Σαβ04172021

Last updateΣαβ, 17 Απρ 2021 1pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Το Track & Trace (T&T) υιοθέτησαν μεγάλοι carriers

0koytiΗ πλειοψηφία των μελών της Digital Container Shipping Association (DCSA) έχουν υιοθετήσει τα πρότυπα DCSA Track & Trace (T&T) και παρέχουν ή θα παρέχουν σύντομα στους πελάτες πρόσβαση μέσω της ειδικής εφαρμογής του T&T.

Μνημόνιο συνεργασίας ΡΑΛ - Επιτροπής Ανταγωνισμού

0ruthmistiki arxi limenon ralΜνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθ. Ιωάννης Λιανός και ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, Δρ. Παναγιώτης - Ιάσονας Αγγελόπουλος, για την εδραίωση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Αρχών.

Συμμετοχή του Ομίλου ΟΤΕ στο "DataPorts"

0LOGOS OTE grΣτο ερευνητικό έργο "DataPorts" για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λιμανιών, συμμετέχει ο Όμιλος ΟΤΕ.

“Έξυπνα” ηλιακά παγκάκια εγκατέστησε ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ στην Ελευσίνα

0Παγκάκια ΟΛΕ IMG 3831“Έξυπνα” ηλιακά παγκάκια τοποθέτησε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ σε χώρους αναψυχής και περιπάτου της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (ΧΖΛ) Ελευσίνας και συγκεκριμένα στη θέση Νέα Μαρίνα, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο σημεία του παραλιακού μετώπου της πόλης, δικαιοδοσίας του.

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση της ΟΛΠ Α.Ε. στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

0Cosco Shipping Πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2020 παρουσία, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και της CFO κας Li Jin με τη συμμετοχή 35 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών.

Ανέκαμψε ο Πειραιάς τον Μάρτιο

0COSCO koutiΑνέκαμψε τον Μάρτιο η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ) σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η COSCO.

Με νέο δ.σ. η Δ.Ν.Ε.

0δνεΤην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νεοκελέγεν δ.σ. της Διεθνούς Ναυτικής Ένωση (ΔΝΕ) που προέκυψε από την εκκλογοαπολογιστική γ.σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Επιταχύνει την ψηφιοποίηση το «κάζο» του Σουέζ

0koytiΕπιταχύνει την ψηφιοποίηση στα λιμάνια το «ατύχημα» στο Σουέζ χάρη του οποίου αυτή την εβδομάδα τα λιμάνια της Β. Ευρώπης αντιμετωπίζουν αυξημένες ροές εμπορευματοκιβωτίων και σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση της εφοδιαστικής.

Θετική η οικονομική εικόνα του Ο.Λ.Λ.

0vakondios limani lavriouΗ αποτύπωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική για το λιμάνι του Λαυρίου.

Ασία- Ευρώπη σιδηροδρομικώς…

0Kina trenoΕπιταχύνει ο «σιδηροδρομικός δρόμος του μεταξιού».

Μέλος παρατηρητής στον ESPO το λιμάνι του Δυρραχίου

0 DurresΗ Λιμενική Αρχή του Δυρραχίου εντάχθηκε στο ESPO ως μέλος παρατηρητής.

Ασία-Ευρώπη: Τους συνδυασμούς τραίνου- πλοίου αναπτύσσει η 2Μ

maerskmsc 670x400Maersk και Mediterranean Shipping Company (2Μ) επιταχύνουν την ανάπτυξη του intermodal μεταξύ Ασίας και Ευρώπης σε μία προσπάθεια να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για διαμετακόμιση εμπορευματοκιβωτίων.

Ενισχύεται με νέες γερανογέφυρες η προβλήτα Ι του ΟΛΠ

0αεροφωτόΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας πέντε (5) Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), οι οποίες θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Σημειώνεται ότι τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένος Πειραιά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter