Δευ01052026

Last updateΤετ, 07 Ιαν 2026 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ενισχύει τις αμυντικές της επιχειρήσεις η Fincantieri

0FincantieriΟ ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Fincantieri περιέγραψε το επόμενο μακροπρόθεσμο στρατηγικό του σχέδιο, ζητώντας την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στον αμυντικό και υποβρύχιο τομέα καθώς και σε εξειδικευμένα πλοία.

Ενισχύεται η παρουσία των γυναικών στο ναυτικό επάγγελμα - Γ. Μανιάτη: Σχέδιο δράσης για τη γυναικεία ναυτική απασχόληση για το 2026

0Γυν26Ενισχύεται η παρουσία των γυναικών στο ναυτικό επάγγελμα, καθώς τα στοιχεία της 3ης Έκθεσης του ΝΑΤ καταδεικνύουν σημαντική αύξηση της γυναικείας ναυτικής απασχόλησης στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.

Αυξάνει το στόλο των heavylift η Cosco

0COSCO SHIPPINGΗ Cosco Shipping Specialized Carriers προχώρησε στην ανάπτυξη του στόλου βαρέων φορτίων της, παραγγέλνοντας τέσσερα πλοία πολλαπλών χρήσεων στο ναυπηγείο Chengxi της CSSC, καθώς η ζήτηση από τον τομέα της αιολικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται.

Το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος χαιρετίζει την ανάληψη της Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία

0ΝΕΕ26«Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, από την 1η Ιανουαρίου 2026, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη ναυτιλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

ACP: Εορτασμός 26 χρόνων διοίκησης του Παναμά

0panama canalΤο Panama Canal Authority (ACP) γιόρτασε 26 χρόνια διοίκησης του Παναμά στις 31 Δεκεμβρίου 2025, σε ανάμνηση της μεταβίβασης του ελέγχου από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1999.

Πωλήθηκε το παλαιότερο από τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

0Nanjing Dongze Small1Στη «δύση» του 2025 πωλήθηκε ένα εκ των παλαιότερων ναυπηγείων της Νότιας Κορέας σηματοδοτώντας την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται στο ναυπηγικό τομέα ιδιαίτερα στην Ασία όπου εξαγορές και επανεκκινήσεις δημιουργούν νέα δεδομένα.

Η Ρωσία ζητά από τις ΗΠΑ να σταματήσει την καταδίωξη ενός πετρελαιοφόρου που κατευθυνόταν προς τη Βενεζουέλα

0tankerΗ Ρωσία ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την καταδίωξη ενός πετρελαιοφόρου που κατευθυνόταν προς τη Βενεζουέλα και τώρα πλέει στον Ατλαντικό Ωκεανό για να ξεφύγει από την αμερικανική ακτοφυλακή, ανέφεραν σήμερα οι New York Times, επικαλούμενοι δύο άτομα που με γνώση του θέματος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter