Δευ01202020

Last updateΔευ, 20 Ιαν 2020 4pm

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων το ενδεκάμηνο του 2019 σε Κροατικά λιμάνια

0MSCΑύξηση 5% κατέγραψε στο διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2019, έναντι του αντίστοιχου ενδεκαμήνου του 2018, ο αριθμός των ξένων κρουαζιερόπλοιων που "έδεσαν" σε λιμάνια της Κροατίας, με επιβάτες ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε το 1,1 εκατομμύριο άτομα, ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία (DZS).

Σαράντα ένα εκατομμύρια επιβάτες στον… ορίζοντα

0kroyazieroploioΜε ορίζοντα το 2027 ο στόλος των κρουαζιερόπλοιων , και με βάση τα μέχρι ώρας γνωστά στοιχεία από τα orderbooks θα αριθμεί 520 πλοία και σύμφωνα με εκτιμήσεις το annual global passenger capacity θα αγγίζει τα 41 εκατομμύρια επιβάτες.

Στα δικαστήρια προσφεύγει η πλοιοκτήτρια εταιρεία και οι ασφαλιστές του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND

Sea Diamond 7785Στα δικαστήρια, για την προσβολή της προκήρυξης της Δημόσιας Αρχής Λιμένος που αφορά στο διαγωνισμό για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND από τον όρμο του Αθηνιού στο λιμάνι της Σαντορίνης, αναμένεται να προσφύγει η πλοιοκτήτρια εταιρεία όπως και οι ασφαλιστές του πλοίου, όπως ανέφεραν σχετικά συνήγοροι και των δύο πλευρών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φιλοξενήθηκε στο Celestyal Crystal η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας της Ε.Ε.Κ.Φ.Ν.

0UnionΣτις 8 Ιανουαρίου 2020, έλαβε χώρα η φετινή Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal.

Κρουαζιέρα σε 32 χώρες

0silver whisperΑπό το λιμάνι του Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, απέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο Silver Whisper της Silversea Cruises.

Γ. Πλακιωτάκης :Χαράσσεται εθνική στρατηγική για τον κλάδο της κρουαζιέρας

0plak1Χαράσσεται εθνική στρατηγική για τον κλάδο της κρουαζιέρας. Νωρίτερα σήμερα σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων Ναυτιλίας για την κρουαζιέρα που πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο CELESTYAL CRYSTAL, στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στους στόχους του ΥΝΝΠ για το συγκεκριμένο τομέα.

Βραβεύτηκε ο Γιάννης Μώραλης για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας

0ΜωραληςΓια τις σημαντικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του προκείμενου να συμβάλει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και της ναυτιλίας στον Πειραιά, βραβεύθηκε από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το νέο έτος, στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal».

Εικοσιπέντε νεότευκτα κρουαζιερόπλοια στην ενεργό δράση

0carnivals mardi grasΕικοσιπέντε νεότευκτα κρουαζιερόπλοια όλων των μεγεθών θα περάσουν μέσα στο τρέχον έτος στην ενεργό δράση.

«Πρόσω ολοταχώς» η κρουαζιέρα στην Ελλάδα

krouaziera OLPΘετική είναι η αποτίμηση και της περσινής χρονιάς για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία από ελληνικά λιμάνια-προορισμούς που δημοσιοποίησε η ΕΛΙΜΕ με το λιμάνι του Πειραιά να βρίσκεται στην κορυφή για δέκατη συνεχή χρονιά .

38.000 κρεβάτια…

0carnivals mardi grasΚοντά στα 38.000 κρεβάτια εκτιμάται ότι θα προστεθούν συνολικά στον ξενοδοχειακό τομέα του στόλου της κρουαζιέρας με την είσοδο πάνω από 25 νεότευκτών κρουαζιερόπλοιων φέτος.

Ημερίδα για την κρουαζιέρα

Celestyal Crystal 1Ημερίδα για θέματα σχετικά με τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας, την ασφάλεια των πλοίων (safety), καθώς και τις εξελίξεις, όσον αφορά το επίκαιρο θέμα των μέτρων για τη ναυτιλία, που συνδέονται με την προστασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος από την εκπομπή ρύπων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Μια «συναρπαστική» δεκαετία

0Kapitaen Nicole LangoschΜια «συναρπαστική» δεκαετία «έκλεισε» απόψε ο τομέας της κρουαζιέρας με τον παγκόσμιο στόλο από τα 281 πλοία του 2010 να ξεπερνά τα 400 το 2019 και τα βιβλία παραγγελιών γεμάτα για παραδόσεις νεότευκτων ως το 2027.

Χρονιά ρεκόρ το 2019 για την expedition cruise market

0nat geo enduranceΉταν μία χρονιά ρεκόρ για την expedition cruise market το 2019. Νέα πλοία, νέες προτάσεις για το «ειδικό επιβατικό κοινό» που διπλασιάστηκε, νέες προσεγγίσεις, περισσότερη πολυτέλεια αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter