Κυρ03242019

Last updateΣαβ, 23 Μαρ 2019 7pm

Μέσος χρόνος οι ένδεκα εβδομάδες;

0koytiΚόστος καυσίμων, πληρότητες, μεγέθη πλοίων. Οι τρείς παράμετροι φαίνεται ότι αποτελούν ήδη αντικείμενο νέων αναλύσεων για τι επακριβώς συμβαίνει στις μεγάλες γραμμές Ασίας Ευρώπης και όχι μόνο.

«Ξύπνησαν» από τον «εφιάλτη» του Brexit

0tromaktikoΟυρές χιλιομέτρων, καθυστερήσεις 48ωρες, φορτηγατζήδες σε «απόγνωση», τελωνειακοί σε κατάσταση «αμόκ», επιβάτες ΙΧ « να έρχονται στα χέρια»... Με τον χειρότερο εφιάλτη «ξύπνησαν έντρομα» σήμερα τα λιμάνια της Β. Ευρώπης καθώς τα χθεσινοβραδινά νέα από την Βρετανία φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα χειρότερα των σεναρίων για ένα «άτακτο Brexit».

Ανισορροπία στο ισοζύγιο ανδρών- γυναικών καταγράφει ο ESPO

0ισοζύγιοΆκρως ενδιαφέροντα για την εξαγωγή συμπερασμάτων είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ESPO σήμερα με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

Υπό συζήτηση το supply chain visibility

0digital logisticsΗ αλυσίδα των logistics μεταλλάσσεται ταχύτητα εξ αιτίας των ψηφιακών καινοτομιών και αυτή η μετάλλαξη δημιουργεί προκλήσεις που μέλλεται να απαντηθούν.

Η ψηφιακή τεχνολογία ανοίγει λιμενεργατικές θέσεις στις γυναίκες

0γυναίκα λιμενεργάτης Η ψηφιακή τεχνολογία ανοίγει λιμενεργατικές θέσεις στις γυναίκες. Ουδείς «κομίζει γλαύκα εις αθήνας» καθώς στοιχεία μελετών έχουν αποτυπώσει την είσοδο των γυναικών σε θέσεις εργασίας στα λιμάνια, άλλοτε «άβατα» για το γυναικείο φύλο αλλά και τις τάσεις που επικρατούν.

«Αρόδο»… η κυβερνοασφάλεια στα λιμάνια

0cyberattacksΘα δαπανηθούν προσεχώς εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση των συστημάτων προστασίας των λιμένων έναντι κυβερνοεπιθέσεων.

Εμπορευματοκιβώτια: «Ξανά μαύρες» προβλέψεις για το 2019

0koyti«Νερό στο μύλο» μερίδας αναλυτών που εξακολουθούν να επισείουν τον κίνδυνο ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων να περάσει μία νέα κρίση μέσα στο τρέχον έτος που θα συρρικνώσει περεταίρω την κερδοφορία του «έριξαν» τα οικονομικά στοιχεία του 2018 της MAERSK.

«Τορπίλη» ΕΣΑΛ στην ανάπτυξη του car terminal;

car terminal 655«Τορπίλη» στην ανάπτυξη του car terminal ενδεχομένως αποτελεί η απόφαση της ΕΣΑΛ να απορρίψει την κατασκευή δύο πενταώροφων κτιρίων στάθμευσης αυτοκινήτων, έκτασης 75.000m2 το καθένα, στην περιοχή Γ2 (G2) που εξελίσσονται εργασίες που αφορούν στην διακίνηση οχημάτων.

Τα «έξυπνα» λιμάνια συμβάλουν στην μείωση των αέριων ρύπων

0valencia portΟλιστική αντιμετώπιση του θέματος της μείωσης των αέριων ρύπων «βλέπουν ως μόνη λύση» αναλυτές του τομέα των λιμένων πολλά εκ των οποίων έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις συζητήσεις που εξελίσσονται σε επίπεδο ΙΜΟ.

