Δευ09162019

Last updateΔευ, 16 Σεπ 2019 8am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κοντύτερα το… 2050

rypansi 987Τρεισήμισι μήνες προ της εφαρμογής της απόφασης του ΙΜΟ για τα αποθειωμένα καύσιμα η εικόνα από τις συζητήσεις στην ναυτιλιακή εβδομάδα του Λονδίνου το μόνο που επιβεβαίωσαν ήταν της «συγκεχυμένη εικόνα» που έχει η ναυτιλιακή κοινότητα γύρω από το κεφάλαιο της περιβαλλοντικής προστασίας.

Νέα δεδομένα στην αγορά δεξαμενοπλοίων από τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της Aramco

aramco attactΑπό αύριο Δευτέρα θα φανούν οι επιπτώσεις στην αγορά δεξαμενοπλοίων της επίθεσης σμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Ένας «Τυφώνας» έρχεται να βάλει τέλος… στη θαλάσσια ρύπανση

50typhoonΈνα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα για τους ωκεανούς αποτελούν τα θαλάσσια απορρίμματα.

Οι λύσεις βρίσκονται εκτός του πεδίου της ναυτιλίας…

rupoi ploion6Θα μπορούσε να θεωρηθεί «ανατρεπτικό» το συμπέρασμα των συζητήσεων της ναυτιλιακής εβδομάδας του Λονδίνου όπου εξετάστηκαν όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλία αν δεν το είχε προ πολλού καταδείξει ο Πειραιάς...

Συνάντηση ΥΝΝΠ Ι. Πλακιωτάκη με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Πειραιά καθηγητές Α. Κότιο και Α. Μπαντουβάκη

0συνάντησηΜε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά Καθηγητή Άγγελο Κότιο, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια βίου Μάθησης Καθηγητή Γρηγόρη Χονδροκούκη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών καθηγητή κ. Άγγελο Μπαντουβάκη, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με την στήριξη της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ η ανακατασκευή της ΑΕΝ Ασπροπύργου

0AEN1Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και επιθεώρησε τόσο τους χώρους των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών Ε.Ν. καθώς επίσης και τις εργασίες αποκατάστασης των δομικών ζημιών που είχε υποστεί το κτίριο της σχολής Πλοιάρχων εξαιτίας του σεισμού της 19ης Ιουλίου 2019.

Χάλασαν scrubbers έξι μήνες… από την εγκατάστασή τους !

0scrubberΚάτι περισσότερο από δικαιωμένοι φαίνεται να «βγαίνουν» εκείνοι που είχαν αμφισβητήσει σε τεχνολογικό πεδίο τα scrubbers κάνοντας λόγο για πιθανά προβλήματα που θα «άφηναν καραβοφάναρο» τα πλοία μεσοπέλαγα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter