Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θριάσιο: Και όμως θα σφυρίξει το τρένο

thriasio

Η συζήτησή της διήρκεσε περισσότερο από μία εικοσαετία. Η κατασκευή της κοντά στην δεκαπενταετία.Ο λόγος για την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά με το Θριάσιο και από εκεί με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η πρώτη δοκιμή διέλευσης εμπορικού συρμού θα γίνει την Πέμπτη καθώς μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμαστικές διελεύσεις συρμών χωρίς φορτία ή με προσομοίωση ελαφρών φορτίων ώστε να εντοπιστούν και αποκατασταθούν και τα τελευταία ενδεχομένως «σφάλματα».

 

Στην ουσία εντός του μήνα που κλείνει σε λίγα 24ωρα διεξήχθη «αγώνας δρόμου» από τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΣΕ καθώς έπρεπε να αποκατασταθεί η σκυρόστρωση του τελευταίου τμήματος της γραμμής γεγονός που αποσόβησε την «ακύρωση» της μεγάλης συμφωνίας COSCO-HP για διακίνηση εμπορευμάτων από το λιμάνι του Πειραιά.

Συμφωνίας η προστιθέμενη αξία της οποίας θα διαφανεί τάχιστα καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογης σημασίας συμφωνίες που θα προσδώσουν κύρος στο εμπορικό λιμάνι αλλά και θα το καταστήσουν ανταγωνιστική πύλη εισόδου και διασποράς εμπορευμάτων από την Ασία και όχι μόνο.

Η ενεργοποίηση της γραμμής παρέχει επιπρόσθετα την ευκαιρία στον Πειραιά να αξιώσει συμμετοχή σε προγράμματα της ΕΕ για τις συνδυασμένες μεταφορές αλλά και να προωθήσει πολιτικές προσέλκυσης μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αλλά και οχημάτων οι οποίες το τελευταίο διάστημα για μία σειρά λόγους που το "TheSeaNation" έχει κατ επανάληψη παρουσιάσει επανεξετάζουν τις ρότες τους προς τα μεγάλα λιμάνια της Β. Ευρώπης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter