Κυρ11292020

Last updateΚυρ, 29 Νοε 2020 11am

COVID-19: Το «καλεντάρι» της VesselsValue για την κρουαζιέρα

0covid cruise calendarΈνα ημερολόγιο για να δείξει πώς η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει επηρεαστεί από τον coronavirus μέσα στο τρέχον έτος δημιούργησε η VesselsValue.

CLIA: Ηγετικός ο ρόλος της βιομηχανίας κρουαζιέρας στην εφαρμογή πρακτικών που προστατεύουν το περιβάλλον

0celebrityTην πρόοδο που συνεχίζουν να κάνουν τα κρουαζιερόπλοια των μελών της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στην ανάπτυξη και την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και πρακτικών για την επίτευξη χαμηλότερων εκπομπών αερίων του άνθρακα, υψηλότερων αποδόσεων και ενός καθαρότερου θαλάσσιου περιβάλλοντος, εν πλω και στα λιμάνια, επιβεβαιώνει η Έκθεση Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών και Πρακτικών της Παγκόσμιας Βιομηχανίας Κρουαζιέρας της CLIA για το 2020, η οποία εκπονήθηκε από την Oxford Economics.

ΕΕΚΦΝ: Σημαντικές απώλειες εσόδων στην ελληνική κρουαζιέρα

krouaziera OLPΣημαντικές απώλειες εσόδων στην ελληνική κρουαζιέρα υπολογίζει για φέτος η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) αναφέροντας ότι τα έσοδα δεν προβλέπεται να είναι περισσότερα από τα 100 εκατ. Ευρώ.

“Dimmer”για την κρουαζιέρα οι διαθέσεις… του κοινού

0Cruceros PullmanturΑπό τις διαθέσεις του κοινού να εμπιστευτεί τα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι εταιρίες που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια θα εξαρτηθεί η επιτυχία ή μη του εγχειρήματος δρομολόγησης κρουαζιερόπλοιων το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Μη βιώσιμα…

0MeinSchiffΟ Έλληνας καθηγητής Θαλάσσιου Τουρισμού στο γερμανικό πανεπιστήμιο Μπρεμερχάφεν και ειδικός σε ζητήματα γύρω από την κρουαζιέρα Αλέξης Παπαθανάσης εκτιμά ότι η δέσμη υγειονομικών μέτρων των εφοπλιστικών εταιριών της κρουαζιέρας δεν είναι βιώσιμη.

Τέλος οι κρουαζιέρες για το 2020;

0CoronavirusΟι συνεχώς τροποποιούμενες μεταβλητές που σχετίζονται με το COVID-19, πιθανολογείται ότι θα οδηγήσουν σε αναστολή και τις λοιπές εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας που είχαν εξαγγείλει προγράμματα αρχής γενομένης από το φθινόπωρο φέτος.

Κρουαζιέρα: Στροφή προς τα μικρά πλοία

0scenic eclipseΣτροφή προς τα μικρά σε δυναμικότητα επιβατών κρουαζιερόπλοια και ποταμόπλοια «βλέπουν» αναλυτές της αγοράς με βάση τα στοιχεία των tour operators.

Αναθεωρημένα προγράμματα

0carnivals mardi grasΔιαπραγματεύσεις σε εξέλιξη με τα ναυπηγεία όπου κτίζονται νεότευκτα κρουαζιερόπλοια. Αιτία τα ισχυρά απόνερα της πανδημίας που επί της ουσίας έχουν ακυρώσει τα προγράμματα των περισσότερων εταιριών για το τρέχον έτος.

Κρουαζιέρα: Γεγονός οι πρώτες απολύσεις και διαλύσεις πλοίων…

0dark clouds Άσχημα τα νέα για τον τομέα της κρουαζιέρας που φαίνεται ότι έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία.

Κρουαζιέρα-COVID-19: «Μικρά πλοία» μεγάλες κρατήσεις…

0alaskaΚαι όμως η άλλη όψη του «νομίσματος» όσον αφορά στην κρουαζιέρα που πλήττεται από την πανδημία έχει να κάνει με τα «μικρά πλοία» των ταξιδιών περιπέτειας...

Η Ισπανία και η Τουλόν…

0Toulon BayΤη «σφραγίδα» της στην μεσογειακή κρουαζιέρα έβαλε η Ισπανία, η οποία διατηρεί «κλειστά» τα λιμάνια της για κρουαζιερόπλοια, την οποία και «προσυπέγραψε» η Γαλλία παρέχοντας στην Τουλόν «καταφύγιο» για «άνεργα» κρουαζιερόπλοια.

«Χαμένη» στα πρωτόκολλα η παγκόσμια κρουαζιέρα

0Genova«Χαμένη» στα πρωτόκολλα φαίνεται προς ώρας η παγκόσμια κρουαζιέρα με τον ορίζοντα της επανεκκίνησης να μην είναι εύκολο να προσδιοριστεί δεδομένου ότι πολλές εταιρίες «κλείνουν» ή ετοιμάζονται να «κλείσουν» και τους καλοκαιρινούς μήνες με παράταση της ακινησία των πλοίων τους.

Τα βυθίσματα θα κρίνουν το μέλλον

0rotterdamΤα βυθίσματα σε συνάρτηση με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό θα κρίνουν το μέλλον των λιμένων ως προς τον κομβικό τους ρόλο στην παγκόσμια εφοδιαστική.

Εξίσωση με πολλούς αγνώστους…

0GenovaΚαλοκαιρινούς απόπλους «ετοιμάζουν» εταιρίες της κρουαζιέρας υψηλόβαθμα στελέχη των οποίων διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα χαθεί ολοσχερώς η φετινή χρονιά από την επέλαση του κορωνοϊού.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού…

0ΦινκαντιέριΕνώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι ο φετινός Αύγουστος ή ο Σεπτέμβριος ο μήνας επανεκκίνησης των πλόων για τις μεγάλες εταιρίες της κρουαζιέρας πλοία των οποίων έχουν ρίξει άγκυρα λόγω κορωνοϊού οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις νεότευκτων ήρθαν την «κατάλληλη στιγμή»...

COVID-19: Ουδέν κακόν αμιγές καλού…

0GenovaΕνώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι ο φετινός Αύγουστος ή ο Σεπτέμβριος ο μήνας επανεκκίνησης των πλόων για τις μεγάλες εταιρίες της κρουαζιέρας πλοία των οποίων έχουν ρίξει άγκυρα λόγω κορωνοϊού οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις νεότευκτων ήρθαν την «κατάλληλη στιγμή».

«Επιχείρηση» πληρώματα

0guangzhou portΕπιχειρήσεις επαναπατρισμού των πληρωμάτων τους έχουν ξεκινήσει μεγάλες εταιρίες της κρουαζιέρας πλοία των οποίων παραμένουν διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο.

Μηνιαία «αιμορραγία» λόγω COVID-19

0GenovaΜπορεί τα στοιχήματα να έχουν ήδη τεθεί για το πότε χρονικά θα επανέλθει ο τομέας της κρουαζιέρας αλλά οι ειδικοί αναλυτές εστιάζουν σε ένα άλλο ζήτημα.

Ιούνιο- Ιούλιο και βλέπουμε…

0GenovaΤο καλοκαίρι «ατενίζουν» υψηλόβαθμα στελέχη της κρουαζιέρας τα οποία έχουν υποχρεωθεί μέρα με την μέρα να αναπροσαρμόζουν τους χρόνους «αδρανείας» των στόλων τους ελέω της πανδημίας.

COVID-19: Απώλειες δις δολαρίων για την κρουαζιέρα

0carnivals mardi grasΚοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο κάθε μήνα ανενεργού δράσης είναι η ζημία που έχει υπολογίσει «χονδρικά» η Carnival εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Οι επιπτώσεις στον κλάδο της κρουαζιέρας από τον COVID-19

Φώτιος Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

0GenovaΤο ερώτημα που προκύπτει είναι όταν τελειώσει αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία και ο κόσμος αρχίσει να ηρεμεί πόσο γρήγορα θα νιώσει ασφαλής, ώστε να αρχίσει ταξιδεύει και πάλι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter