Παρ03052021

Last updateΠαρ, 05 Μαρ 2021 8am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέες οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς την μέριμνα για τους ναυτικούς

0seafarerΤο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να πρωτοπορεί στην μέριμνα για τους ναυτικούς κατά την πανδημία με νέες αναλυτικές πληροφορίες που εκδίδονται προς τους πλοιοκτήτες και managers προκειμένου να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19 στην φυσική και ψυχολογική κατάστασης της υγείας των πληρωμάτων τους.

Θετικές αποπληρωμές δανείων ανακοίνωσε η Seanergy Maritime Holdings Corp.

0Seanergy Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (η “Εταιρεία” ή “Seanergy”) (NASDAQ: SHIP) ανακοίνωσε σήμερα την συμφωνία πρόωρης αποπληρωμής δανείου ύψους 21,6 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχε αρχική λήξη τον Ιούνιο του 2023.

Επίσκεψη Πλακιωτάκη στον Ο.Ν.

0ΟΝΤον Οίκο Ναύτου επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο.

BIMCO: Να έχουν παγκόσμια εφαρμογή οι κανονισμοί για τους αέριους ρύπους

0Sadan Kaptanoglu BIMCOΗ BIMCO έχει συμμετάσχει σε εκκλήσεις για μέτρα εκπομπών που βασίζονται στην αγορά, αναφέροντας ότι η ναυτιλία και τα κράτη πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες για να θέσουν παγκόσμιους κανόνες τώρα, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τους πράσινους στόχους της.

Τα μεγαλύτερα μεγέθη έριξαν την Αγορά

dry bulk 5mΙάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker & Maritime investments consultant

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Η αγορά ξηρού φορτίου δέχθηκε πιέσεις, αφού μετά την αύξηση της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή την εβδομάδα ο γενικός δείκτης της ναυλαγοράς, BDI, κατέγραψε μικρή πτώση 23 μονάδων και έκλεισε στις 1675 μονάδες την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Περιήγηση σε υπηρεσίες του ΥΝΝΠ

0fakeloiΣήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κ. Κατσαφάδο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θ. Κλιάρη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε τα Ναυτικά Μητρώα και τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας καθώς και της Διεύθυνσης Ναυτικής Εκπαίδευσης στον Πειραιά.

Blue Economy Forum: «Η θαλάσσια οικονομία μοχλός ανάκαμψης από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας»

0PLa1Την ισχυρή πολιτική βούληση για την προώθηση της θαλάσσιας οικονομίας, ως συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, για την ισχυρή ανάκαμψη από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, εξέφρασαν στην διάσκεψη με τίτλο “Blue Economy Forum: The Way to Green Recovery” οι υπουργοί της κυβέρνησης Ιωάννης Πλακιωτάκης και Σπήλιος Λιβανός.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter