Τρι11202018

Last updateΔευ, 19 Νοε 2018 5pm

SeaNation790X90

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εμπορευματοκιβώτια: Συνεχίζει πτωτικά η αγορά Συνεχίζει πτωτικά η αγορά Εμπορευματοκιβωτίων

cma cgm 4Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Πέντε δεκατεσάρια για την Costamare

0Theseus CostamareΠέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 14,424 teu έκαστο περνούν στον απόλυτο έλεγχο της Costamare

Ναυτιλία- λιμάνια θα επενδύσουν δις δολάρια για κυβερνο-ασφάλεια και εκπαίδευση

0hackersΤα δύο , μέχρι τώρα, μεγάλα γεγονότα της χρονιάς κυβερνοεπιθέσεων σε μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αποτέλεσε την αφορμή να σημάνει συναγερμός για την λήψη των αναγκαίων αντίμετρων απέναντι στην απειλή που οι ειδικοί την κατατάσσουν στις «ασύμμετρες».

Έλληνες εφοπλιστές οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις νέες παραγγελίες για LNG Carriers

0LNGΜέχρι και τα 220.000 δολάρια έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες οι ημερήσιοι ναύλοι στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers), σημειώνοντας άνοδο πάνω από 180% σε διάστημα μόλις πέντε μηνών καθώς τον προηγούμενο Μάιο ο ημερήσιος ναύλος ήταν στα 38.000 δολάρια.

Διευκρινήσεις για διαδοχική ασφάλιση στο πρώην ΝΑΤ

nat nautiko apomaxiko tameio ktirioΔιευκρινήσεις με συγκεκριμένα παραδείγματα, σχετικά με την εφαρμογή διατάξεων διαδοχικής ασφάλισης στο πρώην ΝΑΤ, παρέχει με σχετική εγκύκλιο ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος.

Διαβάστε εδώ τη σχετική εγκύκλιο

Ετήσιο Φόρουμ WISTA Hellas : «Η ναυτιλία στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη»

wista hellasΠόσο έτοιμη είναι η ναυτιλία να επιδιώξει τους βιώσιμους στόχους είναι το θέμα του Ετήσιου Φόρουμ της WISTA HELLAS με τίτλο «Η ναυτιλία στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη» και που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 (ώρες 15.00-20.00) στο Ξενοδοχείο Χίλτον.

«Πάγωμα» στο cloud για επικίνδυνα και ασαφή φορτία

0Container Ship FireΤέλος στους «πονοκεφάλους» και την αγωνία που προκαλούν οι διακινήσεις επικίνδυνων και ασαφών ως προς τα δηλωτικά τους φορτίων αναμένεται να θέσει η ψηφιακή τεχνολογία στην οποία έχουν επενδύσει οι εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter