Τετ05232018

Last updateΤετ, 23 Μαϊ 2018 11pm

poseidonia 2018

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τιμή καυσίμων: Λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης συστήνει η MSC

Mediterranean Shipping Company vesselΠροειδοποίηση στο πελατειακό της δυναμικό για την αναγκαιότητα λήψης έκτακτων μέτρων εξ αιτίας της ανόδου των τιμών των καυσίμων φαίνεται πως έχει απευθύνει η MSC.

Στο LNG στρέφει την προσοχή της η MAN Diesel & Turbo

0engine1Στο LNG στρέφει την προσοχή της και η MAN Diesel & Turbo η οποία ως γνωστόν κατασκευάζει μηχανές προκειμένου να αυξηθούν τα μέλη του SEA/LNG των κατασκευαστών μηχανών που χρησιμοποιούν για καύσιμο LNG στο οποίο ήδη συμμετέχουν οι Wärtsilä και GTT.

Τριμερής ναυτιλιακή συνεννόηση Ελλάδας Κύπρου Μάλτας

0τριμερήςΠραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία η 6η Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Μάλτας, με συμμετοχή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που συνοδευόταν από υπηρεσιακά στελέχη ΥΝΑΝΠ.

Καμπανάκι Wood Mackenzie περί συμμόρφωσης στο global sulphur cap

rupoi ploion6Κοντά στο 10%-20% υπολογίζει τη μη έγκαιρη συμμόρφωση των ναυτιλιακών εταιριών στις απαιτήσεις στο global sulphur cap ο Wood Mackenzie.

Οι Υποτροφίες της HELMEPA για το 2018-2019 - Μέχρι 8 Ιουνίου η υποβολή

ekthesi helmepa042Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, τιμώντας τους αείμνηστους Γιώργο Π. Λιβανό, Ιδρυτή της, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, Επίτιμο Πρόεδρο της, και Σταύρο Νταϊφά, Ιδρυτικό της Μέλος, προκηρύσσει τρεις Υποτροφίες, ύψους €15.000 η κάθε μία, για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master’s, με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους ακόλουθους κλάδους:

Νέας γενιάς Ro-Ro για το Grimaldi Group «δια χειρός» Knud E Hansen

0ΓκριμάλντιΣε συνεργασία του Energy Saving Department of the Grimaldi Group με την Knud E Hansen σχεδιάστηκαν τα τελευταίας γενιάς Ro-Ro για το Grimaldi Group που θα κτιστούν στα ναυπηγεία Nanjing Jinling Shipyard της Κίνας με τα οποία έχει έρθει σε συμφωνία η σχεδιάστρια εταιρία.

«Χάος» μπορεί να φέρουν τα νέα καύσιμα στη ναυτιλία

Esben Poulsson 16x9«Χάος» είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του International Chamber of Shipping Esben Poulsson (στη φωτογραφία) για να περιγράψει την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στη ναυτιλία μετά την 1η Ιανουαρίου 2020 με την εισαγωγή των νέων καυσίμων 0,5% θείου, αν στο μεταξύ δεν επιλυθούν ορισμένα προβλήματα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha