Δευ09162019

Last updateΔευ, 16 Σεπ 2019 8am

«Διάδοχος» του κάπτεν Φου ο Yu Zenggang

0Κινέζος1Ο Yu Zenggang εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΠ θα είναι ο νέος «ισχυρός άνδρας» της ΟΛΠ- COSCO καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα διαδεχθεί τον κάπτεν Φου ο οποίος και κατόρθωσε να φέρει το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου στην τέταρτη στην Ευρώπη και προς την τριακοστή της παγκόσμιας κατάταξης.

Προς εμπορική σύνδεση- συνεργασία ΟΛΠ- Duisburg

0duisburgΠαρουσιάζεται σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, το πλαίσιο εμπορικής σύνδεσης-συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΠ και του κομβικής σημασίας ποτάμιου λιμένα Duisburg της Γερμανίας.

Παρουσιάστηκε στον Γιάννη Πλακιωτάκη, το νέο master plan του ΟΛΠ, από την διοίκηση του!

olpplakiotakisΜε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu, συνοδευόμενος από τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του λιμανιού κ. Άγγελο Καρακώστα και το μέλος της διοίκησης και εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Θάνο Λιάγκο.

Αναλαμβάνει η ΤΕΚΑΛ την κατασκευή του νέου προβλήτα στον ΟΛΠ στο cruise terminal

krouaziera OLPΌταν ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης του προβλήτα κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί να υποδέχεται και εξυπηρετεί ταυτόχρονα ακόμη τέσσερα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς.

Ασφαλίστηκε με εντολή Πλακιωτάκη η περιοχή στο λιμάνι που κατέρρευσε ο ταινιόδρομος

0Πλακιωτάκης Την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά όπου κατέρρευσε από τον σεισμό μέρος του ταινιοδιάδρομου, μήκους περίπου 100 μέτρων, επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, μαζί με τον αρχηγό του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη και τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αρχιπλοίαρχο Τσελίκη Αλέξανδρο.

Ι. Πλακιωτάκης για το master plan του ΟΛΠ: «… η επένδυση αυτή αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα για την χώρα…»

0Πλακιωτάκης Δήλωση με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για το κατατεθημένο πλεόν βελτιωμένο master plan της ΟΛΠ-COSCO έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκης ο οποίος σημειώνει ότι η επένδυση αυτή αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα για την χώρα καθώς στέλνει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές, τόσο στην Κίνα.

Ζημιές στο λιμάνι του Πειραιά

0ΚράκαεηΚατέρρευσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα τμήμα του κτιρίου που βρίσκεται κατά μήκος του μόλου «Κράκαρη» από τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Στο σημείο βρίσκεται η υπό τον υπουργό Ι. Πλακιωτάκη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ενω κλιμάκιο της ΕΜΑΚ διενήργησε με σκύλο ανίχνευση του χώρου για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει κάποιος καταπλακωθεί απο τα συντρίμια. Το τμήμα του ιστορικού κτιρίου (παλαιός "ταινιόδρομος") ήταν απομονωμένος με συρματόπλεγμα.

Σολομώντεια λύση…

002001 ploti deksameni peramatos olpΌλα κρίνονται τελικά στις διατυπώσεις.

Υπόψη Πλακιωτάκη στοιχεία του master plan ΟΛΠ- COSCO

CAR TERMINALΟ Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, κ. Άγγελο Καρακώστα και τον επικεφαλής στρατηγικής και συντονισμού έργων λιμένων και εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΛΠ, κ. Αθανάσιο Λιάγκο.

Με ορίζοντα την ΕΣΑΛ

0ΔΕΞΑΜΕΝΗΠότε θα εισαχθεί στην ΕΣΑΛ φαίνεται να είναι το ερώτημα που αναφύεται με φόντο την οριστικοποίηση της μορφής του master plan της ΟΛΠ- COSCO στο οποίο «πέφτουν οι τελευταίες πινελιές» όσον αφορά στη διατύπωση βασικών παραμέτρων που σχετίζονται με το συνολικό επενδυτικό σχεδιασμό.

«Άνοιγμα» στην αγορά για τον ΟΛΠ

001688379 δεξαμενές ΟΛΠ«Άνοιγμα» στην αγορά και δη εκείνης που σχετίζεται με τις ευρύτερες δραστηριότητες του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα επιχειρεί ο ΟΛΠ- COSCO με τη δημοσιοποίηση πρόσκλησης για την εγγραφή τους σε ειδικό μητρώο.

Την προσεχή εβδομάδα η κατάθεση του master plan

0pagodaΤην προσεχή εβδομάδα μετατέθηκε η κατάθεση του επικαιροποιημένου master plan της ΟΛΠ- COSCO στο οποίο περιλαμβάνεται και το νέο έργο- επένδυση κατασκευής και τέταρτου προβλήτα για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Σε ρότα μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

0glaroiΝα αποφύγει τυχόν νέες εμπλοκές από το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις φαίνεται ότι θα επιχειρήσει σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΟΛΠ-COSCO.

ΟΛΠ: Έκτακτη ΓΣ για την έγκριση του προγράμματος ανταμοιβής προσωπικού

olp limani peiraias 0Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΠ Α.Ε. θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23η Σεπτεμβρίου 2019, η οποί μεταξύ άλλων θα κληθεί να εγκρίνει το Μακροχρόνιο Πρόγραμμα Ανταμοιβής Προσωπικού της εταιρείας.

Δεκτή η πρόταση για μετατροπή του SILO του Πειραιά σε Μουσείο

0mouseioΗ Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), στη συνεδρίασή της την 1η Ιουλίου 2019, έκανε δεκτή τη μετατροπή του κτιρίου SILO, στον Πειραιά, σε Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Κατατίθεται το βελτιωμένο master plan της ΟΛΠ-COSCO

CAR TERMINALΣήμερα ή την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί το νέο βελτιωμένο master plan (επενδυτικό σχέδιο) του λιμανιού του Πειραιά, που περιλαμβάνει την κατασκευή τέταρτου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το κέντρο εξυπηρέτηση επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας με καταστήματα χωρίς δασμούς (Duty Free Shops), στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η απόφαση της Ε.Σ.Α.Λ. για το Master Plan της Ο.Λ.Π. Α.Ε.

001688379 δεξαμενές ΟΛΠΣτην 79η Συνεδρίασή της η οποία πραγματοποιήθηκε την 1/7/2019, η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) είχε μοναδικό θέμα συζήτησης την Μελέτη Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) της Οργανισμός Λιμένα Πειραιά Α.Ε.

EBEΠ: Να επανεκκινήσει η υλοποίηση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

0mouseioΝα επανεκκινήσει η υλοποίηση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο παλαιό κτήριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται το 2021 για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

H MedCruise βράβευσε τον Πειραιάς - Καλύτερο λιμάνι Κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο ο ΟΛΠ

0krouΤο βραβείο του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου απέσπασε το λιμάνι του Πειραιά από την MedCruise σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα.

Η «κούρσα» των αριθμών…

05 53934CoscoPiraeus800x454Ο Πειραιάς εμφανίζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των 40 πρώτων λιμανιών (+18,4%).

Επανεξετάστηκε το master plan της ΟΛΠ-COSCO

0pagodaΕπανεξετάστηκε, στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών, το master plan της ΟΛΠ-COSCO το οποίο ως φαίνεται θα «τρέξει» μετεκλογικά με υπερταχείς ρυθμούς με φόντο και τα όσα ειπωθηκαν στην πρόσφατη γ.σ. του Οργανισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter