Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Alexander van den Bosch Διευθυντής του EFIP

van d bosch

Νέος Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Λιμένων Εσωτερικής Ναυσιπλοΐας (EFIP) ορίζεται ο Alexander van den Bosch, διαδεχόμενος την Kathrin Obst, η οποία τοποθετήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο.

Ο Alexander van den Bosch έχει εργαστεί για περισσότερα από δεκατρία χρόνια στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ και την υπεράσπιση των Βρυξελλών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, ο van den Bosch έχει εργαστεί ως εκπρόσωπος της ΕΕ για την επαρχία της Zuid-Holland (NL), μια ισχυρή περιοχή μεταφοράς.

Υπό την ιδιότητα αυτή, έχει επίσης ασχοληθεί με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού δικτύου CLINSH. Πριν από αυτό, ήταν εκπρόσωπος του αστικού δικτύου Brabantstad στις Βρυξέλλες, αφού υπηρέτησε για τρία χρόνια ως πολιτικός σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σπούδασε στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (Ακαδημία Τhorbecke), στο Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ και στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Bruges. Ο Alexander van den Bosch είναι Ολλανδός, μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, καλά γερμανικά και πολωνικά.

«Καλωσορίζουμε τον Alexander van den Bosch, στη νέα του θέση», δήλωσε ο Πρόεδρος του EFIP, Hans-Peter Hadorn.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στο διοικητικό συμβούλιο του EFIP και να κάνω την φωνή των λιμένων εσωτερικής ναυσιπλοΐας να ακούγεται στις Βρυξέλλες. Κάθε εσωτερικός λιμένας στην Ευρώπη είναι προικισμένος και, ως πολυτροπικός κόμβος μεταφορών στην ενδοχώρα, έχει μια κρίσιμη θέση στην επίλυση των οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα και του αύριο του τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter