Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο ΣτΕ η υπόθεση ΟΛΠ

olp4437

Να ακυρωθεί ως αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ζητούν από κοινού με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Επαγγελματικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος με στόχο την προσβολή της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους οι φορείς επισημαίνουν ότι από την στιγμή που η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δε δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας.
Στο μεταξύ στην ατζέντα του προεκλογικού σκηνικού των αυτοδιοικητικών κυρίως εκλογών έχουν περιέλθει τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας καθώς έχουν εγερθεί θέματα που έχουν να κάνουν από την πολιτική της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις έως και τις αξιώσεις να περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία στον έλεγχο της αυτοδιοίκησης. Χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος σε εκπομπή του δημοτικού ραδιόφωνου της πόλης έθεσε εκ νέου το θέμα της διαχείρισης του κτιρίου της «Παγόδας» αλλά και της πλατείας με το «λιοντάρι» σημειώνοντας ότι αυτά θα έχουν περιέλθει στο Δήμο προ της ιδιωτικοποίησης του λιμένα από τον οποίο μάλιστα τόνισε ότι διεκδικείται το 2% του τζίρου του ΟΛΠ, που πηγαίνει στον κρατικό προϋπολογισμό. Να σημειωθεί ότι για την περίπτωση του ΟΛΘ υποψήφιοι για τη δημαρχεία αλλά και την περιφέρεια Θεσσαλονίκης επίσης έχουν ταχθεί κατά των κυβερνητικών επιλογών ενώ δεν αποκλείεται τα θέματα των δύο λιμένων και της «σχέσης τους» με την πόλη να περάσουν στις πρώτες θέσεις της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων δεδομένου και του ευρύτερου πολιτικού παρασκηνίου που συνοδεύει το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter