Τετ07152020

Last updateΤετ, 15 Ιουλ 2020 9pm

Συμφωνία υπογράφουν Rosneft-ΕΛΠΕ κατά την επίσκεψη Πούτιν

oil 5353

Η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) θα υπογράψουν συμφωνία για την προμήθεια αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών, είπε την Πέμπτη σε δημοσιογράφους ο Ρώσος προεδρικός ακόλουθος Γιούρι Ουσάκοφ. Η συμφωνία θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρόεδρου Πούτιν στην Ελλάδα την Παρασκευή, δήλωσε ο Ουσάκοφ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Βλ.Πούτιν σε άρθρο του στην Καθημερινή εν όψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα αναφέρει πως η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ο βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως πως η χώρα του πάντα υπολόγιζε στις σχέσεις της με την Αθήνα, και θέλει να ενισχύσει την διμερή συνεργασία, για να προωθήσει τα σχέδιά της για ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

«Το θέμα των νοτίων διαδρόμων διέλευσης των ενεργειακών πόρων μας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει στην ατζέντα» είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως η χώρα του θα μπορούσε να αναβαθμίσει τις υποδομές της Ελλάδας στις μεταφορές, κάνοντας αναφορά στους ρώσικους σιδηροδρόμους, την RZD, που ενδιαφέρεται για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης .«Είναι βέβαιο ότι οι φιλικές ρωσοελληνικές σχέσεις συνιστούν κοινή μας κληρονομιά και σταθερή βάση για μια πολλά υποσχόμενη εταιρική σχέση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter