Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Mega-port σχεδιάζει η Βενετία

venicecruiseport photo

«Χωρίς ένα ενεργό λιμάνι η Βενετία θα σβήσει». Τούτο φαίνεται να υποστηρίζει μεταξύ άλλων σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιταλικού τύπου ο πρόεδρος του λιμένα της Βενετίας P. Costa εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «τώρα είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία» σύνδεσης ανατολής δύσης μέσω ενός ισχυρού λιμένα στην Αδριατική.

Μόλις πρόσφατα μάλιστα είχε αναγγείλει την ανάπτυξη ενός σχεδίου για την κατασκευή ενός mega-port στη Βενετία που θα απαιτήσει κονδύλια ύψους άνω των 3,6 δις δολαρίων.

Η όλη υπόθεση της ανάπτυξης ενός mega-port διατηρείται ζέουσα από την εποχή που λήφθηκαν τα πρώτα μέτρα με τους κατάπλους των επιβατηγών οχηματαγωγών και εν συνεχεία των «γιγαντιαίων» κρουαζιερόπλοιων για λόγους αισθητικής αλλά κυρίως ασφάλειας ύστερα από πιέσεις φορέων της πόλης.

Μάλιστα με βάση τα στοιχεία των δημοσιευμάτων το container terminal στο Porto Marghera ήδη διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο για το εμπορικό – οικονομικό κομμάτι της πόλης και το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός mega-port δεν αφήνει αδιάφορους ούτε τους τουριστικούς φορείς ούτε βέβαια τις Ιταλικές παραγωγικές τάξεις της περιοχής.

Στους απώτερους σχεδιασμούς πάντως εμπεριέχεται και η εμπλοκή του λιμένα στο Trieste. Προς ώρας πάντως το κύριο ενδιαφέρον είναι στην εξυπηρέτηση του στόλου των κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν στην πόλη και οι δυνατότητες αύξησης των κατάπλων με την μελλοντική ανάπτυξη του νέου λιμένα. Για τη θέση του οποίου επίσης το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύς λόγος για το αν θα είναι εντός ή εκτός λιμνοθάλασσας, σε τι απόσταση κλπ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter