Σαβ03232019

Last updateΣαβ, 23 Μαρ 2019 7pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Άρχισε η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0ΟΣΜΕΣε λειτουργία τέθηκαν από χθες τα δώδεκα νέα οχήματα στοιβασίας και μεταφοράς κοντεϊνερ (ΟΣΜΕ) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως και επτά ζεύγη τρεϊλερς και πέντε αρπάγες, με το κόστος επένδυσής τους να διαμορφώνεται σε 10 εκατ. ευρώ, όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, προσθέτοντας: "προχωράμε άμεσα στην επικαιροποίηση της μελέτης για τον 6ο προβλήτα και ελπίζουμε τον Σεπτέμβριο να έχει πιάσει δουλειά και ο εργολάβος".

Δίπλα στο "Ocean Promise" η "Med Tugs"

Αποτέλεσμα εικόνας για ocean promise

Σε κατάσταση stand-by για την παροχή κάθε απαιτούμενης συνδρομής, βρίσκονται από χθες αργά το απόγευμα τα σκάφη της κοινοπραξίας «Med Tugs», δίπλα στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ocean Promise», μεταφορικής ικανότητας 2.550 teus.

Μεσόγειος: Μετακινήσεις και επενδύσεις στους κάθετους άξονες

Gioiatauro seaportΜετακινήσεις και επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στους κάθετους άξονες των γραμμών της Μεσογείου με επίκεντρο φυσικά τα λιμάνια.

Εικόνες από το κοντινό μέλλον…

0liebherrΤώρα είναι απλά ένας προσομοιωτής ο εικονιζόμενος στην φωτό. Για την εκπαίδευση των αυριανών λιμενεργατών που θα ελέγχουν από απόσταση μέσω υπολογιστών τα συστήματα της τεχνολογικής αιχμής που τώρα «καταλαμβάνουν» σταδιακά τα λιμάνια του κόσμου.

Υπογράφηκε Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΛΠ

0ΣΣΕΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης και με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εποπτών - Αρχιεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς μετά από διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Επισκευαστικά έργα στο λιμάνι της Σουβάλας

0ΣουβάλαΕγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου επισκευής στο λιμάνι της Σουβάλας από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστο Λαμπρίδη.

Δημοπράτηση λιμενικών έργων

0agia marinaΈνα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών, των αλιέων και των επισκεπτών των πανέμορφων περιοχών της Αγ. Μαρίνας και της Πέρδικας, έχει πάρει τον δρόμο προς την υλοποίησή του με την αποσφράγιση των προσφορών του Ηλεκτρονικού Ανοικτού διαγωνισμού για την δημοπράτηση του έργου «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ Ν. ΑΙΓΙΝΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 7.060.000,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., να έχει οριστεί στις 26/03/2019.

Ταχύτερος και αποτελεσματικότερος ο ΟΛΘ

0THEOFANHSΔώδεκα προδιαγραφών αιχμής νέα οχήματα μεταφοράς στοιβασίας (ΟΣΜΕ) που προστίθενται στο στόλο των ήδη υπαρχόντων αλλά και ο νέος εξοπλισμός που θα επιταχύνει τις κινήσεις των εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες του ΟΛΘ θα παρουσιαστούν αύριο το μεσημέρι.

Μέσος χρόνος οι ένδεκα εβδομάδες;

0koytiΚόστος καυσίμων, πληρότητες, μεγέθη πλοίων. Οι τρείς παράμετροι φαίνεται ότι αποτελούν ήδη αντικείμενο νέων αναλύσεων για τι επακριβώς συμβαίνει στις μεγάλες γραμμές Ασίας Ευρώπης και όχι μόνο.

Χανιά: 134 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων φέτος

0MSCΘετικό πρόσημο θα έχει και αυτή η χρονιά για το λιμάνι των Χανίων ως προς τις προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Ξεκίνησαν οι επενδύσεις στον ΟΛΘ

olth thessaloniki limani 9642Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της Πρώτης Επενδυτικής Περιόδου για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς χθες, 18 Μαρτίου 2019, με επιστολή που απέστειλε η Διοίκηση της εταιρείας προς τα αρμόδια Υπουργεία, επιβεβαιώνει την πρόθεσή της, να ξεκινήσει τις εργασίες σχετικά με τις Πρώτες Υποχρεωτικές Επενδύσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΘ Α.Ε.

SCPA: 138 εκατομμύρια δολάρια για εκβαθύνσεις

0southwest Στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2020 εντάχθηκε το λιμάνι του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, με τις «ευλογίες» του Ντ. Τράμπ.

ΟΛΘ: Ξεκίνησε η Πρώτη Επενδυτική Περίοδος

OLTH logoΗ «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, απέστειλε στο Eλληνικό Δημόσιο, Ειδοποίηση Έναρξης της Πρώτης Επενδυτικής Περιόδου, με την οποία επιβεβαιώνει την πρόθεσή της, να εκκινήσει εργασίες σχετικά με τις Πρώτες Υποχρεωτικές Επενδύσεις σύμφωνα με το άρθρο 7.2 της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «ΟΛΘ Α.Ε.», η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4522/2018 (ΦΕΚ Α΄ 39/7.3.2018).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter