Δευ09162019

Last updateΔευ, 16 Σεπ 2019 8am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Στο «στόχαστρο» της ΑΑΔΕ τα «χοντρά» εμπορευματοκιβώτια

00 1075885 κουτίΣτο «στόχαστρο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν τεθεί οι «επιτήδειοι» που με τη μέθοδο των υπέρβαρών εμπορευματοκιβωτίων ξεγελούν τις αρχές στο θέμα της καταβολής των αναλογούντων δασμών.

Κινήσεις στρατηγικής σημασίας στη Γερμανική ενδοχώρα

0trianoseΝτούισμπουργκ ,Ντόρτμουντ, Λούντβιχσχαφεν. Για τους επαΐοντες των συνδυασμένων μεταφορών οι τρείς σιδηροδρομικοί κόμβοι, με τον ένα εξ αυτών να είναι και το μεγαλύτερο ποτάμιο λιμάνι στον κόσμο, αποτελούν το κλειδί για τη διαμόρφωση των εμπορευματικών ροών σε ανατολική και δυτική Ευρώπη.

«Τσακωτή» κόκα σε «κουτιά»

 0μπανάνεςΝέα επιτυχία των διωκτικών αρχών.

Δυναμική παρουσία του Ε.Ε.ΣΥ.Μ στη ΔΕΘ

0ΕΕΣΥΜ ΔΕΘΓια τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετείχε ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, αλλά και με περίπτερο στην έκθεση που φιλοξενήθηκε στον ίδιο χώρο με αυτόν του περιπτέρου της ΚΕΕΕ,

Τζ. Πάιατ: Κρίσιμο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια (UPD)

0payat"Κρίσιμο δεσμό για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη", χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην ακριτική πόλη προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών για την ανέλκυση της βυθοκόρου "ΟΛΓΑ".

«Διάδοχος» του κάπτεν Φου ο Yu Zenggang

0Κινέζος1Ο Yu Zenggang εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΠ θα είναι ο νέος «ισχυρός άνδρας» της ΟΛΠ- COSCO καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα διαδεχθεί τον κάπτεν Φου ο οποίος και κατόρθωσε να φέρει το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου στην τέταρτη στην Ευρώπη και προς την τριακοστή της παγκόσμιας κατάταξης.

Την δημοσιοποίηση του νέου Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

santoriniosΑίτημα για κατάθεση στο Σώμα της Βουλής του νέου Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ, ζητά με σχετικό έγγραφό του από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Τομεάρχης Οικονομίας καθώς και οι Βουλευτές Α και Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρουσιάστηκε στον ΟΛΘ το Duisburg

0ολθ ντουισμπουργΤο μεγαλύτερο ποτάμιο λιμάνι στον κόσμο και οι δραστηριότητες του που αφορούν κατά 75% τον τομέα παροχής logistics παρουσιάστηκε από τον CEO Mr. Erich Staake, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

MOU υπέγραψαν το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης "Εξάντας" και το ισραηλινό Galille International Institute

0theofanis sotirisΜνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν  νωρίτερα σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης "Εξάντας" και το ισραηλινό ινστιτούτο Galille International Institute (GIMI, Nahalal).

Προκήρυξη διαγωνισμού Κατάταξης Δοκίμων Λιμενοφυλάκων έτους 2019, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης

0limenofilakasΤο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/ Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εκατόν πενήντα πέντε (155) συνολικά Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ανδρών - γυναικών), με εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων.

Υπέγραψαν MOU Παναμάς και Ρότερνταμ

0rotterdamΈνα MOU που στόχο θα έχει τη συνεργασία μεταξύ της διώρυγας και του λιμένα του Ρότερνταμ υπέγραψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, Παναμάς και Ρότερνταμ.

Αναζητούνται κεφάλαια 48 δισ για τα ευρωπαϊκά λιμάνια

0valencia portΚεφάλαια της τάξης των 48 δις έχει αποτιμηθεί ότι θα απαιτηθούν από τα ευρωπαϊκά λιμάνια ώστε αυτά να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων του διεθνούς εμπορίου αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο «μικροσκόπιο» του ΙΜΟ και …τα λιμάνια

0rotterdamΣτο «μικροσκόπιο» του ΙΜΟ και τα λιμάνια. Τα νέα που έρχονται από την ναυτιλιακή εβδομάδα του Λονδίνου και τη συζήτηση που διεξήχθη στο ΙΜΟ εμφανίζει την «διάθεση» του ναυτιλιακού Οργανισμού να «εμπλέξει» ακόμη περισσότερο στα θέματα εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου για τους αέριους ρύπους και όχι μόνο, τα λιμάνια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter