Δευ01202020

Last updateΔευ, 20 Ιαν 2020 4pm

EΛΠΕ: Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία για κοιτάσματα στον Πατραϊκό

petrelaio 05 180 b

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα πρώτα στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πατραϊκό Κόλπο, ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των Ελληνικών Πετρελαίων, Γιάννης Γρηγορίου.
Από το βήμα της 1ης Ενεργειακής Ημερίδας για τη Δυτική Ελλάδα, ο κ. Γρηγορίου ανέφερε πως τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη ολοκληρώσει μια σειρά ερευνών και τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί, βρίσκονται σε διαδικασία επιστημονικής επεξεργασίας, η οποία θα καταδείξει την ύπαρξη κοιτασμάτων στην περιοχή του Πατραϊκού.
Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε, τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η επεξεργασία των γεωφυσικών καταγραφών και των γεωλογικών μελετών, με στόχο τους επόμενους έξι έως εννέα μήνες να έχουν προσδιοριστεί πλήρως οι «πετρελαιο-πιθανές» γεωλογικές δομές.
Ο ίδιος πρόσθεσε παράλληλα, ότι πραγματοποιούνται οι προετοιμασίες για την εκτέλεση ερευνητικών γεωτρήσεων εντός του 2018. «Ο πρωτεύον γεωλογικός στόχος έχει εντοπιστεί και εάν περιέχει πετρέλαιο θα αναφέρεται σε κοίτασμα τουλάχιστον 100 εκατ. απολήψιμων βαρελιών» έσπευσε να συμπληρώσει.
naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter