Δευ01212019

Last updateΔευ, 21 Ιαν 2019 1pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Επίσκεψη του CEO του λιμένος Duisburg στον ΟΛΠ

0ΟΛΠ12Συνάντηση συνεργασίας μεταξύ των διοικήσεων των λιμένων Πειραιά - Duisburg Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ.

Έτοιμο το λιμάνι του Αμβούργου

0023 ΑμβούργοΈτοιμο «δηλώνει» το λιμάνι του Αμβούργου και οι τελωνειακές του αρχές να εξυπηρετήσουν την κίνηση από την επόμενη ημέρα του “No Deal”Brexit.

ΟΛΠ: Αύξηση των επιβεβαιωμένων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2019

krouaziera OLPΑύξηση των επιβεβαιωμένων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2019 έχει εξασφαλίσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.

Αύξηση θέσεων παραβολής για την COSCO στη Σιγκαπούρη

2011.9.12 COSCOΔύο επιπρόσθετες θέσεις παραβολής στις ήδη τρείς που υπάρχουν πρόκειται να προστεθούν στο λιμάνι της Σιγκαπούρης σε υλοποίηση του MOU που είχε υπογραφεί το Νοέμβριο του 2018 μεταξύ της COSCO Shipping Ports και της PSA Corp.

Ρότερνταμ : Ελκυστικότερες οι σιδηροδρομικές μεταφορές…

13 164711poland chinaΕλκυστικότερες γίνονται οι σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων από την ενδοχώρα της Κίνας απο και προς το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Γιγαντιαία επένδυση στο λιμάνι της Αμβέρσας

0ΑμβέρσαΓιγαντιαία επένδυση της τάξης των 3,4 δις ευρώ πρόκειται να πραγματοποιήσει στο λιμάνι της Αμβέρσας μία από τις μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες του κόσμου που ειδικεύεται στην παραγωγή πρώτων υλών, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πλαστικών από εξευγενισμό και διάσπαση αερίων .

Προς εξαφάνιση οι λιμενεργάτες

012AmsterdamΚοντά στο 2040 υπολογίζει η International Transport Workers Union (ITF) ότι δεν υπάρχουν λιμενεργάτες και χειριστές γερανών καθώς το 70% των λιμενικών δραστηριοτήτων θα είναι αυτοματοποιημένο.

Μέσα από τα logistics η βελτίωση της «αξιοπιστίας»

0koytiΤι μπορεί να κρύβει η «θεαματική» είσοδος μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον τομέα των logistics και μάλιστα με τάσεις καθετοποίησης;

Πυροδοτεί λιμενικές επενδύσεις το ενδεχόμενο No-Deal Brexit

0humber port UKΠερισσότερα από 320 εκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί στα Βρετανικά λιμάνια από του δημοψηφίσματος το αποτέλεσμα του οποίου ενεργοποίησε τις διαδικασίες για το Brexit.

Μεγάλη η χρηστική αξία των λιμενικών έργων που χρηματοδοτούνται από το ΥΝΑΝΠ για τις τοπικές κοινωνίες

0ΛαμπρίδηςΣυνέντευξη στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 94.0 FM, στην εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές» και στους δημοσιογράφους κ.κ. Δημακόπουλο Δημήτριο και Μισιάκα Γεώργιο, παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης.

Προεκλογικά, μετεκλογικά και τα τρίμηνα…

090909 cosco developmentΈτοιμος να προσφύγει κατά του Δημοσίου είναι ο ΟΛΠ- COSCO καθώς το master plan που έχει καταθέσει δεν φαίνεται να υλοποιείται εξ αιτίας αλλεπάλληλων καθυστερήσεων στη διαδικασία του διαλόγου που τείνει σχοινοτενής.

Τριήμερο επιστημονικών εκδηλώσεων του Π.Μ.Σ. «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑ.Μ.Ε.» του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Αθήνα και Πειραιά

cosco 520x290Κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα έως και μεθαύριο 17/1/2019 έχει προγραμματισθεί ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα επιστημονικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑ.Μ.Ε." (Π.Μ.Σ. ΝΑ.Μ.Ε.) του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (MSc Program in "Shipping, Trade and Transport") στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Αξιοποιεί το blockchain και η ΖΙΜ

0zim Τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας αξιοποίησε και η Zim Integrated Shipping Services η οποία μετά από επιτυχείς δοκιμές ετοιμάζεται να περάσει στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter