Δευ03302020

Last updateΔευ, 30 Μαρ 2020 7am

Συναγερμός για κοροναϊό σε κρουαζιερόπλοιο σε ελληνικά ύδατα

0MSC OPERA

Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκεται κρουαζιερόπλοιο που πλέει στα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Daily Mail διαπιστώθηκε ότι Αυστριακός επιβάτης που πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε θετικός στον νέο κορωναϊό στην Ιταλία.

Έπειτα από την είδηση αυτή, 2.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επέστρεψαν στο MSC Opera και τους ζητήθηκε να παραμείνουν εντός του πλοίου μέχρι νεοτέρας. Εκεί τους ανακοινώθηκε από τον καπετάνιο πως ένας άνδρας που επέβαινε τις προηγούμενες μέρες στην κρουαζιέρα διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο ασθενής φαίνεται πως αποβιβάστηκε στις 28 Φλεβάρη στη Γένοβα, στη Βόρεια Ιταλία, όπου και έχουν παρουσιαστεί τα περισσότερα – αν όχι όλα – κρούσματα κορωναϊού στη γειτονική χώρα. Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει μαρτυρίες επιβατών του MSC Opera, όπως ο Αντόνιο Μοντάλτο, που περιγράφει πως έλαβε εντολή να επιστρέψει άμεσα στο πλοίο που έδεσε το πρωί στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror, οι επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου είναι πλέον εγκλωβισμένοι μέσα σ’ αυτό. Σήμερα το πρωί, όπως δηλώνουν επιβάτες στη Mirror, και ενώ οι εκδρομείς βρίσκονταν στην Ακρόπολη, τους ενημέρωσαν από το κρουαζιερόπλοιο να επιστρέψουν άμεσα καθώς είχε περάσει από τη λίστα των επιβατών του κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Marine Traffic το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είχε πιάσει Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά, νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση της MSC για το κρουαζιερόπλοιο και το κρούσμα κορωναϊού

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, αλλά ούτε χρειάστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα υγειονομικά μέτρα. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MSC αναφορικά με έναν επιβάτη αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου και εξετάστηκε θετικά χθες, 3 Μαρτίου, για το COVID-19.
Για το θέμα ενημέρωσαν την εταιρεία οι υγειονομικές αρχές στην Αυστρία, αναφέροντας ότι ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας.
To MSC Opera έφθασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και ενημέρωσε για το θέμα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να παραμείνουν προληπτικά στο πλοίο εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών.

Ο ΟΛΚΕ

Ανοίγει αύριο την αυλαία της νέας τουριστικής σεζόν στο νησί το κρουαζιερόπλοιο «Μsc Οpera» της εταιρείας MSC CRUISES, που προσεγγίζει το λιμάνι της Κέρκυρας, ξεκινώντας κατά δύο εβδομάδες νωρίτερα τη σεζόν κρουαζιέρας για το 2020.
Στο πλοίο, που ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του από τη Γένοβα της γειτονικής Ιταλίας, επιβαίνουν 1.572 επιβάτες από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας επισημαίνει ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία».
«Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου, η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter