Τρι11192019

Last updateΤρι, 19 Νοε 2019 11am

«Διώχνει» το CO2 στο Ρότερνταμ

0rotterdamΥπό διωγμό έχει θέσει το CO2 το λιμάνι του Ρότερνταμ το οποίο «τρέχει» μια σειρά προγραμμάτων για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί με ορίζοντα το 2050.

Συνεργασία με 137 χώρες και 30 διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας B&R

0koytiΤο Πεκίνο είχε υπογράψει 197 έγγραφα συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος (B&R) με 137 χώρες και 30 διεθνείς οργανισμούς μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις (NDRC).

Διαγωνισμός για απομάκρυνση ναυαγίου

ImageHandlerCAC9GRFOΤην 15-11-2019, στην έδρα του Ο.Λ.Ε. Α.Ε., διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εκποίηση, ανέλκυση και απομάκρυνση εκτός Λιμένα Ελευσίνας του Ναυαγίου: Δ/Ξ-ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ «ΣΛΟΠΣ» (Ν.Π. 10178) και για την εκποίηση, απομάκρυνση ή εξουδετέρωση των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων: Δ/Ξ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι» (Ν.Π. 10725) ΚΑΙ Φ/Γ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ» (Ν.Π. 10225), που βρίσκονται στην περιοχή «ΒΛΥΧΑ» Ελευσίνας, αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. Α.Ε.

Κ. Αx .Καραμανλής: Ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών για σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας

0καραμανλήςΜέσα στο επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο θα γίνουν πραγματικότητα εκείνες οι ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες θα δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να μπορούν να υλοποιούν μεγάλα έργα στη χώρα μας, είτε ύστερα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης είτε όχι, επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019, ο κ. Καραμανλής.

Ε.Ε.ΣΥ.Μ.: Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Δημήτριος Τσαμπούλας»

0ΕΕΣΥΜΜε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στην κεντρική Συνεδριακή αίθουσα LOBBY του Metropolitan Expo., η Τελετή Βράβευσης των τριών καλύτερων εργασιών του Διαγωνισμού για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» έτους 2019, με χορηγό την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), με θέμα: «Η προοπτική ανάπτυξης Συνδυασμένων Εθνικών και Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών της Χώρας – Εμπόδια, Προκλήσεις, Προτάσεις», οι οποίες επελέγησαν από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Στο αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ τα 10 λιμάνια

00limani volosΣτην συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ στις 12/11/2019 εγκρίθηκε το αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan - ADP) του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Ρεκόρ επισκεπτών για την 7η έκθεση: «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS» - «CARGO TRUCK & VAN EXPO»

0ekthesiΜε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, 18.000 επισκέπτες, 250 απόλυτα ευχαριστημένους εκθέτες, περί τους 600 συμμετέχοντες στα πολύ-συνέδρια LOGI.C 2019, και σημαντικές ανακοινώσεις σε θεσμικό επίπεδο τόσο από το υπουργείο Ναυτιλίας, όσο και από το υπουργείο Ανάπτυξης που εγκαινίασαν την έκθεση, ολοκληρώθηκε η 7η διοργάνωση της έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» - «Cargo Truck & Van Expo», από την o.mind Creatives.

«Χειροπιαστά» τα θετικά αποτελέσματα των πρόσφατων ελληνο- κινεζικών επαφών

0plakiwtakis3Έτοιμος να ηγηθεί επιχειρηματικής αποστολής στην Κίνα για να υποστηρίξει και θεσμικά την προώθηση στα Κινεζικά ναυπηγεία εξοπλισμών που παράγουν Έλληνες κατασκευαστές για πλοία ελληνικών και όχι μόνο συμφερόντων που ναυπηγούνται εκεί δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Ι. Πλακιωτάκης

Και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ

0ΕΕΣΥΜΤην μετονομασία του Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε Ελληνικό Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεταφορών αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του στην Τακτική Γενική Συνέλευσή τους της 8ης Νοεμβρίου 2019, με διατήρηση του ακρωνυμίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ ως έχει.

Πέρασε το 60% της Pearl στην Ocean Rail Logistics της COSCO

0σιδηροδρομοςΣτα γραφεία της PCT SA ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες εξαγοράς του 60% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας PEARL από την OCEAN RAIL LOGISTICS, η οποία είναι εταιρία που ανήκει 100% στον όμιλο της COSCO Shipping.

Ι. Πλακιωτάκης: Σημαίνων ο ρόλος των logistics για την ανάδειξη των λιμένων

0Πλακιωτάκης Σε πτυχές της νέας λιμενικής πολιτικής αναφέρθηκε νωρίτερα απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων της 7ης διεθνούς έκθεσς Logistics Εφοδιαστική αλυσίδα 2019.

Στο ΥΝΝΠ ο πρόεδρος της COSCO

0xu lirongΤο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος του ομίλου COSCO, Xu Lirong όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Πρόσκαιρη αναστολή λειτουργίας του Γ' Τελωνείου Πειραιά

0Cosco Shipping Δεν θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 από ώρας 07:00, λόγω της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε (PCT) στην περιοχή του Κερατσινίου.

Χορηγία της εταιρείας ‘’SEA WORLD MANAGEMENT & TRADING INC’’ ενός περιπολικού στο ΛΣ

0περιπολικόΠαρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου ΚΛΙΑΡΗ, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παραλαβή ενός (01) περιπολικού οχήματος NISSAN QASHQAI από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την κάλυψη των αναγκών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Χάβρη: Υπό τη διαχείριση της Générale de Manutention Portuaire δύο ντοκ του Port 2000

0ΧάβρηΕπιχειρησιακών κινήσεων στον ευρωπαϊκό λιμενικό τομέα. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η Générale de Manutention Portuaire που αποτελεί ένα joint venture μεταξύ της Terminal Link και της DP World αναλαμβάνει τη διαχείριση για 30 χρόνια με option άλλα τέσσερα των ντοκ 11 και 12 του Port 2000 του λιμένα της Χάβρης.

Νέα επιτυχία των Λιμενικών Αρχών: Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα κατασκευής και διακίνησης πλαστών εγγράφων

0plastaΚατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Λιμενικής Αρχής Καλύμνου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, στελέχη της προαναφερθείσας Διεύθυνσης και της Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα στην Αθήνα συνολικά έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι προμήθευαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε υπηκόους τρίτων χωρών έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης εκπονεί ο Ο.Λ.Α.

0kamarinakisΣχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων γεγονότων και φαινομένων προωθεί ο ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας κ. Απόστολος Καμαρινάκης.

Στα «έξυπνα λιμάνια» στρέφει το ενδιαφέρον η Κίνα

0977ΣαγκαηΣε τεχνολογίες που «πατάνε» στις δυνατότητες των δικτύων 5G με στόχο να καταστήσει το συντομότερο δυνατόν «έξυπνα» τα λιμάνια της έχει στρέψει το ενδιαφέρον της η Κίνα.

Ν. Σαντορινιός: Ανησυχία προκαλούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το μέλλον των δέκα περιφερειακών λιμανιών

0SantoriniosΣυνάντηση πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενος από τον Χρήστο Λαμπρίδη, πρώην Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής ΥΝΑΝΠ, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

Τραίνο στην Ελευσίνα

0triasioNeoΤη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμένα της Ελευσίνας προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες , η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας.

Σημαντική η συμβολή του Πειραιά στην κερδοφορία της COSCO Shipping Ports

05 53934CoscoPiraeus800x454Σημαντική εξακολουθεί να είναι η συνεισφορά του Πειραιά στην διαμόρφωση της συνολικής κερδοφορίας της COSCO Shipping Ports σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter