Δευ09162019

Last updateΔευ, 16 Σεπ 2019 8am

Περισσότερο «πράσινος» και νεότερος ο στόλος των κρουαζιερόπλοιων

0kroyazieroploioΠρωταγωνιστής στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης είναι ο κλάδος της κρουαζιέρας σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από την Seatrade Europe στο Αμβούργο.

Τρείς στην κορφή…

0MSCΤρείς εταιρίες που διαθέτουν στόλο κρουαζιερόπλοιων φαίνεται ότι «κυριαρχούν» στην πολλά υποσχόμενη και ταχέως ανερχόμενη αγορά της Ευρωπαϊκής κρουαζιέρας.

«Πρασινίζει» ο παγκόσμιος στόλος της κρουαζιέρας

0ΠΛοίο μπρίζαΦιλικότερος προς το περιβάλλον όσον αφορά στις εκπομπές αέριων ρύπων με βάση τα δεδομένα που έχουν τεθεί για τα καύσιμα από τον ΙΜΟ θα είναι μέχρι το 2025 ο παγκόσμιος στόλος της κρουαζιέρας.

Ποιος είναι που…

0msc 600Το «μοίρασμα» των αγορών και η παρουσία των μεγάλων εταιριών που ελέγχουν στόλους κρουαζιερόπλοιων είναι σε εξέλιξη.

Από τα internet cafe… στα ολογράμματα

0kroyazieroploioΜια συναπτή εικοσαετία από την πρώτη εμφάνιση internet cafe... σε κρουαζιερόπλοιο συμπληρώνεται φέτος όσον αφορά στις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Θα ελέγχει το 36% της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας η MSC

0msc 600Ένα ποσοστό της τάξης του 36% της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας θα καλύπτει το 2027 ο στόλος των κρουαζιερόπλοιων της MSC σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και υπολογισμούς που αφορούν στην είσοδο των νεότευκτων μονάδων των μεγάλων εταιριών της κρουαζιέρας.

«Απούσα» η Ελλάδα από το drydocking της κρουαζιέρας

0kroyazieroploio«Απούσα» καταγράφεται η Ελλάδα από τις διαδικασίες drydocking που εκτελεί ο παγκόσμιος στόλος της κρουαζιέρας μονάδες του οποίου είναι «καλοί πελάτες» των Ιταλικών και Γαλλικών ναυπηγικών μονάδων.

«Καλπάζοντας» για τα εκατό…

0hanseatic Δεκατρία πλοία απομένει να παραγγελθούν προκειμένου ο στόλος της Expeditions κρουαζιέρας αριθμήσει εκατό πλοία.

Υποδομές και υπηρεσίες «τορπιλίζουν» το θαλάσσιο τουρισμό

0santorini 650«Κοινά» προβλήματα, ως ένα σημείο, φαίνεται να αντιμετωπίζουν και οι δύο κλάδοι του θαλάσσιου τουρισμού επί ελληνικού εδάφους σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την φετινή διοργάνωση του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum.

Μετά τις παραγγελίες οι… ανακαινίσεις και οι επιμηκύνσεις- Στόχος το νεανικό κοινό

0ΦινκαντιέριΧαράς ευαγγέλια για τις ναυπηγικές κλίνες της Μεσογείου που ειδικεύονται στην «φροντίδα» κρουαζιερόπλοιων.

Κρουαζιέρα: Κριτήριο η καλή κουζίνα; Ναι και όμως…

0γκουρμεΜπορεί να επηρεάσει την επιλογή ενός εν δυνάμει επιβάτη η κουζίνα που προσφέρεται σε κρουαζιερόπλοιο;

Σαράντα ένα Expedition Ships + δυο option…

0hanseatic Σαράντα νεότευκτα του με γεωμετρική πρόοδο ανάπτυξης τομέα της κρουαζιέρας περιπέτειας (Expedition Ship) είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν με ορίζοντα το 2022

Οι «μεγάλοι» παίζουν… Ευρώπη

0msc 600Η ευρωπαϊκή αγορά της κρουαζιέρας δεν έχει «πει ακόμη την τελευταία λέξη της».

Δύο συν ένα θέματα…

0Viking SkayΔύο θέματα η συζήτηση των οποίων τείνει διαχρονική και ένα νέο που έχει να κάνει όμως με τις αρκτικές ρότες έφερε στο προσκήνιο η περιπέτεια του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky.

Ανακάμπτει η Μεσογειακή κρουαζιέρα

0CelestyalΑνοδικά θα κινηθεί και φέτος η αγοράς της Μεσογειακής κρουαζιέρας σύμφωνα με τις πρώτες αποτιμήσεις των στοιχείων των κρατήσεων που έχουν γίνει.

Κρουαζιέρα: «Ξεφουσκώνουν» οι αγορές της Ασίας;

carnival dream«Ξεφουσκώνουν» οι αγορές της Ασίας και της Κίνας; Το ερώτημα που «βασανίζει» υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της κρουαζιέρας μέλλεται να απαντηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους για του οποίου οι προβλέψεις στο «κλείσιμο» της σεζόν μάλλον καταγράφονται έως και πολύ συγκρατημένες.

Στόχος τα 40 εκατομμύρια επιβάτες

0royal caribbean symphony of the seasΕίναι εφικτός ο στόχος του 2027 να ταξιδέψουν ανά τον κόσμο 40 εκατομμύρια επιβάτες; Ναι απαντούν ομόφωνα αναλυτές του τομέα της κρουαζιέρας στα χέρια των οποίων βρίσκονται τα στοιχεία για τον υφιστάμενο στόλο αλλά και τις παραγγελίες των νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων που θα πέσουν στο νερό μέχρι το 2023.

Επανακάμπτει στη δεύτερη θέση η Μεσόγειος

0msc 600Επανακάμπτει φέτος στη δεύτερη θέση της κατάταξης της παγκόσμιας κρουαζιέρας η Μεσόγειος πίσω από την Καραϊβική που παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση.

Χρονιά ανανέωσης και ψηφιακών τεχνολογιών για την κρουαζιέρα

0royal caribbean symphony of the seasΧρονιά ανανέωσης και ψηφιακών τεχνολογιών η φετινή για τον τομέα της κρουαζιέρας.

Οι εταιρείες Mεταφορών & logistics πρέπει να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους για να επωφεληθούν από την τεχνολογία Blockchain

0blockchain 800x500 cΟ ρυθμός με τον οποίο η τεχνολογία Blockchain υιοθετείται στον κλάδο Μεταφορών & Logistics είναι μικρότερος απ' ότι θα περίμενε κανείς δεδομένης της έκτασης των δυνητικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει αυτή η τεχνολογία.

Χρονιά της κρουαζιέρας το 2019 - Παραμένουν οι προκλήσεις για την Ελλάδα

Celestyal Crystal 1Εικοσιτέσσερα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια με μέση μεταφορική ικανότητα μεταξύ των 3500 έως και 5300 ατόμων αλλά και δώδεκα expedition μίνι κρουαζιερόπλοια εισέρχονται σταδιακά στις κρουαζιέρες της συγκεκριμένης αγοράς το τρέχον έτος. Που όλα δείχνουν ότι θα είναι σε διεθνές επίπεδο «χρονιά κρουαζιέρας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter