Πεμ07092020

Last updateΤετ, 08 Ιουλ 2020 11pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Επίσκεψη Αρχηγού Λ.Σκαι γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στις Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Λήμνου

0Roll.pls Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, πραγματοποίησαν υπηρεσιακές επισκέψεις στις Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Λήμνου, το διήμερο 06 και 07 Ιουλίου 2020.

Στο Smart Maritime Network η MSC

MSC Oscar 546Με στόχο την υποστήριξη της ψηφιοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η MSC εντάχθηκε στο Smart Maritime Network, που επικεντρώνεται στην αύξηση της συμβατότητας, της τυποποίησης και της εναρμόνισης της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη σύγχρονη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Στην IPCSA το λιμάνι του Zeebrugge

0ZeebruggeΣτην International Port Community Systems Association (IPCSA) εντάχθηκε το λιμάνι του Zeebrugge.

Καθελκύεται το πρώτο από τα δέκα περιπολικά του ΛΣ δωρεά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

veniamis 770Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσία του ΥΝΝΠ και Λ.Σ. αλλά και της ηγεσίας της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θ. Βενιάμη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα στο ΥΝΝΠ η τελετή καθέλκυσης του πρώτου από τα δέκα υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη που προμηθεύεται το Λ.Σ.

Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports που υλοποιείται με τη συμμετοχή του λιμένα του Πειραιά

0J7q5lYOR 400x400Στο ευρωπαϊκό έργο Green C Ports απονεμήθηκε Βραβείο «Αειφορίας Λιμένων του Κόσμου 2020» της Διεθνούς Ένωσης Λιμένων (IAPH), σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 24 Ιουνίου, με τη συμμετοχή λιμενικών αρχών από όλο τον κόσμο και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του ίδιου του έργου. Συγκεκριμένα το Green C Ports διακρίθηκε στην κατηγορία που αφορά στην ανθεκτικότητα των υποδομών.

ΟΛΕ: Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση φ/γ “ΔΡΕΠΑΝΟ”

0DREPANOΣυνεχίζονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων εντός των χώρων της ζώνης Λιμένος Ελευσίνας και του ομώνυμου κόλπου.

COVID-19: Επιβιώνει ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων

0koytiΕπιβιώνει ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων το τρέχον έτος που χαρακτηρίζει η πανδημία σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυση του Drewry.

Πρότυπο Ποιότητας FONASBA στις ARKAS Hellas και ΤΑRROS Hellas

0arkasΣτις ARKAS Hellas και ΤΑRROS Hellas, μέλη του ARKAS HELLAS Group, απονεμήθηκε το Πρότυπο Ποιότητας FONASBA (Quality Standard Αccreditation) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Εθνικών Ενώσεων Ναυλομεσιτών και Πρακτόρων.

«Εμβαθύνει» στην εφοδιαστική η MAERSK

maersk triple e portoffelixstoweTη Σουηδική εταιρία τελωνειακής μεσιτείας KGH Customs Services απέκτησε έναντι 279 εκατομμυρίων δολαρίων από την Bridgepoint Capital Development η MAERSK η οποία κάνει ένα ακόμη βήμα στην εφοδιαστική.

Θέματα ταξινόμησης θέτει ο ESPO

0KOPERΟι ευρωπαϊκοί λιμένες υποστηρίζουν πλήρως την ιδέα να βοηθηθούν οι ιδιώτες επενδυτές να δώσουν προτεραιότητα στις πράσινες και βιώσιμες επενδύσεις, παρέχοντάς τους ένα σαφές εγχειρίδιο με κοινούς ορισμούς όπως επισημαίνει ο ESPO.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης

0santoriniosΤην αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού προκάλεσε η ανακοίνωση από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Κόμβος υδρογόνου προσεχώς το Ρότερνταμ

0rotterdamΤο Ρότερνταμ έχει τη δυνατότητα να καθιερωθεί ως κορυφαίος διεθνής κόμβος για τις ροές υδρογόνου, παρόμοιος με τον τρέχοντα ρόλο του λιμένα στην οικονομία πετρελαίου, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT).

Συνάντηση Πατούλη- Μώραλη για τα μεγάλα έργα στον Πειραιά

0Πατ ΜωρΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, όπου συζήτησαν την πορεία των έργων που ήδη εκτελούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθώς και εκείνα που επιθυμεί ο Δήμος να εντάξει στο περιφερειακό πρόγραμμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter