αποχώρηση από τις δραστηριότητες ναυτιλιακής χρηματοδότησης από πολλές κορυφαίες τράπεζες, όπως οι βρετανικές Royal Bank of Scotland και Lloyds, έχει επηρεάσει τη θέση του Λονδίνου ως κεφαλαιακού προορισμού για τις διεθνείς ναυτιλιακές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρίας συμβούλων PwC, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ένωσης Maritime London.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