«Φέρνει» κίνηση ο… επίναυλος

0koytiΟ επίναυλος των 100 έως και 200 δολαρίων που ετοιμάζονται να «επιβάλουν» οι ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων προς τα τέλη του έτους θα φέρει μεγαλύτερη κίνηση μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού φέτος.

Μερικά… τραίνα «κάνουν» τη διαφορά

0000000000 TRAINOSE 1Στο σιδηροδρομικό άξονα Πειραιά- Θεσσαλονίκης έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα λιμάνια με πρόσωπο στη Μεσόγειο που ανταγωνίζονται τους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Έρχεται η νέα γενιά λιμενεργατών

0computerΤην αρχή του τέλους της εποχής των «παραδοσιακών» λιμενεργατών σηματοδότησε η σύναψη συνεργασίας των λιμένων Rotterdam, New York, New Jersey, Vancouver, Los Angeles, Busan, Singapore, Barcelona, Riga, Le Havre, Trieste και Hamburg.

Προς εξαφάνιση οι λιμενεργάτες

012AmsterdamΚοντά στο 2040 υπολογίζει η International Transport Workers Union (ITF) ότι δεν υπάρχουν λιμενεργάτες και χειριστές γερανών καθώς το 70% των λιμενικών δραστηριοτήτων θα είναι αυτοματοποιημένο.

Μέσα από τα logistics η βελτίωση της «αξιοπιστίας»

0koytiΤι μπορεί να κρύβει η «θεαματική» είσοδος μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον τομέα των logistics και μάλιστα με τάσεις καθετοποίησης;

Αυτοματισμοί και… παραγωγικότητα

0koytiΜπορεί η λιμενική βιομηχανία να επιταχύνει ακόμη περισσότερο το βηματισμό της προς το πλήρη αυτοματισμό και ψηφιοποίηση αλλά τα στοιχεία για την παραγωγικότητα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Ένα «καλό» 20 19 για τα container terminals

cosco 520x290Ένα «καλό 2019» για τα container terminals «βλέπουν» αναλυτές του τομέα της λιμενικής βιομηχανίας παρά τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και το επικείμενο Brexit.

Βρετανικά λιμάνια: Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον της «επόμενης ημέρας» του Brexit

0DoverΣυνοριακοί έλεγχοι, περιβαλλοντικοί κανόνες, in transit φορτία και αλιευτική πολιτική. Ο λόγος για την «επόμενη ημέρα» του Brexit που φαίνεται, παρά την παροιμιώδη «Βρετανική ψυχραιμία» να απασχολεί έντονα υψηλόβαθμα στελέχη του Βρετανικού λιμενικού συστήματος και όχι μόνο.

Ευαίσθητα στους… εκτροχιασμούς τα λιμάνια

0σιδηροδρομοςΤι σχέση μπορεί να έχει ένας εκτροχιασμός μίας εμπορικής αμαξοστοιχίας , η διατάραξη του Baltic Dry Index (BDI) και το «κλείσιμο» ενός λιμένα;

«Φρενάρουν στις ράγες» τα λιμάνια

0000000000 TRAINOSE 1Εντός του δευτέρου εξαμήνου του προσεχούς έτους, αν δεν υπάρξει κάποια εμπλοκή, εκτιμούν εμπειρογνώμονες σε θέματα μεταφορών ο σιδηροδρομικός άξονας Πειραιώς – Θεσσαλονίκης θα καταστεί «γρήγορος» για τα ελληνικά δεδομένα τόσο για τις επιβατικές όσο και για τις εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Ενεργοποιήθηκε το «COREALIS» σε αναζήτηση του λιμένα του μέλλοντος

sep limani 000Οι Ευρωπαϊκοί θαλάσσιοι λιμένες αποτελούν ζωτικό παράγοντα για την ευρωπαϊκή οικονομία και την οικονομική ανάπτυξη, καθώς το 74% των αγαθών που εξάγονται ή εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταφέρονται μέσω αυτών.

Ολοκληρώθηκε η 3η Διημερίδα του ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και τις εξελίξεις στην Ελλάδα

0διημερίδαΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν προχθές , Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, οι εργασίες της 3ης Διημερίδας του «Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ΙΤS Hellas» με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter