Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H κινεζική Cosco θα μετατρέψει σε πλωτό ξενοδοχείο το «Queen Elizabeth 2»

quenn elisabeth 2

Το ιστορικό αλλά παροπλισμένο εδώ και χρόνια κρουαζιερόπλοιο «Queen Elizabeth 2» πρόκειται να μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο, σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα για κρουαζιέρες Cruisetricks, που γράφει ότι το ναυπηγείο της Cosco στην Ζουσάν της Κίνας έχει αναλάβει τις εργασίες μετατροπής του, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2015.

Οι 900 καμπίνες του πλοίου θα μετατραπούν σε 400 σουίτες – από 60 έως 150 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία!

Επιπλέον, οι δημόσιοι χώροι του να ανακαινιστούν και θα κατασκευαστούν ένα μουσείο κι ένα εμπορικό κέντρο. Δεν έχει γίνει γνωστό που θα «δέσει» το... πλωτό ξενοδοχείο. Ο ιδιοκτήτης του επιβεβαίωσε απλώς ότι θα βρίσκεται κάπου στην Ασία.

Το «Queen Elizabeth 2», υπήρξε επί δεκαετίες το καμάρι της Cunard. Βαπτίστηκε από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' και από το 1969 ως το 2008 εκτελούσε είτε ταξίδια στον Ατλαντικό είτε κρουαζιέρες.

Ωστόσο μετά τον παροπλισμό του τον Νοέμβριο του 2008 η μοίρα του είναι θολή. Πρόσφατα η Cunard διέψευσε ότι έχει πωληθεί σε κινεζική εταιρεία για να διαλυθεί. Τώρα μια νέα είδηση το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με πιο αισιόδοξο μέλλον.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter