Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κ. Παπούλιας: Περιμένουμε και άλλους επενδυτές από την Κίνα

papoulias-pct

«Είναι μια μεγάλη μεγάλη επένδυση και δεν θα είναι η τελευταία. Νομίζω ότι περιμένουμε και άλλους επενδυτές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας σε δηλώσεις του στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της PCT S.A. που ως γνωστόν εκπροσωπεί την Cosco στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Τον κ. Παπούλια υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Άγγελος Καρακώστας, ο διευθύνων σύμβουλος Captain Fu Cheng Qiu και ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα du Qiwen.

Ο κ. Παπούλιας  ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, είδε από κοντά την νέα σιδηροδρομική σύνδεση παρουσία και των Κινέζων αξιωματούχων που βρέθηκαν στον Πειραιά επ' ευκαιρία της επίσκεψης στην οποία παρών ήταν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία Ελλάδος-Κίνας χαρακτηρίζοντας την επένδυση στο λιμάνι θαυμάσια, που και αντιπροσωπευτική της αποδοτικότητας της συνεργασίας των δύο χωρών ενώ από την πλευρά του ο Κινέζος διπλωμάτης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «η επίσκεψή σας εδώ στην Cosco θα δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα θα το μεταβιβάσουμε στην κινεζική κυβέρνηση».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter