Κυρ11292020

Last updateΚυρ, 29 Νοε 2020 11am

Αναχώρησε σήμερα το πρώτο τρένο από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0OlTH TRENOΑποκαθίσταται η σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με την ενδοχώρα των νοτίων Βαλκανίων.

Νέα δωρεά της ΟΛΘ Α.Ε. στο «ΑΧΕΠΑ»

olth 5543Η ΟΛΘ Α.Ε., σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία, συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προχωρώντας σε νέα δωρεά ύψους 150.000€ προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19.

Ίδρυση dry port στη Βουλγαρία από την ΟΛΘ Α.Ε.

olth limani thessalonikiΗ ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και την αναβάθμιση του ρόλου του ως θαλάσσια Πύλη για την ευρύτερη περιοχή, ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, η ίδρυση θυγατρικής εταιρείας με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας και επωνυμία “ThPA Sofia EAD”.

Σύμβαση μεταξύ ΟΛΘ και «DIMERA LAND & PROPERTY INVESTMETS LTD»

OLTH 84Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (εφεξής και «ΟΛΘ Α.Ε.» ή η «Εταιρεία»), ανακοινώνει ότι στην από 29.09.2020 συνεδρίαση του, αποφάσισε τη χορήγηση ειδικής άδειας σύμφωνα με τo άρθρο 100 του ν. 4548/2018, για την κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης με την Ιδιωτική Μετοχική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «DIMERA LAND & PROPERTY INVESTMETS LTD», η οποία εδρεύει στη Λευκωσία Κύπρου.

Θ. Καράογλου: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται σε λιμάνι της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της ανάπτυξης

0olth3«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται σε λιμάνι της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της ανάπτυξης και ο εκσυγχρονισμός του θα οδηγήσει σε αυξημένη δραστηριότητα που συνεπάγεται βελτίωση του εξαγωγικού τοπίου στη Μακεδονία και τη Θράκη και φυσικά οικονομική πρόοδο της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Θ. Α.Ε. και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αθανάσιο Λιάγκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο-γενικό εκτελεστικό διευθυντή Franco Nicola Cupolo.

Αύξηση του Κύκλου Εργασιών το 1ο εξάμηνο του 2020 και μείωση κερδών για την ΟΛΘ Α.Ε.

olth 9999Τις οικονομικές καταστάσεις του Ά εξαμήνου του 2020 ενέκρινε χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ.

Το “World Explorer” στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0ολθΣτο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατέπλευσε σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, το κρουαζιερόπλοιο “World Explorer”, το οποίο είναι το πρώτο πλοίο που προσεγγίζει τη Θεσσαλονίκη μετά την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων στην ΟΛΘ Α.Ε.

0olthΤην ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, αντιπροσωπεία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Παναγιώτη – Ιάσων Αγγελόπουλο.

Προς αναβάθμιση το cruise terminal του ΟΛΘ

0athanasios liagkos melosdΣχέδιο για την αναβάθμιση του επιβατικού σταθμού, όχι μόνο γιατί περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις, αλλά γιατί θα πρέπει να είναι έτοιμος, όταν ανοίξει η αγορά της κρουαζιέρας, ώστε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της πόλης της Θεσσαλονίκης επεξεργάζεται η διοίκηση του ΟΛΘ.

Επίσκεψη του γ.γ. Λιμένων στην ΟΛΘ Α.Ε.

0ΟΛΘ77Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στο Κτίριο Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε.

Στο τελικό στάδιο ο Διαγωνισμός για την Επέκταση του 6ου Προβλήτα στον ΟΛΘ

olth 9999Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε. την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, η Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για τη συμμετοχή στο 2ο Στάδιο του Διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου του έργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής».

Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε.

0ΟΛΘ132Τους τρόπους αναβάθμισης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ώστε να γίνει το πιο σύγχρονο λιμάνι της Μεσογείου συζήτησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιο Λιάγκο, στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο.

Ένας «κρίσιμος συντονισμός»…

organismos limenos thessalonikis olth arxeioΈνας «κρίσιμος συντονισμός» θα αναζητηθεί το προσεχές έτος για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με επίκεντρο την πολυσυζητημένη κατασκευή του 6ου προβλήτα.

Η ανάπτυξη του λιμανιού στο επίκεντρο συνάντησης του Απ. Τζιτζικώστα με τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ

0ΟΛΘ ΤζιτζικΤο business plan για την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών του και η αναβάθμιση της συνεργασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ΟΛΘ ΑΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΔΣ του ΟΛΘ Αθανάσιο Λιάγκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό εκτελεστικό διευθυντή Φράνκο Νίκολα Κούπολο (Franco Nicola Cupolo).

Συνάντηση ΟΛΘ με Δήμο Θεσσαλονίκης

0liagkos zervas olthΜε τον νέο Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ Α.Ε., Θ. Λιάγκο, συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος της πόλης, Κ. Ζέρβας. Από πλευράς ΟΛΘ Α.Ε. στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της εταιρείας, Artur Davidian.

Θεσσαλονίκη: “Γκάζια” στο λιμάνι

0ραλιΔΕΘΜια φαντασμαγορική υπερειδική διαδρομή ταχύτητας θα περιλαμβάνει -εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν- το φετινό 53ο ράλι ΔΕΘ, το οποίο αναμένεται να φέρει περισσότερους φίλους της αγωνιστικής οδήγησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χάρη στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό αυτό event, που θα διοργανώσει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος (Α.Ο.Θ).

Υπογραφή Συμφωνίας Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και China Merchants Port Holdings Co Ltd.

0ΟΛΘΣτην υπογραφή διμερών συνεργασιών προχώρησε η ΟΛΘ Α.Ε. με την China Merchants Port Holdings Co., Ltd. (CMPort) και τη θυγατρική της China Merchants Holdings Information Technology Co., Ltd. (CMHIT).

Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην ΟΛΘ Α.Ε.

0Photo 2Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη, Geoffrey R. Pyatt, συνοδεία του Γενικού Προξένου, Gregory W. Pfleger, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στην ΟΛΘ Α.Ε. Τον Πρέσβη των Η.Π.Α. υποδέχτηκαν στο κτίριο Διοίκησης της Εταιρείας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος - Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Franco Nicola Cupolo και ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Artur Davidian.

ΟΛΘ: Διανομή σημαντικά αυξημένου μερίσματος

olth big 554Νέα σελίδα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετά την τέλεση της γενικής συνέλευσης όπου αποφασίστηκε η διανομή σημαντικά αυξημένου μερίσματος, ύψους 1,17 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2019, έναντι 0,57 ευρώ το 2018.

Διεκδικητής ESPO Award 2020 ο ΟΛΘ

olth big 554Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) βρίσκεται μεταξύ των επτά λιμένων που διεκδικούν το ESPO Award 2020.

Ιούλιο η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον 6ο προβλήτα

olth hhrrdΤο νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης υπό τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Λιάγκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Franco Nicola Cupolo θα «τρέξουν» τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την κατασκευή του πολυσυζητημένου για την σημασία του 6ου προβλήτα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter