Σαβ04042020

Last updateΠαρ, 03 Απρ 2020 8pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

«Σφύριξε» το πρώτο διηπειρωτικό τραίνο της MAERSK

0MAERSK trainΑναχώρησε στις 28 Μαρτίου το πρώτο διηπειρωτικό τραίνο της MAERSK από την Ευρώπη με προορισμό το λιμάνι του του Vostochniy στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Συνεργασία στον προβλήτα Ι

cosco olp 04lΤο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία "Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Ανώνυμη Εταιρεία" (περαιτέρω "ΟΛΠ Α.Ε.") ανακοινώνει ότι στην από 20.02.2020 συνεδρίασή του αποφάσισε να παράσχει άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ. 1 του ν. 4548/2018, για την κατάρτιση συναλλαγής της ΟΛΠ Α.Ε. με την εταιρεία με την επωνυμία "ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Ε." (περαιτέρω, "ΣΕΠ Α.Ε."), η οποία αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την ΟΛΠ Α.Ε.

Άρνηση εκφόρτωση λόγω COVID-19

 0koytiΠροβλήματα εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων συνολικά 2000 TEU’s έμφορτων με ιατροφαρμακευτικό υλικό αντιμετώπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της COSCO στο λιμάνι της Μελβούρνης.

Convid-19:Σε διπλή «επιφυλακή» το λιμάνι του Πειραιά

sep limani 000Σε διπλή «επιφυλακή» βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά εν μέσω πανδημίας.

ΟΛΘ ΑΕ: Ομαλή η διεξαγωγή εφοδιασμού μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης

olth limani 053Η ΟΛΘ Α.Ε., παρά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, παραμένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και απρόσκοπτη λειτουργία της εμπορικής κίνησης του Λιμένα συνεχίζει με πλήρη αφοσίωση να εξυπηρετεί τους πελάτες της.

UNCTAD: Κίνδυνος αν αρρωστήσουν μαζικά οι λιμενεργάτες

0GioiaTauro Ορατός είναι ο κίνδυνος να επέλθει χαοτική κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στις διαμεταφορές στην περίπτωση που αρρωστήσουν μαζικά λιμενεργάτες.

Νέα σιδηροδρομική σύνδεση της Κινεζικής πόλης Σιάν με την Ιταλία και τη Σουηδία

0polandchinaΕνδυναμώνεται ο «σιδηροδρομικός «δρόμος του μεταξιού μεταξύ Κίνας- Ευρώπης. Νέα σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς εμπορευμάτων εγκαινιάστηκε από την πόλη Σιάν, η οποία είναι η πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Σαανσί, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρία (China Railway Xi'an Group Co., Ltd.).

Ενεργοποίησε το SEAPRIORITY Go η CMA CGM

0SEAPRIORITYgoΕνεργοποίησε μια νέα υπηρεσία που φέρει την ονομασία «SEAPRIORITY Go» η CMA CGM.

Οι άλλοι… «αφανείς ήρωες», η G20 και η ομάδα «Ασκληπιός»

0φορτηγάΕίναι οι άλλοι... «αφανείς ήρωες». Πρόκειται για τα στελέχη της εφοδιαστικής.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την εξαγορά της PEARL Ltd. από την OCEAN και τον Αντώνιο Παναγόπουλο.

pearl 9Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, την 27/3/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 707/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 6/12/2019 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί της PEARL Ltd. από την OCEAN και τον Α. Παναγόπουλο.

COSCO Shipping Ports: Καλύτερο λιμάνι ο Πειραιάς …

cosco olp provlitaΘεαματική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεισφορά του Πειραιά στην διαμόρφωση της συνολικής εικόνας της COSCO Shipping Ports (CSP) η οποία και ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019.

Χωρίς τέλη το Αμβούργο

0Hamburg Rail TerminalΑναστέλλει τις χρεώσεις τελών για αποθηκευτικά και εναπόθεση το λιμάνι του Αμβούργου το διάστημα Απριλίου- Ιουνίου σε μία προσπάθεια να στηρίξει την εφοδιαστική και τα μέλη της που κάνουν χρήση του λιμένα σε περίοδο κορονοϊού.

Κοινή δήλωση 33 φορέων για «ανοικτή» εφοδιαστική

0PR OrganisationΜε το σλόγκαν: “Transport keeps us going”, συμμετέχει ο ESPO στην κοινή δήλωση- ανακοίνωση 33 φορέων μεταξύ των οποίων η ECSA, ECASBA, EFIP, BPO και CLECAT στην οποία τονίζουν τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μεταφορές στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter