Τρι09172019

Last updateΤρι, 17 Σεπ 2019 4pm

Πάνω από 4.000 βαρέλια η ημερήσια παραγωγού αργού στον Πρίνο

petrelaio geotriseis energeia energean oil prinos

Περισσότερα από 4.000 βαρέλια πετρελαίου παράγουν ημερησίως τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου, στον Κόλπο της Καβάλας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40 και τις παρεμβάσεις στις υφιστάμενες γεωτρήσεις. Η Energean Oil & Gas, η οποία εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής, γνωστοποίησε σήμερα ότι η παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε υπερδιπλάσια επίπεδα, έναντι της περιόδου πριν την έναρξη του επενδυτικού της προγράμματος.

Όπως διαμήνυσε στη συνέχεια, σε εξέλιξη βρίσκεται και η νέα γεώτρηση PA-36, η οποία είναι η τρίτη από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015 - 2017 στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί και η εγκατάσταση νέας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, επισημαίνει ότι «παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα υδρογονανθράκων».

 

Πηγή:  www.naftemporiki.gr

 

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter