ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Με LOI η Hapag στην Ινδία
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026 15:07
Η Hapag-Lloyd και η κυβέρνηση της Ινδίας υπέγραψαν Επιστολή Προθέσεων (LOI) για την ενίσχυση της θαλάσσιας συνεργασίας και την υποστήριξη της ανάπτυξης του τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής της Ινδίας.
HELMEPA: Αντιπροσωπεία με εκπροσώπους ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών συναντήθηκε με την ηγεσία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής στην Washington
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026 14:31
Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της HELMEPA, αποτελούμενη από δεκαπέντε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες-μέλη, ταξίδεψε στην Washington, D.C. για την ετήσια συνάντηση με την Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG).
Ορμούζ: Ειδικό ναυτιλιακό δίαυλο «σχηματοποιεί» το Ιράν
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: NEA
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026 13:32
Ενώ οι συζητήσεις στον ΙΜΟ για την εξεύρεση λύσης στην κρίση των Στενών του Ορμούζ είναι σε εξέλιξη, συγκλίνουσες είναι οι πληροφορίες ότι το Ιράν σχηματοποιεί έναν ελεγχόμενο ναυτιλιακό διάδρομο με στόχο να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του πλάτους του στενού και να διοχετεύσει εγκεκριμένα πλοία μέσω ενός στενού καναλιού στα ιρανικά ύδατα.
Τι αναφέρει η MSC σε έγγραφο της προς την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αγορά του 50% της Sinokor
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΝΑΥΤΙΛΙΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026 12:35
Η Mediterranean Shipping Co του Τζιανλουίτζι Απόντε ετοιμάζεται να αποκτήσει μερίδιο 50% στη νοτιοκορεατική ναυτιλιακή εταιρεία Sinokor.
Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση των δεσμών μεταξύ της MSC και της Sinokor, μετά από δύο μήνες εικασιών σχετικά με στενότερη συνεργασία μεταξύ του ελβετικού κολοσσού μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και του νοτιοκορεατικού ομολόγου του.
Μήνυμα κ. Αρχηγού Λ.Σ. για την Ημέρα τιμής προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία Προσωπικό του Λ.Σ.
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: NEA
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026 10:42
"Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες
Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Ιστορική συμφωνία ONEX και Hanwha Ocean - Η Ελλάδα «αναγεννιέται» ως παγκόσμια δύναμη στην αμυντική ναυπηγική με σφραγίδα ΗΠΑ και Κορέας
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026 09:26
Σε μια συμφωνία-σταθμό που αλλάζει τον γεωπολιτικό χάρτη, ο Όμιλος ONEX Shipyards & Technologies και ο κορυφαίος παγκόσμιος ναυπηγικός Όμιλος Hanwha Ocean ενώνουν τις δυνάμεις τους, μετατρέποντας την Ελλάδα στο επίκεντρο της αμυντικής ναυπηγικής βιομηχανίας για την Μεσόγειο, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα.
Πλοίο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα» στον κόλπο του Ομάν
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: NEA
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026 07:58
Πλοίο χτυπήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από «άγνωστο βλήμα» στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον κόλπο του Ομάν, κοντά στο στενό του Χορμούζ, γνωστοποίησε η υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, η οποία υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
