Τρι03092021

Last updateΤρι, 09 Μαρ 2021 11am

Ικανοποίηση ΕΒΕΠ για το National Intergrated Port Community System

0Piraeus crop

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την κατάθεση στην διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του Σχεδίου Νόμου «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετα-COVID εποχή» εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.
Όπως αναφέρει το ΕΒΕΠ, το ν/σ εισάγει στην ψηφιακή εποχή το λιμενικό σύστημα της χώρας καθώς προβλέπει τη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος (National Intergrated Port Community System), υπό κρατική εποπτεία, για την ηλεκτρονική υποβολή δεδομένων για όλους τους λιμένες της χώρας. Το νέο πληροφοριακό σύστημα, θέτει τέλος σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, δίνοντας την θέση τους σε μια ολιστική αντιμετώπιση της μέχρι τώρα έλλειψης ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης, με απόλυτη ασφάλεια, δεδομένων και πληροφοριών που διακινούνται στα λιμάνια στο πλαίσιο λιμενικών διεργασιών από τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων και γενικώς τους συναλλασσόμενους με τις λιμενικές υπηρεσίες και άλλες αρχές.
Το ΕΒΕΠ χαιρετίζει την συνέπεια λόγων και εξαγγελιών για την Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη δεδομένων των άμεσων ενεργειών του για την αποφυγή των μεμονωμένων παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πειραιά, στις οποίες είχαν εναντιωθεί οι παραγωγικές τάξεις του πειραϊκού χώρου.
Επισημαίνει δε την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών ανάπτυξης της εν λόγω πλατφόρμας, από τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία εκτός των άλλων θα ελαχιστοποιήσει και τις γραφειοκρατικές και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες στην διεκπεραίωση λιμενικών λειτουργιών, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter