Τετ09262018

Last updateΤετ, 26 Σεπ 2018 6am

SeaNation790X90

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στο αγκυροβόλιο Πειραιά

kapetanchristosΝέα σύγκρουση πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε  πρόσκρουση του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «Καπετάν Χρήστος» νηολογίου Πειραιά με το φορτηγό πλοίο «Stadt Dresden» σημαίας Πορτογαλίας στη θαλάσσια περιοχή του Αγκυροβολίου Πειραιά. Στο συμβάν σπεύδει σκάφος του Λιμενικού.

Καύσιμα: «Επίγειες ευθύνες» και επίναυλοι…

rypoi naftilia 057288Η διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των καυσίμων που θα προμηθεύονται τα πλοία πρέπει να είναι στην ευθύνη των επίγειων εγκαταστάσεων και των αρμοδίων που εμπλέκονται στις διαδικασίες εφοδιασμών και όχι των πληρωμάτων των πλοίων.

Μικτές τάσεις στην Αγορά Ξηρού Φορτίου

dry 35353538Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης

Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής

Market Analyst

Το Aquarius δεν μπορεί να ελλιμενιστεί σε γαλλικό λιμάνι

0AquariusΗ Γαλλία δεν προτίθεται προς το παρόν να δεχθεί το πλοίο Aquarius να δέσει και να αποβιβάσει δεκάδες μετανάστες στο λιμάνι της Μασσαλίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ξεκίνησε η συνεργασία HELMEPA – Axion Hellas

0Αποκομιδή ΒακελώναςHELMEPA και Axion Hellas εγκαινίασαν με τον καλύτερο τρόπο τη μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της αποστολής στα Ψαρά και τη Βολισσό Χίου από 19 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στα γραφεία της HELMEPA.

Εφ όλης της ύλης

ellinik naftilia 5366Θέματα αιχμής για τη ναυτιλιακή πολιτική της χώρας , για την ευρωπαϊκή ναυτιλία και όχι μόνο συζητήθηκαν στην εφ όλης της ύλης συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕΕ με την υπό τον Φ. Κουβέλη ηγεσία του ΥΝΝΠ.

Στο International Maritime Forum και στην Υπουργική Σύνοδο Oceans Meeting ο Δ. Τεμπονέρας

0ΤεμποΣτο Μπατούμι της Γεωργίας μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Τεμπονέρας , προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Forum “ Georgia International Maritime Forum 2018 ”, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 43 χώρες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter