Πεμ06042020

Last updateΠεμ, 04 Ιουν 2020 7pm

ΝΔ: Προεκλογικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση Δημοτικών λιμανιών

plakiotakis 002

Τις εντονότατες αντιδράσεις του Τομεάρχη Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη, προκάλεσε τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία προβλέπει τη σύναψη συμβάσεων παραχώρησης μεταξύ Λιμενικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και τρίτων – επενδυτών.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί ακόμη και εγκαταστάσεις υψίστης στρατιωτικής σημασίας, χωρίς να γνωρίζει τίποτε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάνει λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες που αποτελούν τροχοπέδη στη χάραξη και εφαρμογή μιας εθνικής λιμενικής πολιτικής.

Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει τα εξής:

«Με δεδομένο ότι η κλεψύδρα του χρόνου για την κυβέρνηση τελειώνει, καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς τις Εθνικές Εκλογές, θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι για καθαρά προεκλογικούς λόγους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής προχώρησε στην ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Αν και δεν έχει επικαιροποιηθεί ακόμη το σχέδιο της Λιμενικής Πολιτικής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει τη χώρα παρέχοντας λιμενικές υπηρεσίες για χρονικό διάστημα έως και 40 χρόνια ακόμη και σε ύψιστης στρατιωτικής σημασίας περιοχές χωρίς την συναίνεση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Οι προεκλογικές ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεκδιήγητες, καλώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να κατανοήσει ότι οι προεκλογικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να αποτελούν τροχοπέδη στη χάραξη και εφαρμογή της Λιμενικής Πολιτικής της χώρας μας.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter