Σαβ04042020

Last updateΠαρ, 03 Απρ 2020 8pm

«Σφύριξε» το πρώτο διηπειρωτικό τραίνο της MAERSK

0MAERSK trainΑναχώρησε στις 28 Μαρτίου το πρώτο διηπειρωτικό τραίνο της MAERSK από την Ευρώπη με προορισμό το λιμάνι του του Vostochniy στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Άρνηση εκφόρτωση λόγω COVID-19

 0koytiΠροβλήματα εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων συνολικά 2000 TEU’s έμφορτων με ιατροφαρμακευτικό υλικό αντιμετώπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της COSCO στο λιμάνι της Μελβούρνης.

Convid-19:Σε διπλή «επιφυλακή» το λιμάνι του Πειραιά

sep limani 000Σε διπλή «επιφυλακή» βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά εν μέσω πανδημίας.

UNCTAD: Κίνδυνος αν αρρωστήσουν μαζικά οι λιμενεργάτες

0GioiaTauro Ορατός είναι ο κίνδυνος να επέλθει χαοτική κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στις διαμεταφορές στην περίπτωση που αρρωστήσουν μαζικά λιμενεργάτες.

Νέα σιδηροδρομική σύνδεση της Κινεζικής πόλης Σιάν με την Ιταλία και τη Σουηδία

0polandchinaΕνδυναμώνεται ο «σιδηροδρομικός «δρόμος του μεταξιού μεταξύ Κίνας- Ευρώπης. Νέα σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς εμπορευμάτων εγκαινιάστηκε από την πόλη Σιάν, η οποία είναι η πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Σαανσί, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρία (China Railway Xi'an Group Co., Ltd.).

Ενεργοποίησε το SEAPRIORITY Go η CMA CGM

0SEAPRIORITYgoΕνεργοποίησε μια νέα υπηρεσία που φέρει την ονομασία «SEAPRIORITY Go» η CMA CGM.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την εξαγορά της PEARL Ltd. από την OCEAN και τον Αντώνιο Παναγόπουλο.

pearl 9Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, την 27/3/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 707/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 6/12/2019 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί της PEARL Ltd. από την OCEAN και τον Α. Παναγόπουλο.

COSCO Shipping Ports: Καλύτερο λιμάνι ο Πειραιάς …

cosco olp provlitaΘεαματική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεισφορά του Πειραιά στην διαμόρφωση της συνολικής εικόνας της COSCO Shipping Ports (CSP) η οποία και ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019.

Χωρίς τέλη το Αμβούργο

0Hamburg Rail TerminalΑναστέλλει τις χρεώσεις τελών για αποθηκευτικά και εναπόθεση το λιμάνι του Αμβούργου το διάστημα Απριλίου- Ιουνίου σε μία προσπάθεια να στηρίξει την εφοδιαστική και τα μέλη της που κάνουν χρήση του λιμένα σε περίοδο κορονοϊού.

Κοινή δήλωση 33 φορέων για «ανοικτή» εφοδιαστική

0PR OrganisationΜε το σλόγκαν: “Transport keeps us going”, συμμετέχει ο ESPO στην κοινή δήλωση- ανακοίνωση 33 φορέων μεταξύ των οποίων η ECSA, ECASBA, EFIP, BPO και CLECAT στην οποία τονίζουν τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μεταφορές στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Αμβούργο: Καμία ανησυχία, υπάρχουν κενά «κουτιά»

0koytiΔεν «βλέπει» πρόβλημα το λιμάνι του Αμβούργου όσον αφορά στην έλλειψη «κενών» εμπορευματοκιβωτίων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από εξαγωγικές επιχειρήσεις της Γερμανίας και όχι μόνο.

Maersk Cargo Insurance : Το «κουτί» σας είναι ασφαλισμένο

maersk triple e portoffelixstoweMaersk και Zurich Insurance Plc έθεσαν σε ισχύ μία door-to-door ασφαλιστική κάλυψη για διακομιζόμενα εμπορευματοκιβώτια.

Βρετανία: Πρωταγωνιστές οι λιμενεργάτες

0MV Jork 8Σε πρωταγωνιστές για την διατήρηση αλώβητης της εφοδιαστικής αλυσίδας της Βρετανίας εν μέσω πανδημίας αλλά και σταδιακής εξόδου από την Ε.Ε. αναδεικνύονται οι εργαζόμενοι στην λιμενική «βιομηχανία» της.

Μήνυμα της MedCruise Association: More than ever: #PortsTogether

0μεδMore than ever: #PortsTogether. Με αυτό το «μότο» η MedCruise Association σε ανακοίνωσή της εκφράζει την υποστήριξή της στα 73 Port Members που εκπροσωπούν 135 λιμάνια και τα 33 Associate Members από 21 χώρες που έχουν πληγεί από την επέλαση του κορονοϊού.

Κ. Χατζημιχαήλ: Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η διαδικασία αξιοποίησης του λιμένα Αλεξανδρούπολης

0ALEXANDROUPOLILIMANI«Εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η εμπορική δραστηριότητα στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, η διαδικασία αξιοποίησής του αλλά και η πορεία υλοποίησης των μεγάλων ενεργειακών έργων της περιοχής...», δηλώνει ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

“Ok” της Ε.Ε. για πώληση 10 container terminal στην Terminal Link

0Logo TerminalLinkΣτον έλεγχο της Terminal Link αναμένεται να περάσουν σύντομα δέκα container terminal που σήμερα είναι υπό τον έλεγχο της CMA CGM. Ουσιαστικά το joint venture της CMA CGM με την China Merchants Port (CMP)μετά το “Ok” των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ανταγωνισμό θα ελέγχει τα terminals στην Κίνα, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Τζαμάικα, το Ιράκ και τις Κάτω Χώρες.

Και στα Ιταλικά λιμάνια απαγόρευση ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων

0CostaVenezia Monfalcone ShipyardΟι αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις δραστηριότητες κρουαζιέρας για τα ιταλικά πλοία και απαγόρευσαν την είσοδο στα λιμάνια της χώρας σε όλα τα κρουαζιερόπλοια με ξένη σημαία "τουλάχιστον ως τις 3 Απριλίου", ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Προσωρινή εξαίρεση στον κανονισμό για τις ώρες οδήγησης - ανάπαυσης σε εθνικές και διεθνείς μεταφορές

0metaforesΠροσωρινή εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανονισμό για τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης για τους οδηγούς στις εθνικές και διεθνείς μεταφορές με στόχο τον ομαλό ανεφοδιασμό της αγοράς, προβλέπει σημερινή απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Δωρεά ειδικού εξοπλισμού από την ΟΛΠ Α.Ε. στο Λιμενικό Σώμα

0δωρεάΟ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του Λιμενικού Σώματος και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού (στολές ειδικής προστασίας, γάντια μίας χρήσης και προστατευτικά γυαλιά) για την κάλυψη των μέτρων ειδικής προστασίας σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Τι συμβαίνει στα λιμάνια;

0marseilleΤο κλείσιμο των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τρίτες χώρες αλλά και η ένταση των μέτρων για την μη εξάπλωση του κορονοϊού φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην «ελευθεροκοινωνία» στελεχών και πληρωμάτων.

Δύο νέα μέλη στον Ε.Ε.ΣΥ.Μ

0EESYMΟ Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) ανακοίνωσε την απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε, αλλά και της εταιρείας VTG Rail Logistics να εγγραφούν στην δύναμη των μελών του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, που σύμφωνα με το Καταστατικό του αναμένεται να επικυρωθούν από το αμέσως επόμενο ΔΣ του Συνδέσμου, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των Οργανισμών Λιμένων της Χώρας μελών του Ε.Ε.ΣΥ.Μ στους πέντε, μαζί με τους Ο. Λ. Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ηγουμενίτσας και Καβάλας που είναι ήδη μέλη, καθώς και τον αριθμό των εταιρειών μελών του Συνδέσμου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter