Τρι05212019

Last updateΤρι, 21 Μαϊ 2019 7pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Τέλος στη γραφειοκρατία ευελπιστεί να θέσει το Port Community Systems (PCS)

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandlerΤέλος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες ευελπιστεί να βάλει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Port Community Systems (PCS) στον Πειραιά η οποία πέρα από τους άμεσους συνεργάτες και συναλλασσόμενους (Τελωνειακές Αρχές, Ναυτιλιακές, Δια-Μεταφορείς, Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι)θα παρουσιαστεί στους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και τις αρμόδιες αρχές που εμπλέκονται στις διαδικασίες διακίνησης εμπορευμάτων.

Γκ. Φλέγκερ: Βλέπουμε το υφιστάμενο πλεονέκτημα του λιμένα της Αλεξανδρούπολης

0flegerΤη σημασία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται τόσο σε θέματα ασφάλειας όσο και οικονομίας, καθώς και τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην υποστήριξη των μετακινήσεων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ μέσω των λιμανιών και της προώθησής τους στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, επεσήμανε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Επτά ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο λιμάνι της Ριέκα

0portrijekaΕπτά εταιρείες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Ριέκα, δήλωσε ο διευθυντής του λιμένος, Ντένις Βουκόρεπα, προσθέτοντας ότι δεν επιτρέπεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Φώτης Κουβέλης: «Τα λιμάνια της χώρας, έτοιμα να υποδεχθούν τα εκατομμύρια των τουριστών»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μέτρα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με την αναμενόμενη αύξηση των τουριστικών αφίξεων το καλοκαίρι 0επιβατεςστη χώρα μας, ο Υπουργός Φώτης Κουβέλης, δήλωσε:

ΟΛΘ: Στις 4 Ιουνίου τελικά η ενημέρωση των αναλυτών

olth thessaloniki limani 9642H Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. ανακοινώνει

Μεγάλη αύξηση 30% της κίνησης στο λιμάνι του Πειραιά φέρνει το glo

0gloΣημαντική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και μεγάλη αύξηση της κίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco στον Πειραιά φέρνει η επιλογή της Ελλάδας να είναι από τις πρώτες χώρες διεθνώς για τα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς του Ομίλου.

Ενεργοποιήθηκε το Pharma Cargo από την CMA CGM

0ΦαρμαΕνεργοποιήθηκε το Pharma Cargo από την CMA CGM.

Δυναμικό ξεκίνημα για την κρουαζιέρα στα Χανιά

0Χανιά λιμάνιΣε παράγοντα που ενισχύει το τουριστικό προϊόν των Χανίων εξελίσσεται η κρουαζιέρα που το 2019 αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική άνοδο.

Επιτυχής η εσπερίδα από τον ΣΥΝΔΔΕ&L

0metaforesΜε μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 100, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εσπερίδας που διοργάνωσε ο ΣΥΝΔΔΕ&L, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στην αίθουσα «Γεώργιος Κασιμάτης» του ΕΒΕΠ, με θέμα:

Εκατόν πενήντα χιλιάδες «επικίνδυνα κουτιά»

0koytiΚοντά στα 150.000 «επικίνδυνα» εμπορευματοκιβώτια ταξιδεύουν ανά έτος σύμφωνα με τις πρόσφατες αποτιμήσεις του Hapag-Lloyd’s Cargo Patrol system.

Στην κυβερνο-ασφάλεια επένδυσε η Σιγκαπούρη

0ΣιγκαπούρηΤο Maritime Cybersecurity Operations Centre (MSOC)ενεργοποίησε το Maritime and Port Authority of Singapore (MPA).

Διαγραφή ή μείωση προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές σε χερσαίες ζώνες λιμανιών

0ALEXANDROUPOLILIMANIΕυνοϊκές ρυθμίσεις σχετικά με την καταβολή προστίμων για τις αυθαίρετες κατασκευές στις χερσαίες ζώνες λιμένων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου 4610/2019 με θέμα «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

«Καλπάζει» η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

cosco 520x290Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο, η πορεία του ΟΛΠ προς ένα ακόμα ιστορικό υψηλό, σε ό,τι αφορά την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter