Δευ03302020

Last updateΔευ, 30 Μαρ 2020 12pm

Προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο «VIKING JUPITER» στο λιμάνι του Πειραιά λόγω ισχυρών ανέμων

viking jupiter

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κ/Ζ πλοίο «VIKING JUPITER» σημαίας Νορβηγίας στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διαδικασία κατάπλου του.


Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν εξακόσιοι επτά (607) επιβάτες και τετρακόσια ογδόντα τρία (483) άτομα πλήρωμα, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στον προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εσωκοιλώματα / στρεβλώσεις στην δεξιά πλευρά του ακροπρυμναίου πτερυγίου – ζωναριού εξάλων καθώς και μικρό ρήγμα περίπου δέκα (10) εκατοστών.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την πρόσκρουση αποκολλήθηκαν τρία (03) ελαστικά παραβλήματα και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον προβλήτα μήκους δεκαπέντε (15) μέτρων περίπου.
Το «VIKING JUPITER» συνοδευόταν από τα ρυμουλκά «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» Ν.Π. 12369, «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» Ν.Π. 12544 και «ΠΑΝΘΗΡ Ζ» Ν.Π. 11172, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter