Δευ07232018

Last updateΚυρ, 22 Ιουλ 2018 2pm

700X60toChania

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μέσω Αρκτικού κύκλου το πρώτο φορτίο LNG στην Κίνα

0ΒλαντιμίρΜέσω Αρκτικής ρότας κατέπλευσε χθες στο PetroChina LNG Jiangsu Terminal το υπό σημαία Hong Kong 172,610 cu m LNG carrier «Vladimir Rusanov», το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Sabetta.

Εβδομηντάχρονος ο ΙΜΟ σε ένα βίντεο

imo 0000Με ένα βίντεο με τίτλο ‘Our Heritage – Better Shipping for a Better Future’ ο ΙΜΟ που συμπλήρωσε εβδομήντα χρόνια δράσης – συνεισφοράς στην παγκόσμια ναυτιλία συμπύκνωσε την «ρότα» που ακολουθεί.

Πειρατικές επιθέσεις: Μέχρι τώρα 40 περιστατικά στο εξάμηνο

piratis 45678Σαράντα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων έχουν καταγραφεί επισήμως μέχρι ώρας εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους από το ReCAAP’s Information Sharing Centre (ISC).

«Έτοιμη» η ναυτιλία να αντιμετωπίσει κυβερνοεπιθέσεις;

0cyber attackΕίναι έτοιμη η ναυτιλία να αντιμετωπίσει τις κυβερνοεπιθέσεις; Όχι λένε εντεταλμένα στελέχη του χώρου της πληροφορικής που έκρουσαν για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Στρατηγική συνεργασία της ΖΙΜ με την 2Μ

0zim Στρατηγική συνεργασία μεταξύ της ΖΙΜ με την 2Μ αναμένεται να ξεκινήσει φέτος το Σεπτέμβριο σε πέντε συνολικά κυκλικές προσεγγίσεις μεταξύ Ασίας και Ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.

Αναβάθμιση Ελληνικού Συστήματος Δορυφορικού Εντοπισμού για αποστολές Έρευνας και Διάσωσης – Συμμετοχή στο σύστημα MEOSAR του διεθνούς Προγράμματος COSPAS-SARSAT

0image0638Αναβαθμίζεται το Ελληνικό Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού για αποστολές έρευνας και διάσωσης, με την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, με αποτέλεσμα η χώρα να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο νέο σύστημα λήψης και διανομής συναγερμών κινδύνου, που βασίζεται σε δορυφόρους μέσης τροχιάς (Medium Earth Orbit Satellites for Search and Rescue/MEOSAR).

Ναυάγησαν 94 πλοία το 2017 λέει η Allianz

Yusuf Cepnioglou 2Κατά 4% λιγότερες ήταν οι απώλειες πλοίων το 2017 σε παγκόσμια κλίμακα σε σχέση με το προηγούμενο έτος και η δεύτερη χαμηλότερη της δεκαετίας λένε στοιχεία της έκθεσης «Safety and Shipping Review 2018» της Allianz.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter