Πεμ04092020

Last updateΠεμ, 09 Απρ 2020 4pm

Χάος μηνών αλλά πόσων;

0Dover

Για χαοτική κατάσταση μηνών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το χρονικό εύρος, γίνεται λόγος για την no deal' Brexit εποχή στα Βρετανικά λιμάνια. Αιτία του νέου κύκλου συζητήσεων έγγραφα της κυβέρνησης που διέρρευσαν και τα οποία κάνουν αναφορές στις επιπτώσεις από ένα no deal' Brexit που είναι πλέον ορατό. Να σημειωθεί ότι και από τις δύο πλευρές της Μάγχης κανείς δεν είναι έτοιμος στο λιμενικό τομέα να δηλώσει προετοιμασμένος επαρκώς για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν κυρίως από την διακίνηση των φορτηγών οχημάτων τα οποία μέχρι τώρα περνούν χωρίς τελωνειακούς και άλλους έλεγχους. Να σημειωθεί ότι προσομοιώσεις κρίσης που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν ότι ξεκίνησε το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ έδειξαν ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά οχήματα αλλά και ΙΧ τα οποία πλέον θα πρέπει να υφίστανται τελωνειακούς ελέγχους. Τα διαρρεύσαντα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν οδηγήσει τους Βρετανούς να «στοκάρουν» φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς διαφαίνεται ότι τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα αδειάσουν μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση το χρονικό εύρος της οποίας, όπως προαναφέρθηκε, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.
Η επιστράτευση της ψηφιακής τεχνολογίας, επί της οποίας είχαν εναποτεθεί ελπίδες για άμβλυνση των επιπτώσεων από την ανάγκη τελωνειακών ελέγχων, μάλλον δεν πρόκειται να αποδώσει το «ποθούμενο» αποτέλεσμα καθώς απαιτείται τα συστήματα να αποκαταστήσουν την «συνομιλία τους» και στις δύο πλευρές της Μάγχης και φυσικά τα συστήματα των Βρετανικών λιμένων με εκείνα των λιμένων της Β. Ευρώπης και Βαλτικής όπου συντελείται το short sea.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter