Δευ07222019

Last updateΚυρ, 28 Ιουλ 2019 6pm

Η Total θα επενδύσει $1 δισ. σε πρότζεκτ φυσικού αερίου στο Ιράν

1470818 industry 930 3

Η γαλλική Total τόνισε πως σχεδιάζει να προχωρήσει με επένδυση ενός δισ. δολαρίων σε ένα τεράστιο πεδίο φυσικού αερίου στο Ιράν. Η δέσμευση σηματοδοτεί την πρώτη από πλευράς κάποιας δυτικής εταιρίας, για να ρίξει πραγματικό χρήμα στη βιομηχανία ενέργειας της ισλαμικής χώρας. Ο πετρελαϊκός κολοσσός με έδρα στο Παρίσι είναι από τις πρώτες εταιρίες ενέργειας της Δύσης που επιδιώκουν να επιστρέψουν στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα, αφότου ανεστάλησαν οι κυρώσεις ενάντια στη βιομηχανία ενέργειας, παρά τους συνεχιζόμενους περιορισμούς από τις ΗΠΑ για επιχειρηματικές συναλλαγές με τη χώρα.

Η Total έφτασε στα τέλη του περασμένου έτους σε προκαταρκτική συμφωνία για να επενδύσει 4,8 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη του τεράστιου πεδίου μαζί με την China National Petroleum και εργάζεται εδώ και μήνες για να οριστικοποιήσει το πρότζεκτ για την ανάπτυξη του South Pars, μέρους του μεγαλύτερου πεδίου αερίου του κόσμου.

Το Μάιο, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, τόνισε στην Wall Street Journal πως ήταν «πολύ αισιόδοξος» πως θα επιτευχθεί συμφωνία με την εταιρία «πολύ σύντομα».

Η συμφωνία μπορεί να σηματοδοτεί ένα βήμα μπροστά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαίου του Ιράν, καθώς πολλές εταιρίες διστάζουν να επιστρέψουν στη χώρα λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι αμερικανικές κυρώσεις.

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter