Δευ03012021

Last updateΔευ, 01 Μαρ 2021 6pm

«Ζεσταίνει» την ανατολική Μεσόγειο το «πράσινο διαβατήριο»

kroyziera pireas 053Το ταχύρυθμο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ χάρη στο ποίο έχει επιτευχθεί μεγάλο ποσοστό ανοσίας στην κοινότητα της χώρας φαίνεται να επαναπροσδιορίζει βασικές παραμέτρους στον χάρτη της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Απριλο-Μάης και τα… εμβόλια

0crown irisΠρωτόκολλα, εμβολιασμοί πληρωμάτων, αναστολές εκκίνησης προγραμμάτων, απαγορεύσεις πτήσεων από τις «κόκκινες» χώρες.

Μπάρκο μετά τον… εμβολιασμό

0VAC 1Μπάρκο για τα πληρώματα κρουαζιερόπλοιων μετά τον εμβολιασμό τους κατά του COVID-19 είναι η νέα «τάση» που έχουν δρομολογήσει εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων.

Ώρα για… drydock

0drydockΟι παρατάσεις αγκυροβολίας ελέω των μέτρων για την μη περεταίρω διασποράς της πανδημίας διαδέχονται η μία την άλλη με τις εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας να παρατηρούν την τάση για επαναφορά αυστηρών lockdown από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Scrap 13 κρουαζιερόπλοια το 2020

0grand celebration scrapΤα στοιχήματα έχουν τεθεί ήδη. Δεκατρία κρουαζιερόπλοια έβαλαν πλώρη το 2020 για τα διαλυτήρια. Πόσα θα βάλουν ίδια ρώτα το 2021;

Έξι και δεκατέσσερα…

0HanseaticΈξι νεότευκτα πλοία του τομέα κρουαζιέρας περιπέτειας (Expedition Cruise) που έπεσαν στη θάλασσα το 2020 και άλλα δεκατέσσερα που θα πέσουν φέτος αναμένουν τους τυχερούς επιβάτες όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία για την κρουαζιέρα.

Τριάντα νεότευκτα και βάλε…

0carnival mardi grasΤριάντα συνολικά νεότευκτα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να «πέσουν στη θάλασσα» το τρέχον έτος με βάση τα στοιχεία των χρόνων παράδοσης από τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγείων.

Δεκαπέντε νεότευκτα κρουαζιερόπλοια περιμένουν… το 2021

0carnival mardi grasΔεκαπέντε νεότευκτα  κρουαζιερόπλοια που παραδόθηκαν το 2020, μεταξύ των οποίων τρία πριν κηρυχθεί πανδημία η κρίση του covid-19, με τα περισσότερα να μην έχουν δει επιβάτες στα επίπεδα επιβίβασής τους, περιμένουν να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους το 2021.

Κρουαζιέρα: Ελπίδες για ένα καλό δεύτερο εξάμηνο του 2021

0celebrrityΣτα εμβόλια αλλά και τα αυστηρά πρωτόκολλα που πρόκειται να εφαρμόσουν οι εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων φαίνεται να αποδίδουν αναλυτές της αγοράς της κρουαζιέρας το αυξημένο ενδιαφέρον για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

COVID-19: Ρεβάνς το… 2022 για την κρουαζιέρα

0MSCMERAVIGLIAΕυρώπη και Αλάσκα φαίνεται θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι προορισμοί για την παγκόσμια κρουαζιέρα το 2022.

Κρουαζιέρα :«Μεγάλο στοίχημα» Ασία ή Μεσόγειος θα ανοίξει πρώτη

0aidaperlaΠοια αγορά για την κρουαζιέρα θα ανοίξει πρώτη και πότε; Ασία ή Μεσόγειος; Δεν πρόκειται για απλά ερωτήματα αλλά για «στοιχήματα» μεταξύ επιτελικών στελεχών που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων τα οποία και έχουν τεθεί από της ανακοινώσεως των εμβολίων κατά της πανδημίας.

COVID-19: Το «καλεντάρι» της VesselsValue για την κρουαζιέρα

0covid cruise calendarΈνα ημερολόγιο για να δείξει πώς η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει επηρεαστεί από τον coronavirus μέσα στο τρέχον έτος δημιούργησε η VesselsValue.

CLIA: Ηγετικός ο ρόλος της βιομηχανίας κρουαζιέρας στην εφαρμογή πρακτικών που προστατεύουν το περιβάλλον

0celebrityTην πρόοδο που συνεχίζουν να κάνουν τα κρουαζιερόπλοια των μελών της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στην ανάπτυξη και την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και πρακτικών για την επίτευξη χαμηλότερων εκπομπών αερίων του άνθρακα, υψηλότερων αποδόσεων και ενός καθαρότερου θαλάσσιου περιβάλλοντος, εν πλω και στα λιμάνια, επιβεβαιώνει η Έκθεση Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών και Πρακτικών της Παγκόσμιας Βιομηχανίας Κρουαζιέρας της CLIA για το 2020, η οποία εκπονήθηκε από την Oxford Economics.

ΕΕΚΦΝ: Σημαντικές απώλειες εσόδων στην ελληνική κρουαζιέρα

krouaziera OLPΣημαντικές απώλειες εσόδων στην ελληνική κρουαζιέρα υπολογίζει για φέτος η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) αναφέροντας ότι τα έσοδα δεν προβλέπεται να είναι περισσότερα από τα 100 εκατ. Ευρώ.

“Dimmer”για την κρουαζιέρα οι διαθέσεις… του κοινού

0Cruceros PullmanturΑπό τις διαθέσεις του κοινού να εμπιστευτεί τα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι εταιρίες που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια θα εξαρτηθεί η επιτυχία ή μη του εγχειρήματος δρομολόγησης κρουαζιερόπλοιων το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Μη βιώσιμα…

0MeinSchiffΟ Έλληνας καθηγητής Θαλάσσιου Τουρισμού στο γερμανικό πανεπιστήμιο Μπρεμερχάφεν και ειδικός σε ζητήματα γύρω από την κρουαζιέρα Αλέξης Παπαθανάσης εκτιμά ότι η δέσμη υγειονομικών μέτρων των εφοπλιστικών εταιριών της κρουαζιέρας δεν είναι βιώσιμη.

Τέλος οι κρουαζιέρες για το 2020;

0CoronavirusΟι συνεχώς τροποποιούμενες μεταβλητές που σχετίζονται με το COVID-19, πιθανολογείται ότι θα οδηγήσουν σε αναστολή και τις λοιπές εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας που είχαν εξαγγείλει προγράμματα αρχής γενομένης από το φθινόπωρο φέτος.

Κρουαζιέρα: Στροφή προς τα μικρά πλοία

0scenic eclipseΣτροφή προς τα μικρά σε δυναμικότητα επιβατών κρουαζιερόπλοια και ποταμόπλοια «βλέπουν» αναλυτές της αγοράς με βάση τα στοιχεία των tour operators.

Αναθεωρημένα προγράμματα

0carnivals mardi grasΔιαπραγματεύσεις σε εξέλιξη με τα ναυπηγεία όπου κτίζονται νεότευκτα κρουαζιερόπλοια. Αιτία τα ισχυρά απόνερα της πανδημίας που επί της ουσίας έχουν ακυρώσει τα προγράμματα των περισσότερων εταιριών για το τρέχον έτος.

Κρουαζιέρα: Γεγονός οι πρώτες απολύσεις και διαλύσεις πλοίων…

0dark clouds Άσχημα τα νέα για τον τομέα της κρουαζιέρας που φαίνεται ότι έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία.

Κρουαζιέρα-COVID-19: «Μικρά πλοία» μεγάλες κρατήσεις…

0alaskaΚαι όμως η άλλη όψη του «νομίσματος» όσον αφορά στην κρουαζιέρα που πλήττεται από την πανδημία έχει να κάνει με τα «μικρά πλοία» των ταξιδιών περιπέτειας...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter