Δευ08192019

Last updateΔευ, 19 Αυγ 2019 2pm

PCT S.A.:Νέες θετικές προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί ο φιλικός διακανονισμός

olp sep

Αύξηση των δημοσίων εσόδων αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα επιφέρει η ενεργοποίηση των όσων προβλέπει ο «φιλικός διακανονισμός» που επικυρώθηκε στη Βουλή. Σε σχετική ανακοίνωσή της η PCT S.A. αναφέρει τα ακόλουθα:


«Η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να εγκρίνει τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ του ΟΛΠ και της ΣΕΠ Α.Ε (COSCO) δημιουργεί νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής.
Η ΣΕΠ Α.Ε. χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση αυτή κι ευχαριστεί την Ελληνική κυβέρνηση και όλους όσους εργάστηκαν επί μήνες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Διαβεβαιώνει δε τους Έλληνες πολίτες, πως τέτοιου είδους συμβάσεις μόνο επ΄ ωφελεία τους μπορούν να εξελιχθούν, καθώς αυξάνουν σημαντικά τα δημόσια έσοδα και δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας.
Με την επίτευξη αυτής της επωφελούς και για τα δύο μέρη συμφωνίας συνεχίζουμε με προσήλωση την προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, δηλαδή την ανάδειξη του Πειραιά ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, την καθιέρωση της Ελλάδας ως διαμετακομιστικό κόμβο της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και ως την Νότια Πύλη εμπορίου της Ευρώπης.
Μετά την επικύρωση του φιλικού διακανονισμού από την Εθνική αντιπροσωπεία, η ΣΕΠ Α.Ε. ξεκινά αμέσως την κατασκευή του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, με επενδύσεις που θα υπερβούν τα 230 εκατομμύρια ευρώ και που θα δημιουργήσουν 200 θέσεις εργασίας στο στάδιο κατασκευής και στην συνέχεια 800 μόνιμες θέσεις απασχόλησης.
Ταυτόχρονα η ΣΕΠ Α.Ε. επεξεργάζεται ένα πλήρες σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά, που θα καταθέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες αρχές, όταν αυτό ολοκληρωθεί».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter