Σαβ05302020

Last updateΣαβ, 30 Μαϊ 2020 1pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Αερομεταφορές για το λιμάνι… του Ρότερνταμ

0iStockΞεκίνησε η υπηρεσία παράδοσης δεμάτων και υλικών με drone από το λιμάνι του Ρότερνταμ προς πλοία που βρίσκονται στην ευρύτερη λιμενική ζώνη με την πρώτη παράδοση για τις Κάτω Χώρες να πραγματοποιείται στο πλοίο «Pioneering Spirit».

Προσφορά υγειονομικού υλικού από την AHEPA Ελλάς προς το ΥΝΑΝΠ και το Λ.Σ.-.ΕΛ.ΑΚΤ.

0ilikoΥγειονομικό υλικό, προσφορά εκ μέρους της AHEPA Ελλάς (American-Hellenic Educational Progressive Association)

Εντοπισμός και κατάσχεση μέρος εμπορευματοκιβωτίου για παράβαση του Νόμου περί όπλων στον Πειραιά

0oplaΜετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας θαλάσσιων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ με στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέρος εμπορευματοκιβωτίου για παράβαση του Ν. 2168/93 “ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ” .

Έγκριση πρότασης του ΥΝΝΠ στην Στρατηγική της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής - Ιονίου (EUSAIR)

0ynanp. 1Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετέχοντας στη διαδικασία προσδιορισμού έργων μεγάλης εμβέλειας του Πυλώνα ΙΙ (Μεταφορές) της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου (EUSAIR) για την ενσωμάτωσή τους στα προγραμματικά κείμενα της περιόδου 2021 – 2027, πρόκρινε προς ένταξη την ελληνική πρόταση «ADRIATIC-IONIAN Green/Smart Port Hubs».

«Πάτησε» στην πλατφόρμα TradeLens της Maersk η DP World

0DPWorldΣτην πλατφόρμα TradeLens της Maersk, που βασίζεται στο blockchain, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού από τiς A.P. Moller – Maersk (Maersk) και IBM, « συνδέθηκε» η DP World.

Σύσκεψη για την ΝΕΖ στον ορίζοντα

dexamenes 0056olpΣύσκεψη για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τα σχέδια του ΟΛΠ στον ορίζοντα υπό τον υπουργό ΝΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη αναμένεται να συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε εκπροσώπους επιχειρήσεων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ο Περιφερειάρχης Αττικής κ Γ. Πατούλης.

Σημαντική αύξηση εσόδων για το λιμάνι της Ελευσίνας εν μέσω πανδημίας

0ΕΛΕΥΣΙΝΑΣημαντική αύξηση σημείωσαν τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, Ιανουάριος-Απρίλιος 2020 σε σχέση με αντίστοιχο τετράμηνο του 2019.

Υπό σχεδιασμό ο ευφυής θαλάσσιος «δρόμος του μεταξιού»

0koytiΗ συναφθείσα συμφωνία μεταξύ Tianjin Port Group και Xiamen Port Holding «αποκάλυψε» σχεδιασμούς για την ανάπτυξη νέου ευφυούς «δρόμου του μεταξιού» βασισμένου σε καινοτόμες δράσεις για τα λιμάνια και την εφοδιαστική.

«Έξυπνα κράνη» από την Hellenic Seaplanes

0smart helmet maskΜαζί με τις προετοιμασίες έναρξης πτήσεων η Hellenic Seaplanes ενισχύει την ασφάλεια της με τη νέα προσθήκη των smart helmets («έξυπνα» κράνη) με θερμικές κάμερες εντοπισμού θερμοκρασιών, ελέγχου λειτουργίας και αναγνώρισης προσώπων προασπίζοντας την υγεία και τη γενικότερη ασφάλεια των επιβατών στους χώρους των υδατοδρομίων.

Συνεργασία ΕΒΕΠ- ΙΣΠ για την ανάδειξη του Πειραιά σε υγειονομικά ασφαλή πόλη-λιμάνι

0korkidis1Το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., στη συνεδρίαση της 18ης Μαΐου 2020, αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά επιστολής, στο πλαίσιο της οποίας πρότεινε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα, αναφορικά με την από κοινού πραγματοποίηση μιας σειράς ενεργειών.

Θετικά πρόσημα για τον ΟΛΘ

thessaloniki limani 368Στις 25 Μαΐου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε. ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση χρήσης 2019, με τα κάτωθι περιληπτικά αποτελέσματα:

Εγκώμια Handellblatt για τον Πειραιά

cosco 520x290Στα στοιχεία τριμήνου από την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και στις αντοχές του στην πανδημία εστιάζει μεταξύ άλλων δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handellblatt που πλέκει το εγκώμιο του Πειραιά.

Με την άδεια της Ε.Ε….

0GioiaTauro Στη διακριτική ευχέρεια των λιμένων να μειώσουν ή και να αναστείλουν χρεώσεις τους μέχρι της 31 Οκτωβρίου αφήνει απόφαση των αρμόδιων οργάνων της Ε.Ε. για παρέκκλιση του κανονισμού 2017/352 που υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την είσπραξη λιμενικών τελών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter