Κυρ11292020

Last updateΚυρ, 29 Νοε 2020 11am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Στοιχεία ανάκαμψης «βλέπει» το Αμβρούργο

0Hamburg Port HHLA inland water vesselsΗ διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Αμβούργου μειώθηκε κατά 8% το 3ο τρίμηνο, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 εξακολουθούν να περιορίζουν το εμπόριο με την Κίνα.

Αναχώρησε σήμερα το πρώτο τρένο από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0OlTH TRENOΑποκαθίσταται η σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με την ενδοχώρα των νοτίων Βαλκανίων.

Παρατείνεται μέχρι 7 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο

0Trucks1Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Μεταφορικού Ισοδυνάμου Επιχειρήσεων για το Α’ εξάμηνο του 2020.

Δύο μήνες μόνο…

0Cosco Shipping Διορία δύο μηνών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης του ποσοστού 16% που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ στην COSCO-ΟΛΠ δίνει η COSCO στην Ελληνική κυβέρνηση.

«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στα Βρετανικά λιμάνια

0Felixstowe Trinity by night«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στην κυριολεξία στα Βρετανικά λιμάνια ενόψει Brexit.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία του Πισσαρίδη για την Cosco και τα Λιμάνια

OLP SEMPO6579Ιδιαίτερες αναφορές περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο της έκθεσης Πισσαρίδη και για τα ελληνικά λιμάνια. 

Σε αναζήτηση «νέας στέγης» ο ΣΙΤΕΣΑΠ

0ΑλιμοςΤην Παρασκευή, 20/11/2020, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση (υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως, προς τήρηση των μέτρων λόγω κοροναϊού) του Διοικητικού Συμβουλίου του επαγγελματικού σωματείου «Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ» με εκπροσώπους της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), αναφορικά με τις διάφορες τις προσπάθειες που επιχειρούνται για να απομακρυνθούν τα γραφεία των επαγγελματιών από το χώρο της Μαρίνας Αλίμου.

«Κόντρα» για τα φορτηγά

0χωματουργικάΝέα «κόντρα» μεταξύ Δήμου Πειραιά και ΟΛΠ σε εξέλιξη καθώς θέμα διέλευσης των φορτηγών οχημάτων από τον οδικό άξονα της πόλης του Πειραιά που απασχολούνται στις εκτελούμενες εργασίες στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

«Μετακινεί» κεφάλαια η πανδημία στα λιμάνια

dolar 00Είναι σαφές ότι η COVID-19 έχει επιταχύνει την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση στα λιμάνια τα οποία και «μετακινούν» κεφάλαια για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες που αυτές με τη σειρά τους θα επιταχύνουν την «πράσινη»μετάβαση.

e-ΔΛΑ :Προστέθηκε κατηγορία «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους»

064 φουσκωτόΣε συνέχεια της έναρξης της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ η οποία τέθηκε στις 09-11-2020, στην παραγωγική της έκδοση, προστέθηκε κατηγορία «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους».

Πρέπει να προχωρήσει η ψηφιοποίηση…

0GioiaTauro Οι εργασίες για την προώθηση της ψηφιοποίησης στα λιμάνια δεν πρέπει να «φρενάρουν» από το φόβο των κυβερνοεπιθέσεων ήταν το άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις στο cybersecurity session στο συνέδριο Smart Ports: Piers of the Future που εξελίσσεται στην Βαρκελώνη την ίδια ώρα που γινόταν γνωστή κυβερνοεπίθεση στον Ιταλικό Νηογνώμονα.

ΣΕΠ: Μέσω της HPCS τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ

0γερανοΟ «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Μονοπρόσωπη Α.Ε.», στα πλαίσια της τήρησης των υποχρεώσεών του ως εγκατεστημένη επιχείρηση της Ελεύθερης Ζώνης Τύπου I, προς τις τελωνειακές αρχές, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τα παρακάτω με τον πιο αποδοτικό και έγκυρο τρόπο, ακολουθώντας πιστά την απόφαση της ΑΑΔΕ/ΦΕΚ.27/9/2018, για την ίδρυση και λειτουργία των Ελευθέρων Ζωνών:

Υπεγράφη τριετής ΣΣΕ στην ΟΛΠ ΑΕ

0Piraeus cropΤην επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ διοίκησης ΟΛΠ και των σωματείων (ΟΜΥΛΕ) και την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εκπροσώπους του υπαλληλικού προσωπικού των εργαζομένων με τριετή διάρκεια ανακοίνωσε η ΟΛΠ ΑΕ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter