Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Εμπορικά τρένα στα λιμάνια

trainose

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΣΕΒ και ΣΒΒΕ, ώστε η βορειοελλαδική βιομηχανία να μπει στη συμφωνία που έχουν συνάψει οι άλλοι δύο φορείς (περίπου 30 επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ) για τη δρομολόγηση, κάθε ημέρα, εμπορικής αμαξοστοιχίας που κάνει τη γραμμή Πειραιάς – Θριάσιο- Θεσσαλονίκη.

Τούτο αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιακόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης που δόθηκε στο περιθώριο των εργασιών της φετινής ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, την οποία και παρουσίασαν τοπικά και όχι μόνο μμε, όπου και αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρίας.

 

Ο κ. Ζηλιακόπουλος σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη της διακίνησης μοναδοποιημένων φορτίων από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που σε διαφορετική περίπτωση, είτε θα έφταναν στη μεταφόρτωση με πλοίο από τον Πειραιά, είτε με φορτηγά οχήματα αλλά και η σιδηροδρομική διασπορά ανάλογων φορτίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις αγορές της Βαλκανικής και όχι μόνο.

Μάλιστα σημείωσε πως ο ΟΛΘ έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο εντός λιμένα σιδηροδρομικό δίκτυο. Στο σημείο αυτό και αναφερόμενος στα της διασύνδεσης των δύο μεγάλων λιμένων και του ρόλου που θέλει να διαδραματίσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπενθύμισε ότι η εταιρία έχει να κερδίσει και από την υλοποίηση της συμφωνίας της Cosco με τη Ηewkett- Pacard, για μεταφορά των προϊόντων της δεύτερης σε αγορές της βόρειας Ευρώπης.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως ανέφερε ρίχνει μεγάλο βάρος στις εμπορευματικές μεταφορές, με την απευθείας εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών, αναφέροντας την σύνδεση με το συγκρότημα του ομίλου Φουρλή στα Οινόφυτα, των εταιρειών ΙΚΕΑ και Intersport με σύνδεση από το Λότζ της Πολωνίας αλλά και τις μεταφορές των τεύτλων για την ΕΒΖ, ενώ υπογράφεται συμφωνία και με τα ΕΛΠΕ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στοχεύει να αναπτύξει τις εμπορευματικές μεταφορές προς τα Βαλκάνια, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία, εκμεταλλευόμενη το δικαίωμα έλξης που έχει σαν ευρωπαϊκή εταιρεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter