Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειραιάς: Με το «βλέμμα» στο ΤΑΙΠΕΔ

samaras-cosco

Με το «βλέμμα» στραμμένο στο ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων, παραγωγικές τάξεις αλλά και επενδυτικοί κύκλοι καθώς από αυτό αναμένεται να γίνει η εξαγγελία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ την οποία σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης τοποθέτησε εντός του προσεχούς δεκαημέρου.

Σήμερα πάντως αναμένεται να εξελιχθεί το «τυπικό» μέρος του φιλικού διακανονισμού στον οποίο ως γνωστό, «μετά κόπων και βασάνων», κατέληξαν πρόσφατα ΟΛΠ-COSCO-ΤΑΙΠΕΔ με τις σχετικές υπογραφές ενώ αναμένεται και η εκ Βρυξελλών απάντηση ως προς το αν έγιναν αποδεκτές οι απαντήσεις που έχουν σταλθεί στη σωρεία ερωτημάτων που τέθηκαν σχετικά.

Πάντως ο υπουργός και εξ αφορμής την δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος πέραν της COSCO επενδυτικού σχήματος από τη Ν. Ζηλανδία, και όχι μόνο, σημειώνει ότι δίνει μια σαφή απάντηση στις επιφυλάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι η επέκταση της συμφωνίας με την Cosco σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την προσέλκυση τρίτων στον διαγωνισμό.

Κατά πληροφορίες στην υπό εξέλιξη αυτή την ώρα διαπραγμάτευση με την τρόικα το θέμα των λιμανιών ενυπάρχει στη περί των προαπαιτούμενων συζήτηση δεδομένου ότι έχει ασκηθεί από κύκλου των Βρυξελλών οξύτατη κριτική για καθυστερήσεις στα προγράμματα αποκρατικοποίησης που εμπεριέχουν και τα δύο μεγάλα λιμάνια (ΟΛΠ-ΟΛΘ).

Όσον αφορά στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει την σχεδιασθείσα λιμενική πολιτική, όπως το "theseanation" σημείωσε στην ειδησεογραφία του Σαββάτου με τίτλο «Και όμως υπάρχουν αντίμετρα...» αυτή παραμένει ισχυρότατη κάτι που επιβεβαιώνει και ο υπουργός στη συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν δεχόμαστε πιέσεις για να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας που είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του Πειραιά και η ανάδειξή του σε μητροπολιτικό λιμάνι ολόκληρης της Μεσογείου. Εμείς αυτόν τον στόχο έχουμε θέσει και αυτόν υπηρετούμε».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter